Alegerile legislative anticipate britanice - decisive în privinţa Brexitului

B.D.
Internaţional / 9 decembrie 2019

Alegerile legislative anticipate britanice - decisive în privinţa Brexitului

Premierul conservator în exerciţiu Boris Johnson şi adversarul său laburist Jeremy Corbyn intră în ultima linie dreaptă înaintea alegerilor anticipate de joi, al căror rezultat - decisiv pentru Brexit - va trasa drumul Regatului Unit în deceniile următoare, relatează AFP.

Ajuns la putere în iulie, liderul conservator a făcut pariul de a convoca aceste alegerii legislative cu scopul de a pune în aplicare ieşirea din Uniunea Europeană (UE), în favoarea căreia aproape 52% dintre britanicii care s-au prezentat la urne au votat în urmă cu trei ani şi jumătate, dar care a aruncat ţara într-o profundă criză politică.

În pofida faptului că este creditat în fruntea intenţiilor de vot în sondaje, contextul politic agitat face incert rezultatul scrutinului, care se anunţă strâns în numeroase circumscripţii, ceea ce determină partidele să-şi dubleze eforturile în ultimele zile de campanie.

După ce a promis duminică faptul că se va "bate pentru fiecare vot", Boris Johnson face campanie luni în nordul ţării, pentru a repeta că singurul fel de a realiza Brexitul este să se opteze pentru o majoritate conservatoare.

Mai sunt "trei zile pentru a ieşi din impas", avea să declare el luni la Sunderland, un oraş în care se află o uzină uriaşă a constructorului de automobile japonez Nissan, potrivit unor fragmente difuzate de serviciile sale.

"Impactul acestor alegeri va fi resimţit în deceniile următoare", a subliniat el într-o scrisoare deschisă publicată în Sunday Telegraph.

Boris Johnson speră să obţină majoritatea de care are nevoie pentru ca Parlamentul să adopte acordul Brexitului pe care l-a încheiat cu Bruxellesul. Liderul conservator în vârstă de 55 de ani promite ca, după trei amânări ale Brexitului, Regatul Unit să părăsească UE la 31 ianuarie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu votul a aruncat tara intr-o criza politica, ci neimplementarea rezultatului

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb