Alegerile au stricat spiritul olimpic

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 30 mai 2014

Alegerile au stricat spiritul olimpic

Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după ce a fost ales cu 143 de voturi în cadrul Adunării Generale a COSR. Pentru un privitor din exterior pare surprinzător numărul mic de voturi pe care l-au obţinut contracandidaţii lui Petrache, două legende ale sportului autohton, Octavian Belu a luat 33 de voturi, şi Elisabeta Lipă 21. Cei implicaţi în fenomen susţin însă că acest deznodământ era uşor de anticipat, lupta din culise fiind câştigată clar de actualul preşedinte. În mod evident olimpismul se va confrunta cu multe frământări în perioada următoare, existând mari nemulţumiri legate de felul cum s-au desfăşurat aceste alegeri. De altfel, ascensiunea rapidă a lui Alin Petrache, şef la Federaţia Română de Rugby, deputat PSD în Parlament, nu este privită cu ochi buni de destul de mulţi oameni de sport, care preferă însă anonimatul.

Dezamăgită de vot, Elisabeta Lipă a evitat să vorbească despre influenţele politice: "Nici nu pot să spun şi nici nu vreau să spun dacă a fost un vot politic. Lucrurile au fost clare de la început, noi ne-am prezentat ştiind exact ce se va întâmpla şi de aici vine şi această detaşare şi sincer vă spun că nu am nicio suferinţă. Eu rămân cu aceeaşi verticalitate şi dorinţa de a face bine sportului românesc, iar în timp se va observa. Nu ştiu cât de bună a fost diferenţa, dar ştiu luptele din culise. Nu sufăr deloc pentru că am ştiut că lucrurile erau foarte clare demult. La această candidatură am participat ca la orice competiţie, iar la viaţa mea am pierdut multe curse. Aşa că dacă asta a dorit poporul, asta avem. Îi urez succes lui Alin şi să aibă cât mai multe medalii la JO".

Octavian Belu, dar şi Mariana Bitang, antrenorii lotului naţional de gimnastică lasă să se înţeleagă că pe viitor vor refuza să colaboreze cu actuala conducere a COSR. Belu îl acuză pe Petrache că şi-a folosit influenţa politică: "Relaţia mea cu COSR se va schimba. E o instituţie în privinţa căreia am mari îndoieli! Să vedem dacă vom cauţiona o instituţie în care nu ştiu dacă putem avea încredere. Preşedintele trebuie să fie o personalitate reprezentativă, eu nu mă includeam în această categorie. Şi la alte ţări sunt preşedinţi medaliaţi olimpici. În culise au fost multe intoxicări, lucruri murdare! M-au deranjat foarte mult atacurile care au fost la persoana mea, mă deranjează că am fost acuzat că aş avea legături politice de cineva care avea legături politice cu acte în regulă". Câştigătorul acestor alegeri, Alin Petrache s-a arătat surprins de lejeritatea cu care a câştigat: "Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strânsă. Strategia mea este una pe zece ani. Cred că alături de ceilalţi doi contracandidaţi putem să mergem mai departe pentru olimpismul românesc. Avem nevoie de ei. Mergem în continuare cu acelaşi secretar general (n.r. - Ioan Dobrescu) şi acelaşi Comitet Excecutiv". Mandatul lui Alin Petrache va fi până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine este acest Alin Petrache?!?

    Ce-l recomanda pentru sefia Comitetului Olompic? Dar pentru sefia Federatiei de rugby?!? Sau pentru orice altceva? Ce stie sa faca. Ce calificare are? 

    De asemenea, cine sunt cei care l-au ales?

    Autorul articolului ne-a ramas dator cu toate aceste explicatii! 

    1. Il recomanda taticul lui, prieten cu Adrian Nastase, si banutii facuti din parcari. Oficial nu-l recomanda nimic, un politruc sinistru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb