ALERT DNA cere arestarea deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 17 octombrie 2014

DNA cere arestarea deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam

Actualizare 19:45 Deputaţii ar putea discuta mâine, în şedinţă, cererea de arestare a lui Hrebenciuc şi a lui Adam

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se va reuni mâine în şedinţă, arată un comunicat remis redacţiei, sursele de presă susţinând că deputaţii ar putea dezbate cererea DNA de arestare a lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Ioan Adam.

Reuniunea Biroului Permanent a fost convocată după ce, vineri, Ministerul Justiţiei a transmis Parlamentului cererea pentru arestarea celor doi deputaţi.

Referatul prin care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere aviz pentru arestarea celor doi deputaţi a fost transmis procurorului general al României, de unde a ajuns la ministrul Justiţiei, care l-a trimis Camerei Deputaţilor.

---

Actualizare 18:00 Romsilva consideră nefundamentată afirmaţia potrivit căreia a fost prejudiciată cu 300 milioane euro

Romsilva consideră că afirmaţia potrivit căreia, în dosarul retrocedărilor, ar fi fost prejudiciată cu circa 300 de milioane de euro este nefundamentată, în condiţiile în care regia este administratorul, nu proprietarul pădurilor statului.

"În mod cu totul nefundamentat şi nelegal, în toate comunicatele de presă şi în ştirile mass-media, se face afirmaţia conform căreia < < Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a fost prejudiciată cu suma de cca. 300 milioane de euro > >, fără a se cunoaşte faptul că Romsilva nu este proprietarul, ci administratorul pădurilor statului. Reamintim, şi cu acest prilej, că, în conformitate cu prevederile Constituţiei României, statul este reprezentat, inclusiv în instanţă, de către Ministerul Finanţelor Publice", se arată într-un comunicat al Romsilva.

În acelaşi comunicat, Romsilva îşi exprimă "convingerea fermă" că directorul general al Regiei, Adam Crăciunescu, care, "în anii anteriori, a îndeplinit cu succes, fără nici un fel de suspiciuni şi funcţia de secretar de stat pentru Păduri, va putea demonstra autorităţilor competente că şi-a exercitat funcţia actuală cu onestitate şi competenţă managerială".

Tot despre directorul regiei, Colegiul Consilierilor Juridici "Silva Lex" susţine că acesta, din mai 2012, când a fost numit director general al RNP Romsilva, "nu a făcut nicio presiune asupra consilierilor juridici şi nu a sugerat niciun moment că n-ar trebui să mai formulăm întâmpinări pentru apărarea proprietăţii publice a statului român şi să mai asigurăm prezenţa la termenele de judecată".

"Nu se poate spune că dl. Adam Crăciunescu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva ar fi luat măsuri împotriva intereselor RNP-Romsilva şi, implicit, împotriva intereselor statului cu privire la proprietatea publică", mai spun cei din Colegiul Consilierilor Juridici "Silva Lex".

---

Actualizare 16:26 Judecătorii Ordog şi Uţă, cercetaţi sub control judiciar

Judecătorii Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, vor fi cercetaţi sub control judiciar în dosarul retrocedărilor, după ce instanţa supremă a respins, azi, propunerea de arestare formulată de procurorii anticorupţie, potrivit surselor din presă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la un complet de cinci magistraţi ai aceleiaşi instanţe.

---------

Actualizare 14:00

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam care sunt implicaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, Viorel Hrebenciuc este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar Ioan Adam de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă. Cei doi sunt urmăriţi penal, iar acţiunea penală în cazul lor a fost pusă în mişcare.

Procurorii susţin că, din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam au săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea lor de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal.

"În acest sens, trebuie avută în vedere modalitatea săvârşirii faptelor şi rezonanţa acestora, precum şi urmarea produsă, privită atât din perspectiva valorii prejudiciului, cât şi prin limitarea severă a fondului forestier aflat în administrarea statului, astfel încât luarea măsurii preventive este necesară pentru a elimina temerea că organele judiciare nu reacţionează eficient împotriva unor persoane învinuite de săvârşirea unor infracţiuni de o gravitate deosebită. Cercetarea unor asemenea persoane în stare de libertate ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni, având în vedere poziţia inculpaţilor şi natura faptelor de care sunt acuzaţi", a arătat DNA.

Rechizitoriul procurorilor arată că, în 2012, Adam le-a solicitat judecătorilor Andras Lorand Ordog şi Gabriel Uţă să admită o cale extraordinară de atac, pronunţând o hotărâre judecătorească în favoarea lui Gheorghe Sturdza Paltin (naşul de cununie al inculpatului), în contradicţie evidentă cu principiile de drept, cu starea de fapt reală şi cu practica anterioară a aceloraşi judecători şi a tuturor celorlalte instanţe care soluţionaseră cauza, prin care au dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier şi 50 de ha de teren agricol pe raza judeţului Bacău, creând un prejudiciu în sarcina RNP ROMSILVA de 303.888.615 euro.

"Soluţia a fost dispusă în condiţiile în care moştenitorul nu se încadra în gradul de rudenie prevăzut de lege faţă de proprietarul deposedat şi nu depusese cerere la Comisia locală de fond funciar pentru întreaga suprafaţă; pe parcursul judecăţii îşi modificase cererea şi solicita numai restituirea dreptului asupra a 23.000 de hectare; pe o parte din terenurile revendicate fusese deja reconstituit dreptul de proprietate faţă de câteva sute de proprietari. Judecătorii au admis, în faza recursului, revizuirea unei hotărâri anterioare irevocabile prin care fusese respinsă cerea reclamantului, invocând apariţia unor înscrisuri noi pe care reclamantul a omis să le solicite cu prilejul primei judecăţi, deşi acestea nu aveau valoare determinantă raportat la obiectul cauzei.

Imediat după ce a obţinut în mod fraudulos decizia civilă nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza, Călugăr Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin şi Hrebenciuc Viorel, a constituit şi coordonat un grup ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menţionată.

Totodată pentru a reuşi punerea în aplicare a deciziei, Adam Ioan împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza le-a Promis lui Călugăr Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin şi Hrebenciuc Viorel, bani sau alte foloase, iar aceştia din urmă au promis că vor determina funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens (din cadrul Comisiei Judeţene de Fond Funciar Bacău, Direcţiei Silvice Bacău, Comisiilor locale de Fond Funciar Asău, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacău, ITRSV Suceava etc.) să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuţiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri.

În acest scop, în luna aprilie 2013, la iniţiativa lui Adam Ioan, Sturdza Paltin Gheorghe a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a întregii suprafeţe de teren forestier (43.277 ha) cu inculpatul Bengescu Dan Costin, precum şi un contract de mandat, prin care cumpărătorul se angaja să facă toate demersurile necesare în vederea punerii în posesie şi obţinerii titlului de proprietate. Preţul tranzacţiei a fost de 2.500 euro/hectar, de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piaţă, întrucât contractul masca în cuprinsul său şi cumpărarea de influenţă de la autorităţile din judeţul Bacău.

Pentru atingerea scopului, inculpatul Bengescu Dan Costin l-a cointeresat pe inculpatul Hrebenciuc Viorel, deputat în Parlamentul României, care avea rolul de a-şi folosi influenţa politică la nivelul instituţiilor şi autorităţilor publice din judeţul Bacău şi a celor de la nivel central, pentru urgentarea atingerii obiectivelor stabilite în antecontract, în schimbul a 12.000 de hectare din suprafaţa reconstituită.

În sarcina deputatului Hrebenciuc Viorel s-a reţinut că, începând cu luna aprilie 2013 şi până în prezent, împreună cu Adam Ioan, Paltin Gheorghe Sturdza şi Bengescu Dan Costin, a constituit şi coordonat un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior şi alte persoane), ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna.

În luna aprilie 2013, Hrebenciuc Viorel împreună cu Bengescu Dan Costin, le-a promis lui Adam Ioan şi Sturdza Paltin Gheorghe că-i va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii de punere în posesie şi eliberare titlului de proprietate privind terenul forestier în suprafaţă de 43.227 ha (din cadrul Comisiei Judeţene de Fond Funciar Bacău, Direcţiei Silvice Bacău, Comisiilor locale de Fond Funciar Asău, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacău, ITRSV Suceava, ROMSILVA etc.) să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuţiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri (ex. să nu se formuleze plângeri în instanţă împotriva deciziilor Comisiei judeţene de fond funciar Bacău), acceptând de la aceştia promisiunea de bani sau alte foloase.

În cursul anului 2013, Hrebenciuc Viorel l-a contactat repetat la telefon pe inculpatul Crăciunescu Adam, director general al RNP Romsilva, şi s-a deplasat la biroul acestuia, reproşându-i opoziţia la punerea în posesia a lui Sturdza Paltin.

Întrucât Crăciunescu Adam a refuzat să dea curs solicitării, Hrebenciuc Viorel i-a solicitat lui Sîrbu Ilie, care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid politic, să îşi folosească influenţa faţă de Crăciunescu Adam, directorul general al Romsilva, membru în cadrul aceluiaşi partid politic, pentru a determina modul în care instituţia condusă de acesta din urmă trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate şi litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeţei revendicate de Paltin Gheorghe Sturdza.

În cursul lunii septembrie 2013, inculpatul Hrebenciuc Viorel a intervenit pe lângă membrii comisiilor locale Dărmăneşti şi Dofteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere, astfel încât aceştia să accepte predarea directă a suprafeţelor de pădure, fără avizul Comisiei Judeţene de Fond Funciar.

De asemenea, în perioada septembrie - octombrie 2013, Hrebenciuc Viorel şi-a folosit influenţa asupra directorului Direcţiei Silvice Bacău, căruia i-a reproşat < blocajele > instituţionale apărute, realizând totodată demersuri pentru ca acesta să fie chemat la Bucureşti, pentru a fi "instruit" cum să procedeze în privinţa demersurilor efectuate pentru restituirea în natură a celor 43.277 ha pădure, demersuri care au avut ca efect convocarea acestuia din urmă de către directorul general al ROMSILVA, pe tema suprafeţelor vizate de Paltin Gheorghe Sturdza.

În acest context, după ce ROMSILVA a depus o cerere de strămutare şi a obţinut suspendarea judecăţii litigiului care privea această suprafaţă, Hrebenciuc Viorel i-a cerut lui Sîrbu Ilie să îşi folosească influenţa faţă de Crăciunescu Adam şi să îl determine să înlocuiască persoana care reprezenta regia în cauzele ce priveau acest domeniu. Totodată, după admiterea cererii de strămutare, Ioan Adam i-a cerut lui Bengescu Dan să îi transmită lui Hrebenciuc Viorel că funcţionarii publici cu care a discutat despre terenurile revendicate l-au păcălit, subliniind că deputatul Hrebenciuc şi-a < dat cuvântul > că va rezolva problema.

Totodată, în cursul lunii august 2014, Hrebenciuc Viorel i-a promis lui Bengescu Dan că îşi va folosi influenţa pentru a-l determina pe directorul RN Romsilva să nu mai formuleze contestaţii împotriva acţiunilor judiciare iniţiate de acesta", potrivit comunicatului.

---------

Actualizare 08:37 Două persoane în arest preventiv şi două în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor ilegale

Două persoane au fost arestate preventiv şi alte două au fost puse în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri şi terenuri agricole, în cazul a doi dintre cei trei judecători cercetaţi în dosar, transmit surse din presă.

Magistraţii instanţei supreme au emis, în această dimineaţă, mandate de arestare preventivă pe numele lui Dan Costin Bengescu şi Iosif Kadas, în timp ce în cazul lui Jenică Poenaru şi al lui Sorin Ion Iacob au luat măsura arestului la domiciliu.

Aseară, în timpul dezbaterilor, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au disjuns propunerea de arestarea preventivă faţă de judecătorii Ordog Lorand Andraş şi Gabriel Uţă din Covasna şi a stabilit ca dezbaterile în cazul lor să aibă loc în cursul zilei de azi. Cauza a fost disjunsă faţă de cei doi pentru a se îndeplini procedurile de citare cu cei doi magistraţi.

--------

Procurorii DNA cer instanţei supreme arestarea preventivă a şase persoane vizate în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri şi terenuri agricole, între care cei doi judecători de la Tribunalul Covasna şi beneficiarul a peste 43.000 de hectare de teren forestier.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, începând cu data de 16 octombrie 2014, a lui Ion Sorin Iacob, inculpat, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trei infracţiuni de cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, Costin Bengescu, inculpat, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, dare de mită şi constituire a unui grup infracţional organizat, Iosif Kadas, inculpat pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă, şi pe Jănică Poenaru, inculpat pentru infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de influenţă", se arată într-un comunicat al DNA.

În acelaşi dosar, procurorii au demarat urmărirea penală împotriva lui Paltin Gheorghe Sturdza, naşul de cununie al avocatului deputat Ioan Adam, "persoană care îşi atribuie calitatea de moştenitor al "Domeniilor Ghica", pentru infracţiunile de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat, trei infracţiuni de cumpărare de influenţă", a lui Lorand Andras Ordog, inculpat, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, a lui Gabriel Uţa, inculpat, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, sunt urmăriţi penal Aurel Olari, suspect, pentru infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, Ioan Gheorghe Varga, suspect, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, Andrei Poteacă, suspect, pentru infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, şi Alina Carmen Ciocoiu, suspect, pentru infracţiunea de complicitate la cumpărare de influenţă.

Procurorii au precizat că în urma anchetei a rezultat că la data de 17 aprilie 2012, în urma unei înţelegeri prealabile, la solicitarea inculpatului Adam Ioan, cu sprijinul suspectului Sturdza Paltin-Gheorghe, un complet de judecători de la Tribunalul Covasna din care au făcut parte inculpaţii Ordog Lorand Andras şi Uţă Gabriel, a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafaţă de teren forestier şi de teren agricol, situate pe raza judeţului Bacău, în favoarea unei persoane şi în defavoarea Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA. Decizia judecătorească ar fi fost pronunţată în contradicţie evidentă cu principiile de drept şi cu starea de fapt reală, respectiv fără prezenţa vreunui înscris nou care să schimbe starea de fapt reţinută de instanţele anterioare, fără a se efectua vreo expertiză în cauză, fără a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat în anul 1945.

Imediat după pronunţarea deciziei civile, presupus frauduloase, a Tribunalului Covasna, inculpatul Adam Ioan împreună cu suspecţii Paltin Gheorghe Sturdza, Varga Ioan-Gheorghe şi inculpaţii Bengescu Dan Costin şi Hrebenciuc Viorel, a constituit şi coordonat un grup, ce urmărea să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate asupra terenurilor forestiere, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menţionată.

Pentru a reuşi punerea în aplicare a deciziei presupus frauduloase a Tribunalului Covasna, inculpatul Adam Ioan împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza le-au promis lui Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin şi Hrebenciuc Viorel, bani sau alte foloase, iar aceştia din urmă au promis, la rândul lor, că vor determina funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens (din cadrul Comisiei Judeţene de Fond Funciar Bacău, Direcţiei Silvice Bacău, Comisiilor locale de Fond Funciar Asău, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacău, ITRSV Suceava etc.) să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuţiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri.

Începând cu anul 2013 şi până în prezent, inculpatul Iacob Sorin Ion a acţionat în mod coordonat împreună cu inculpatul Kadas Iosif şi o altă persoană pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie (cumpărare/trafic de influenţă) sau asimilate infracţiunilor de corupţie (abuz în serviciu) cu scopul de a obţine venituri prin ajutarea lui Bengescu Dan Costin şi a membrilor grupului său să-şi atingă scopurile urmărite (urgentarea punerii în posesie şi eliberării titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 hectare dobândit prin hotărârea judecătorească presupus frauduloasă a Tribunalului Covasna), precum şi de a obţine venituri prin facilitarea dobândirii în mod injust de proprietăţi imobiliare (prin reconstituirea dreptului de proprietate sau prin retrocedări de imobile) de către diferite alte persoane, iar pentru atingerea scopului ilicit au cooptat persoane cu influenţă la nivel politic între care Olari Aurel şi Poenaru Jănică.

Anul acesta, Iacob Sorin Ion şi Kadas Iosif, pentru atingerea obiectivelor grupului infracţional organizat din care fac parte, au promis şi au dat bani unor persoane care au influenţă sau au lăsat să se creadă că au influenţă (Olari Aurel, Jănică Poenaru,) asupra mai multor funcţionari publici din cadrul Comisiilor judeţene de fond funciar Bacău şi Suceava, din cadrul comisiilor locale de fond funciar, Direcţia Silvică Bacău, directorul general al ROMSILVA etc. şi asupra unor judecători care urmează să soluţioneze dosarul ce are ca obiect revizuirea deciziei presupus frauduloase a Tribunalului Covasna.

În ceea ce o priveşte pe suspecta Ciocoiu Alina - Carmen, procurorii au stabilit că, începând cu data de 16 iulie 2013, aceasta a sprijinit anumite persoane interesate să-i promită sume importante de bani şi ulterior să-i dea bani inculpatului Iacob Sorin Ion, în schimbul intervenţiei pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi judeţele Suceava, Călăraşi şi Mureş, astfel încât respectivele persoane să fie, în mod injust, puse în posesie şi să obţină titluri de proprietate pentru mai multe imobile.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Vivat Constitutia, Vivat Justitia!

     

    Daca Basescu nu era, nimic nu era. 

    1. CORECT...chiar daca il vor bolnav, celeratm tremurat, idiot...ii trage pe toti!!! Daca e sa fie demascare atunci sa fie pentru toti. Bilteanu cum te simteti????

    au dus procesul in Covasna. Cei de aici si colegii lor din zona n-au nici o greata, au o mare experienta cistigata in actiunea de retrocedare a Transilvaniei, pe care nu se dau in laturi s-o foloseasaca la nivelul tarii intregi.

    1. La gherla cu toti guzganii, mai ales rozalii, care se dovedesc ai fi cei mai... rozatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb