Alegerile parlamentare, pe 9 decembrie

Politică / 2 septembrie 2012

Alegerile parlamentare, pe 9 decembrie

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 9 decembrie, după cum a decis Guvernul, în şedinţa de ieri.

Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat că astfel zilele libere din preajma datei de 1 Decembrie, în care cetăţenii pot fi plecaţi din localităţile de domiciliu, nu vor afecta participarea la vot.

"În urma unei discuţii în şedinţa de Guvern, s-a ajuns la concluzia că 30 noiembrie este prima zi liberă de Sf. Andrei, urmează 1 Decembrie, Ziua Naţională, este posibil ca foarte mulţi cetăţeni să plece către alte localităţi. Alte localităţi înseamnă chiar şi în judeţul limitrof. Acei cetăţeni sunt obligaşi să voteze în circumscripţia în care sunt arondaţi şi pentru a nu fi această încurcătură s-a optat pentru data de 9, duminică în care nu este nimic altceva, decât toată lumea acasă", a declarat Andrei Zaharescu, citat de Mediafax.

Pentru prima dată în acest an, sărbătoarea Sf. Andrei, care este vineri 30 noiembrie, va fi zi nelucrătoare. Aceasta va fi urmată sâmbătă 1 Decembrie de sărbătorirea zilei naţionale, iar duminică 2 decembrie ar urma să aibă loc alegerile parlamentare.

La alegerile parlamentare, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul.

Guvernul a alocat pentru alegerile parlamentare 199 milioane lei, aproape dublu faţă de 2008

Guvernul a alocat, sâmbătă, pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare, care vor avea loc pe 9 decembrie, un buget total de 199 milioane lei, aproape dublu faţă de suma alocată în vederea desfăşurării alegerilor legislative din 2008.

Din bugetul total aprobat de Guvern, 176 milioane lei au fost alocaţi Ministerului Administraţiei şi Internelor, 4,55 milioane lei către Institutul Naţional de Statistică prin Secretariatul General al Guvernului, 11,2 milioane lei către Autoritatea Electorală Permanentă, 5,25 milioane lei către Ministerul Afacerilor Externe şi 1,99 milioane lei către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

În 2008, suma alocată pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie a fost de 124 milioane lei.

Guvernul a stabilit, sâmbătă, şi nivelului indemnizaţiilor pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale, ale informaticienilor, statisticienilor şi personalului tehnic auxiliar.

Sumele alocate şi rămase neutilizate până la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2012 vor fi folosite pentru reîntregirea Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Kelemen: Comunitatea maghiară va avea o reprezentare puternică în Parlament şi după alegeri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat convins că maghiarii vor participa în număr mare la alegerile generale din acest an şi că această comunitate va avea o reprezentare puternică în Parlament şi în următorul mandat, liderul uniunii apreciind că acesteia îi convine data de 9 decembrie.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat presei, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că Uniunii îi convine data de 9 decembrie pentru organizarea alegerilor generale, transmite Mediafax.

Kelemen a spus că UDMR nu va avea liste comune cu PPMT şi PCM la alegerile parlamentare pentru că acest lucru ar însemna un alt prag electoral.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb