ALERT CAS scade cu 5 pp de la 1 octombrie

A.C.
Companii / 12 iunie 2014

CAS scade cu 5 pp de la 1 octombrie

Update 19:10 "Nu mi se pare normal ca o relaxare fiscală să fie urmată de o altă taxă"

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a fost de acord cu amânarea reducerii CAS pentru ultimul trimestru deoarece a urmărit păstrarea ţintei de deficit şi acoperirea golului din buget fără să pună o măsură care să fie o taxă în plus pentru mediul de afaceri.

"Am vrut să îndeplinim două condiţii: să stăm în ţinta de deficit, să fim siguri că se poate acoperi golul din buget, şi nu am vrut să pun o măsură care să fie o taxă în plus pentru mediul de afaceri, nu mi se pare normal ca o relaxare fiscală să fie urmată de o altă taxă", a răspuns aceasta, întrebată de ce a amânat reducerea CAS pentru ultimul trimestru.

Petrescu a a mai declarat că acordul este în derulare, top-up-ul rămâne, şi, de asemenea, va veni o echipă tehnică în iulie, pentru a ajuta statul cu rectificarea bugetară.

Întrebată de ce trebuie ca populaţia să suporte taxa pe stâlp şi sprijinul acordat industriei pentru certificatele verzi, Petrescu a declarat: "Nu e clar cât procent din taxe se va regăsi în preţuri. Poate fi între 0 şi 100%, vom vedea după o perioadă de timp. Continuăm în dialog să găsim o formulă mai bună pentru 2015 pentru taxa pe stâlp. Nu avem date să arate că populaţia plăteşte aceste taxe".

-----

Update 18:36 CAS scade cu 5 punte procentuale de la 1 octombrie

CAS va scădea cu 5 puncte procentuale începând cu data de 1 octombrie, însă nu vor creşte alte taxe şi impozite, a anunţat astăzi premierul Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă.

"Avem capacitatea pentru 2014 de a acoperi impactul negativ al acestei reduceri, undeva la 850 milioane lei pe care îi avem disponibili în buget. Proiectul de lege va fi votat de parlament şi legitimitatea politică va fi deplină, sunt convins că şi opoziţia îl va vota că atare", a spus prim-ministrul.

Cu toate că FMI nu a fost de acord cu această măsură, Victor Ponta a precizat că acordul cu CE, FMI şi BM "rămâne funcţional, nu se întrerupe, nu se reziliază, nu se denunţă". "Asta înseamnă că dacă vom avea nevoie să accesăm creditele la dispoziţia României, cu siguranţă avem în continuare acces la acel pop-up la finanţarea europeană", a adăugat Ponta.

Premierul a anunţat, de asemeena, că în noiembrie vor avea loc discuţii cu Comisia Europeană şi FMI cu privire la construcţia bugetelor pe 2015 - 2016 pentru că România să-şi păstreze toate ţintele macroeconomice.

"Această decizie face parte dintr-un model economic diferit în care am crezut încă din 2012, pe baza căruia am redus un număr semnificativ de taxe şi impozite. Am redus evaziunea fiscală, am dat facilităţi pentru cei care angajează tineri, am aplicat nişte doleanţe ale mediului privat absolut întemeiate - scutirea de impozit a profitului reinvestit. Precizez că aceste angajamente - scutire impozit şi reducerea CAS - au fost prevăzute de la început în programul de guvernare al USL şi mulţumesc dl Tăriceanu şi dl Chiţoiu care ne-au ajutat să facem un proiect economic de succese.

Principalii beneficiari vor fi angajaţii, pentru că angajatorii fie vor scoate la suprafaţă acele contracte din zona gri, şi în al doilea rând crearea de noi locuri de muncă", a mai spus Victor Ponta.

---

Update 16:15 FMI va aştepta bugetul pe 2015 înainte de revizuire

FMI va aştepta bugetul pe 2015 înainte de a face revizuirea acordului cu România, potrivit prim-ministrului Victor Ponta.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a amânat până în noiembrie a treia evaluare a acordului stand by de tip preventiv încheiat cu România, potrivit declaraţiilor premierului Victor Ponta dintr-un interviu acordat Bloomberg.

Acesta a precizat că România nu va avea nevoie de un nou acord cu FMI după expirarea actualului aranjament, în anul 2015.

Ponta a declarat că anul viitor ar putea fi vândute noi acţiuni în companiile de stat, fiind posibilă chiar reducerea participaţiilor la mai puţin de 50%.

Unul dintre principalele subiecte de discuţie dintre autorităţile de la Bucureşti şi reprezentanţii FMI l-a constituit reducerea contribuţiilor sociale.

---

Update 15:20 Gradul slab de colectare a contribuţiilor, motivul pentru care nu s-a ajuns la un acord

Gradul slab de colectare a contribuţiilor este motivul pentru care Guvernul şi FMI nu au ajuns la un acord, au comunciat surse pentru Ziarul Bursa.

----

Guvernul şi FMI nu au ajuns la un acord pentru reducerea CAS de la 1 iulie, discuţiile pe această temă urmând să continue la următoarea vizită la Bucureşti a Fondului, probabil în iulie sau august, au declarat oficiali pentru surse din presă.

Potrivit acestora, board-ul FMI se va reuni în toamnă pentru a analiza rezultatele misiunii de evaluare.

Sursele citate au mai precizat că, potrivit datelor actuale, misiunea FMI ar urma să plece de la Bucureşti fără o scrisoare de intenţie înmânată de către autorităţile române, iar la board-ul din toamnă, cel mai probabil în luna noiembrie, vor fi astfel analizate atât rezultatele acestei misiuni de evaluare, cât şi cele ale misiunii programate pentru iulie-august, potrivit surselor din presă.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional a venit la Bucureşti la începutul lunii iunie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importantă temă de pe agenda discuţiilor cu autorităţiile vizând posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumătatea anului.

Misiunea a analizat în principal execuţia bugetară din primele cinci luni ale anului, precum şi perspectivele privind creşterea economică şi încasările la bugetul de stat.

România are în derulare un acord în valoare de 4 miliarde de euro cu FMI şi Uniunea Europeană, din care nu intenţionează însă să acceseze fonduri. Scopul acordului este de a proteja România de eventuale şocuri pe pieţele financiare şi de a ajuta la reducerea costurilor de finanţare.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. De ce nu ne mai mira nimic? Industria acestei tari este inexistenta iar noi cetatenii acestei tari am devenit sclavii vestului...din pacate. Politicienii isi amintesc de popor atunci cand se apropie alegerile ...

    "Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum."

    Mda, defapt FMI-ul exercita aceasta prerogativa a poporului roman. 

    Ce trebuie poporul sa inteleaga este ca de vina-i FMI-ului :). Ponta a facut tot posibilul.

    1. LOBBY-ul PATRONATRLOR trb.sa stea cu biciul dp. PLAGIATOR ca asta cum s-o vedea cu Sacii-n Carutza ii lasa pe Patroni in ceatza si pe noi odata cu ei;_si asta-i NASPA ca nu ne putem angaja legal,nu ne merge vechimea si nu o sa avem o Pensie decenta din care sa traim:_Stiu ca unii imbecili o sa zica ca asa ne trebuie ca am votat US,L dar ce ne-a dat PDL cat a fost la Putere:=>Base ne-a scuipat in cap prin discursurile impertinente pe care le tinea,_BOC taia salarii,pensii,inchidea Scoli+SPITALE iar Udrea construia Stadioane in panta sau telegondole==>.asa ca nu prea ai pe cine vota in tzara asta :==>Bine ca PATRONATELE vin cu CERERI de BUN_SIMT.

    Minciuni, minciuni, minciuni...va recomand sa cititi povestrile baronului von Müchhausen, in loc sa va uitati in gura plagiatorului

    Al dracului treaba ! Fix inainte de alegeri se promite ceva astfel ca electoratul privat sa muste nada . Adica , daca vreti CAS mai mic , votati guvernul , ca altfel ...ramane ca-n tren .Cred ca privatii - chiar si taranii care traiesc din munca lor - nu-si fac iluzii in actiunile unui guvern socialist .

    1. CINSTE PATRONATELOR,singurele care au venit cu Masuri de BUN_SIMT la negocierile din trecut cu FMI ca Guvernul nu stia ce sa negocieze si era lipsit de Viziune==>toate Masurle de RELAXARE FISCALA sunt in majoritatea lor propuse de PATRONATE==>si voi Ocei cu VENITURI MODESTE dc. VRETI sa TRAITI BINE trebuie sa sustineti pe FACEBOOK si pe NET in g-ral MASURILE de RELAXARE FISCALA propuse de PATRONATE--->Cinste lor!

    Patronate din toata tzara,UNITI-va:_Dc. aveti Minte puneti PRESIUNE pe Guvern sa adopte Acum in 2014 Masurile Bune de RELAXARE FISCALA dorite de voi si de cei cu Venituri Modeste precum:_CAS redus la angajator,_TVA redus la carne,lactate,fructe,_NEIMPOZI TAREA Profitului Reinvestit ,_COTA Regresiva-aia cu 16,12,8%._Aceste masuri trebuie adoptate inainte de Alegerile Prezidentiale._Dc. se vad cu Sacii-n Carutza nu mai fac nimic.__Dc. Guvernul va v-a spune ca nu-l lasa FMI, voi amintiti-i ca s-a jurat pe Biblie si pe CONSTITUTIE pt. Bunastarea Materiala a poporului si ca interesele propriilor cetateni sunt mai importante decat "Indicatiile PRETIOASE" ale FMI;==>"Ori noi, ori FMI"_Asa sa-i ziceti Guvernului.

    Dc. Guvernul ar avea MINTE ar intrerupe imediat acest ultim Acord de tip PREVENTIV Nefolositor cu FMI si ar adopta cat mai repede MAsurile de RELAXARE FISCALA dorite de PATRONATE si de cei cu Venituri Modeste.

    1. dragul meu consumator de rodii(ANAR---denumire in limba persa pentru acest fruct), stoparea acordului cu FMI ar fi , bineinteles dupa parerea mea cea mai nereusita dintre toate masurile pe care guvernul curajosului domn prim-ministru le-a hoatarat pana in momentul de fata. Masurile pe care guvernul Boc le-a luat in decursul anului 2010 si care ulterior au dus la sentimentele de bucurie colectiva incununate in primavara anului 2012 cu incoronarea marelui reformator ar fi spulberate de aceasta intentie de a bloca incheierea acordului. Pentru ce a suferit populatia? Tu ai stiut ca in primavara anului 2012 eram pe primul loc in Europa la crestere bursiera si locul 4 in lume. Si acum????????????????????Cand presedintele Basescu a zis ca trebuie sa intram in uniunea bancara pentru a putea sta la masa negocierilor cand se hotaraste politica monetara si fiscala ce ecouri ai auzit? Ce zice domnul guvernator Isarescu astazi??????Daca ti se pare cumva IN ESENTA IDENTIC m-ai dezamagi, deoarece este IDENTIC.....Si cum se chema aceasta politica din punct de vedere moral..........

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb