ALERT Klaus Iohannis: Voi convoca un referendum pentru 26 mai

V.D.
Politică / 28 martie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

"Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că va convoca un referendul pentru 26 mai fiindcă aşa nu se mai poate.

"Este cert, voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate! PSD continuă asaltul la adresa justiţiei, declanşat încă de când a preluat guvernarea. De această dată, pesediştii vor să dea Ordonanţe de Urgenţă prin care să modifice Codurile penale. Golăneala Guvernului PSD de astăzi a depăşit orice limită. Nu trec nici măcar trei zile fără să dea o Ordonanţă într-un domeniu sau altul. Nu este nici în spiritul Constituţiei, nu serveşte nici echilibrului democratic al puterilor în stat ca Guvernul să apeleze atât de des la ordonanţe de urgenţă. Ordonanţele de urgenţă, practic, şi-au pierdut menirea esenţială şi au devenit, în timpul acestui accident regretabil al democraţiei, care este guvernarea PSD, un instrument folosit abuziv, în exces, eludând astfel orice control de constituţionalitate înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei. Trebuie să punem punct acestei practici şi trebuie să o facem acum", a afirmat preşedintele.

El a susţinut că "diletantismul şi incompetenţa caracterizează modul în care guvernează PSD".

"Când aceste trăsături se împletesc cu intenţia de a legifera în interesul infractorilor, fie ei şi lideri de partid, atunci avem premisele unui dezastru pentru România. Este complet nejustificată urgenţa pe care Guvernul o dă acestor Ordonanţe. Adoptarea unor astfel de Ordonanţe ar intra în conflict cu prerogativa constituţională a Parlamentului de a legifera, câtă vreme Codul Penal încă se discută în Parlament. Pesediştii trebuie să înceteze aceste atacuri permanente la adresa Justiţiei. Pesediştii trebuie să înţeleagă că Justiţia nu este la bunul lor plac. Sunt nişte principii extrem de simple în orice stat de drept şi în orice democraţie, sunt valori pentru care oamenii au ieşit în stradă, şi în decembrie "89, şi în ultimii doi ani. Este evident că PSD încearcă să ignore aceste adevăruri. Dar le dau o veste: nu o mai pot face! Justiţia este o temă de interes naţional, iar cetăţenii au dreptul suveran de a decide dacă vor sau nu să lase corupţia să devină politică de stat", a spus şeful statului.

Miercuri, Iohannis a discutat despre situaţia din sistemul judiciar cu asociaţiile de magistraţi. "Preşedintele ne-a spus că e îngrijorat că se folosesc modificări legislative succesive pentru a uşura situaţia unor persoane din conducerea statului", a declarat judecătorul Cristi Dănileţ, la finalul discuţiilor.

În acelaşi timp, intervenţia preşedintelui vine în contextul în care liderii USR-PLUS i-au cerut să participe la şedinţa de guvern de vineri în care s-ar putea discuta proiectele de ordonanţă de urgenţă privind contestaţia în anulare şi codurile penale.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. 'ngă, apăsat!

    De 2 ani caută o întrebare și încă nu a găsit nimic. Cred că ar trebui să-l întrebe pe Tudorel Toader.

    Ba asta este prost rău de tot. Este cel mai inept și cel mai handicapat sef al României din istoria Țării.

    Întrebare: Kovesii penală poate fi aleasă procurorul general european?

    Nu v-a trecut inca usturimea infrangerii din 2014, asa-i? De aceea sunteti atat de porniti impotriva lui Iohannis. Ce ma distrez cand va activati voi, pentru cate o bere si doi mici primiti de la PSD, ca sa postati toate ineptiile pe site-urile mass-media si pe facebook. Niste pomanagii ati fost, pomanagii sunteti si pomanagii veti ramane.

    1. Daca lui Iohannis cu o droaie de consilieri și ONG iau trebuit 2 ani sa caute o întrebare și nu au gasito noua (cei care nu avem consilieri juridici) ne trebuie 20 de ani sa găsim răspunsul corect.

      Bine ba prostule să îl pupi in zonele păroase pe cel mai iubit prost al țării ,care nu știe să zică decât acești PSD-sti și la final să mă pupi in obrăjori și caii o clisma spurcatului de Neamț care este un fel de sperma senila.

    Du-te dracu că te-am votat ,dar ești PROOSTUL proștilor.Esti cel mai imputit Neamț ,ești un HITLER de doi bani un jeg intre jegurile acestei țări,Dragnea e mic copil .Daca ai da ochii cu mine ți-aș da cu căcat in ochii aia de NAZIST , nesimțit in nesimțiți NEAMULUI.Proasta sperma a fost la curu matii.

    Mata aia când te-a căcat sa gândit la Justitie ba handicapatule.O fata de prost că lu asta nu am văzut, cel mai imputit Neamț(adică mut) nu am văzut.Ghinion in mata mare de jeg deși prost că te-am votat ,gunoi de președinte ,nu cred că România a avut așa ceva ,libidinos ca tine .

    Bursa/Make, acum nu mai functioneaza "utilizati un limbaj decent", "nu sunt acceptate incintarile la ura rasiala si/sau xenofobe........." ; nu va este rusine sa acceptati limbajul de mahala (ce mahala, de cotet) cu care va inunda pagina prostacii (am scris corect!). Daca s-ar fi facut vreo remarca contra la un articol/sau despre Make imediat ati fi cenzurat.

    Sa va fie rusine, va pretindeti ziar economic si intretineti/incurajati mahalagismul desi "va rezervati dreptul sa eliminati dejectiile" dar probabil ca va plac/ miros bine in redactie. 

    1. Daca Bursa se considera ziar, ar fi fost frumos sa faca o remarca/ o corectie la "Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai,........." in sensul ca romaneste si corect gramatical se spune: "Este cert. Voi convoca un referendum in data de 26 mai, pentru a consulta poporul in privinta.........; " Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, ... este fara sens (Iohannis are scuza, este sas) pentru 26 mai n-are de ce sa convoce un referendum, 26 mai n-a gresit/nu este vinovata cu nimic. Cauza pentru care va convoca referendumul este alta, nu data de 26 mai.

      Capisco Bursa?. 

      Redacția trebuie să digere puțin pasul următor.

      Un președinte penal care a susținut o infractoare în fruntea DNA, un escroc cu două imobile pierdute în instanță, reformator și salvator al justiției, cu Onea, Man, Negulescu, Kovesi, Coldea, Dumbravă și Lazăr, mari artizani, un președinte care manifestă serioase carențe intelectuale, un președinte un pic mai arogant decât Adrian Năstase, un președinte fără nicio calitate, a intrat în campanie electorală după mesajul samsarului de mașini aduse din Suedia, cu firmă de transport auto persoane Suedia-Irak.

      Deci, ce mai înseamnă ldecență în ziua de azi? 

      Dar cine l-au votat ca presedinte, gagauzii?.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb