ALEGERI PENTRU CONDUCEREA SIF BANAT CRIŞANA ASF a limitat voturile grupului concertat identificat de procurori

A.A.
Piaţa de Capital / 27 februarie 2015

ASF a limitat voturile grupului concertat identificat de procurori

Actualizare 18:47

Autoritatea de Supraveghere Financiară a limitat la 5% drepturile de vot pentru grupul format din companiile Oshia Holdings Limited (cu o deţinere de 4,99% din SIF1), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%), pentru Adunarea Generală a Acţionarilor SIF1 Banat Crişana, programată pentru 2/3 martie, când vor avea loc alegeri pentru patru locuri în Consiliul de Administraţie.

ASF arată că grupul respectiv acţionează concertat şi are o deţinere cumulată de 23,46%, depăşind astfel limita legală de 5%. Aceste companii au obligaţia să revină în pragul legal în termen de 3 luni de zile, potrivit deciziei ASF.

Autoritatea de supraveghere nu a limitat şi drepturile de vot ale SIF Muntenia, care fusese nominalizată de procurori în grupul de acţionari concertaţi cu Dragoş Bîlteanu, în referatul de arestare a acestuia.

Foştii şefi ai SIF1 Banat Crişana, Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis se află în arest din luna decembrie, fiind acuzaţi de delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital.

---

Acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1) au fost suspendate de la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti, la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, potrivit unui anunţ transmis BVB.

ASF urmează să anunţe dacă a identificat grupuri de acţionari concertaţi, cu deţineri de peste pragul legal de 5%, în contextul în care săptămâna viitoare sunt programate alegeri pentru patru locuri în Consiliul de Administraţie al SIF Banat Crişana.

ASF urmează să dispună limitarea drepturilor de vot la 5%, în cazul în care va identifica astfel de grupuri.

Adunarea Generală (din 2/3 martie) are loc în contextul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a retras avizele lui Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, în urma arestării lor preventive, şi după ce Ali Lakis şi Adrian Petreanu au demisionat din Consiliul de Administraţie.

În referatul de arestare, anchetatorii au susţinut că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1, controlând, astfel, compania. Titlurile ar fi deţinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%).

Înainte de AGA, ASF trebuie să decidă dacă se impune limitarea dreptului de vot al grupului identificat de procurori că acţionează concertat.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. deci procurorii au avut dreptate si ASF a dormit in post(interesat oare?).poate procurorii ar trebui sa arunce un ochi si in curtea ASF,unde toate pasarile dorm...aqctionarii sif 1 au fost batjocoriti de acesti indivizi aflati acum in arest care controlau peste 25% din sif1(cu sif4 binenteles,care acum nu mai e concertat,de ce odata e,odata nu e?).Un lucru e cert ASF nu si-a facut treaba!!!

    Dragoi e probabil sustinut de acest grup,ca afiseaza o siguranta ca va fi el viitorul presedinte...

    1. Si acum tu inteligentule crezi k e nasol, nu?

    Sa vedeti INUNDATA piata cu 20 % din actiunile SIF1

    Abia astept preturi bune 

    1. Cati bani ai bogatule? Monede sau de hartie? Sper sa nu vii cu hartii de 150 de euro.

      cand le-au cumparat ,ti s-a parut ca a crescut pretul?

      stai listiti ca nu intra in piata alea

    Oare de ce SIF4 nu face parte din acest grup? Si uite asa si iar asa il vom avea administrator pe Chisea. In aceasta constelatie, cele doua sifoane care in mod sigur vor juca concertat, adica SIF2 si SIF4, si care primesc comenzi direct din TUBULATURA, vor face jocul la SIF1. Deci vom avea majorari de capital social, si continuarea lucrarii de fraudare a cashului

    1. Competentule, de ce nu te angajezi la asf sa-i concertezi tu pe toti. Sau mai bine la parlament ca sa faci legea mai buna. Iti dai cu parerea ta meschina si plina de oftica. Mananci [...] de foame ce-ti este. Nu visezi decat cum ai fura tu, daca ai putea. Din fericire nu poti. Asa ca, ogat cu burta lipita de spate si ofticat: shut up!!!

    CINE ii mai despagubeste pe actionarii cinstiti ai SIF1 pentru paguba provocata de neacordarea de dividende in ultimii 2 ani ?

    Decizia de dividend zero evident a fost luata de acesti MAFIOTI NENOROCITI in frunte cu bilteanu tata si fiu 

    1. Mizer mic, daca nu au distribuit dividende inseamna ca banii sunt. Nu au lichidat sif ul sa-ti dea tie bani de paine, flamanzila.mai bine investeai la bcr sau brd ca acolo nu ti luai nici div si aveai si pirdere, inteligent scarbos. Cate companii au dat div in romania in ultimii 2 ani disperatilor?

      Adica cum?

      Banii de dividende se SIF-ONEAZA, ca de asta se numeste SIF, nu-i asa ? 

      Sau mai bine sa-i vindem actiunea SIF1 in februarie 2014 celui care citea profitul, si sa o cumparam inapoi la 1 lei, nu-i asa

      as fi vrut sa aveti acelsi aplomb si inainte de Bilteanu, cand din sif-uri au disparut miliarde si nimeni nu a mai zis nimic, iar fostii sefide SIF-uri stau bune mersi si se lafaie in bani....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb