ALERT- LIVE TEXT Negocieri pentru privatizarea Oltchim

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 septembrie 2012

Negocieri pentru privatizarea Oltchim

UPDATE 16.25 > Corneliu Cernev, reprezentantul salariaţilor de la Oltchim, a ajuns de puţin timp la Ministerul Economiei pentru a participa la negocierile pentru semnarea contractului de vânzare cumpărare a combinatului.

Cernev a declarat că solicitările pe care le-a adus Mihai Diculoiu de dimineaţă "sunt lucruri normale, care trebuie stabilite cu patronul odată semnat contractul de vânzare-cumpărare. Din punctul meu de vedere sunt solicitări doar pentru media şi imagine".

Despre protestul de astăzi de la Râmnicu Vâlcea, domnia sa a explict că au fost unele incidente cauzate de un grup de persoane care au primit bani pentru a participa la miting. "A fost şi o destabilizare, oameni păltiţi, aduşi cu un microbuz, au vrut să destabilizeze mitingul. Dar jandarmii au intervenit la timp, le-au datele de identificare şi acum îi anchetează pe aceştia", a explicat Cernev.

Liderul salariaţilor Oltchim nu a ratat ocazia să-i reproşeze liderului de sindicat, Mihai Diculoiu, faptul că "nu a mai fost de trei săptămâni pe platforma petrochimică".

---------------------

UPDATE 15.40 > Negocierile de la Ministerul Economiei au fost suspendate în urmă cu puţin timp, la solicitarea avocaţilor lui Dan Diaconescu.

Aceştia au cerut pauză pentru a putea să se întâlnească cu clientul lor şi a pune la punct o serie de probleme, anunţă sursele de presă.

------------------

UPDATE 15.40 > Cei aproape 600 de angajaţi Oltchim care au ieşit astăzi să protesteze, au încheiat mitingul în urmă cu puţin timp, anunţă sursele de presă.

Angajaţii susţin că vor ieşi să protesteze în fiecare zi până se va relua activitatea combinatului şi ameninţă că vor veni la Bucureşti după 1 octombrie dacă nu se rezolvă problemele până atunci.

---------------

UPDATE 15.10 >Dan Diaconescu a plecat de câteva minute de la sediul Ambasadei SUA fără a face declaraţii de presă.

---------------

UPDATE 14.45 > Dan Diaconescu a mers la Ambasada SUA în vederea obţinerii unei vize pentru Statele Unite şi nu pentru a discuta despre Oltchim, anunţă sursele de presă.

---------------------

UPDATE 13.55 > Dan Diaconescu a sosit la Ambasada SUA

------------------

UPDATE 13.48 > Ambasada SUA confirmă întrevederea cu Dan Diaconescu

Dan Diaconescu nu se va întâlni astăzi cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark  Gitenstein, ci cu un reprezentant al misiunii diplomatice, a precizat ambasada americană la Bucureşti, potrivit HotNews.ro.

------------------

UPDATE 13.15 > Dan Diaconescu a aterizat pe aeroportul Otopeni şi a confirmat informaţiile noastre că a fost în Spania.

Dan Diaconescu a spus că în zilele în care a fost plecat din ţară a fost în Germania, Franţa, Spania, Monaco şi Austria. "Am fost să căutăm pieţe noi de desfacere a produselor Oltchim la un preţ cât mai mare şi materii prime cât mai ieftine. Acum voi merge să îmi iau fiica de la la şcoală şi apoi voi merge la o întâlnire foarte importantă la ora 14. Nu pot să vă spun nimic, dar vineri, când voi veni iar pe acest aeroport, vă voi spune lucruri mult mai interesante", a declarat Diaconescu.

După întâlnirea de la ora 14 va pleca din nou "într-o altă zonă în care este nevoie de contacte în beneficiul Oltchim"

Potrivit jurnalistului este pregătit să deschidă Oltchimul chiar de luni, atâta timp cât Guvernul le va accepta condiţiile pe care le impun în contractul de vânzare-cumpărare. "Pentru noi acum e o problemă să strângem bani pentru Tarom şi CFR", a adăugat Diaconescu.

--------------------

UPDATE 12.50 > În aceste momente echipa de negociere a lui Dan Diaconescu a prezentat OPSPI 21 de modificări la contractul înaintat de autorităţi şi 15 puncte care trebuie adăugate în contract.

Daniel Fenechiul, avocatul lui Diaconescu, a declarat că sunt mai multe lucruri care trebuie clarificate, respectiv modul concret în care poate fi preluată de la Petrom rafinăria Arpechim şi modul în care statul poate asigura acest lucru, precum şi evoluţia creanţelor Oltchim către stat.

Domnia sa spune că a solicitat să fie trecut în contractul de privatizare o garanţie AVAS şi Electrica nu vor cere imediat după semnarea contractului plata acestor creanţe sau intrarea în insolvenţă a combinatului.

Avocatul lui Dan Diaconescu a mai spus că sindicatele au cerut plata salariilor şi tichetelor de masă restante înainte de semnarea contractului de privatizare. Sindicaliştii au mai cerut să fie introdus în contract un angajament al lui D.D. că va menţine actualul obiect de activitate al Oltchim minim 10 ani, că va menţine actualul contract colectiv de muncă şi că nu va face disponibilizări.

D Fenechiu a menţionat că clientul său doreşte aceste lucruri solicitate de sindicalişti şi că a solicitat OPSPI date despre situaţia actuală economică şi juridică a Oltchim.

Avocatul s-a întors în minister pentru a continua discuţiile cu reprezentanţii OPSPI menţionând că prezenţa lui Remus Vulpescu şi a lui Dan Diaconescu nu este necesară în acest moment, ci doar la semnarea contractului.

---------------------

UPDATE 12.06 > Dan Diaconescu are programată o întâlnire la Ambasada Statelor Unite ale Americii, astăzi la ora 14.00, transmit sursele noastre.

--------------------

UPDATE: 12.03 > Victor Ponta îl ameninţă pe Remus Vulpescu că îi ia şefia OPSPI

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul şedinţei Guvernului de miercuri că "Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar, să vorbească mai puţin şi să explice mai mult. Dacă poate, dacă nu, găsim un alt şef la OPSPI care poate să explice mai clar".

--------------------

UPDATE 11.59 >Ambasadorul Rusiei a ieşit în urmă cu câteva momente din sediul Ministerului Economiei şi a refuzat să facă orice fel de declaraţie de presă referitoare la discuţiile pe care le-a purtat în această dimineaţă.

-------------------

UPDATE 11.57 >Surse ministeriale confirmă prezenţa ambasadorului Rusiei la Ministerul Economiei în acest moment.

Excelenţa Sa se află încă de dimineaţă la sediul MECMA şi participă la o întâlnire normală de lucru, programată de mai mult timp, dar care nu are nicio legătură cu Oltchimul, transmit sursele ministeriale.

----------------------

UPDATE 11.40 >Ambasadorul Rusiei în România, Oleg Malginov, se află la Ministerul Economiei, anunţă sursele de presă.

Potrivit mass-media, excelenţa sa a fost chemat în aceast dimineaţă să poarte discuţii despre privatizarea Oltchim.

De asemenea la Guvern, a ajuns în această dimineaţă, şi directorul SIE, Teodor Meleşcanu, pentru a prezenta date referitoare la situaţia combinatului vâlcean.

------------------

UPDATE 11.39 >Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, a declarat că i-a recomandat lui Dan Diaconescu să prezinte reprezentanţilor OPSPI dovada că a avut cei 45 de milioane de euro în momentul licitaţiei pentru Otlchim.

"I-am transmis clientului meu propunerea OPSPI de a prezenta dovada că avea banii în momentul licitaţiei pentru Oltchim şi l-am sfătuit să prezinte aceste documente pentru a pune capăt speculaţiilor pe această temă. Totuşi, doar domnul Diaconescu va decide dacă va prezenta sau nu această dovadă", a spus Fenechiu.

------------------

UPDATE 11.35 > Daniel Fenechiu a explicat în urmă cu puţin timp că astăzi reiau negocierile cu reprezentanţii MECMA privind contractul de vânzare cumpărare a Oltchim.

Potrivit domniei sale, luni au primit de la Minister doar un draft al contractului de vânzare cumpărare pe baza căruia ei au făcut mai multe propuneri. "La sfârşitul negocierilor de luni am primit o variantă complexă de draft, iar noi am trimis ulterior mai multe propuneri pe baza acestuia. Noi am discutat cu clientul nostru, i-am făcut mai multe propuneri, iar astăzi ne vom aşeza la masa negocierilor. O negociere a contractului înseamnă prezentarea poziţiei autorităţilor şi a poziţiei noastre iar rezultatul trebuie să fie o vatiantă acceptată de ambele părţi", a declarat avocatul lui Dan Diaconescu.

Fenechiu a refuzat să facă publice propunerile echipei sale spunând că: "Nu sunt mandatat să fac publice aceste date şi nici nu ar fi corect să fac asta înainte de a le prezenta ministerului, dar dacă ei nu vor avea o atitudine corectă, atunci vom cere o negociere de faţă cu presă".

-------------------

UPDATE 11.30 > Avocatul lui Dan Diaconescu a confirmat faptul că clientul său se va întoarce de la Viena la ora 13.

"Nu ştiu unde a plecat, ştiu doar că luni a aterizat la Munchen şi se întoarce astăzi de la Viena, am aflat şi eu din presă de ora 13", a declarat Daniel Fenechiu, când a ajuns la Ministerul Economiei pentru reluarea negocierilor pentru Oltchim.

------------------

UPDATE 10.50 > Diculoiu susţine că protestul salariaţilor a fost cauzat de o dezinformare a actualei conduceri şi a lui Corneliu Cernev, reprezentantul angajaţilor.

Domnia sa susţine că oamenilor li s-a spus că nu mai sunt bani pentru plata salariilor restante şi pentru plata salariilor compensatorii, motiv pentru care au şi ieşit în stradă.

Domnul Diculoiu spune că după aceste proteste bancomatele de la Oltchim s-au deschis şi Corneliu Cernev a anunţat triumfător că au intrat o parte din bani. Liderul de sindicat susţine că MECMA va susţine financiar combinatul indiferent de rezultatul privatizării şi că oamenii nu sunt în pericol de a fi concediaţi sau să nu-şi primească salariile.

------------------

UPDATE 10.47 > Mihai Diculoiu, liderul de sindicat de la Oltchim a sosit în urmă cu câteva minute la Ministerul Economiei.

Domnia sa susţine că a fost invitat de echipa de negocieri a lui Dan Diaconescu la reluarea discuţiilor pentru semnarea contractului de privatizare.

-----------

UPDATE - 10.30 - SIE, chemat la raport de Ponta

Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, a venit în această dimineaţă la sediul Guvernului, ca să discute cu premierul Victor Ponta despre situaţia de la Oltchim, au declarat surse oficiale.

UPDATE 3 - 9.53: Reprezentanţii consultantului PwC pentru privatizarea Oltchim au intrat în această dimineaţă în Ministerul Economiei.

Negocierile pentru semnarea contractului de privatizare vor fi reluate începând cu ora 11, potrivit ultimelor date disponibile.

-----

UPDATE 2 - 8.30 : Sute de angajaţi protestează din nou la Oltchim

Sute de angajaţi ai combinatului Oltchim au ieşit astăzi din nou în stradă, relatează sursele de presă. Protestatarii cer autorităţilor să rezolve situaţia.

Şi la Arpechim Piteşti angajaţii protestează. În jur de 600 de oameni cer lămurirea situaţiei de la Arpechim.

-----

UPDATE 1 - 8.00: Videanu îl ameninţă pe Ponta cu justiţia pentru subminarea economiei în cazul Oltchim

Adriean Videanu, liderul Partidului Democrat Liberal (PDL) i-a cerut prrimului ministru, Victor Ponta, să prezinte, în termen de 48 de ore, argumente în legătură cu modul în care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea combinatului Oltchim, el declarând că, în caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naţionale, relatează sursele de presă. El a spus, că Ponta este singurul vinovat pentru închiderea Oltchim şi pentru eşecul privatizării combinatului.

Premierul Victor Ponta a declarat, aseară, la un post de televiziune, că are indicii că participarea lui Dan Diaconescu la licitaţia pentru vânzarea combinatului vâlcean Oltchim are legături cu liderul PDL Adriean Videanu şi că aceste informaţii vor fi probate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

----------

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ce nu inteleg eu de ce angajatii respectivi in loc sa faca greve nu isi cauta de lucru in alta parte sau se apuca de agricultura. Oltchim-ul e chiar singura voastra placere? altceva nu mai stiti sa faceti? dar e mai misto sa iesi la greva cu baietii si dupa aia la berea de dupa decat sa pui osul la treaba (si mintea, daca o ai). Sindicatele, aceasta ciuma a economiei, ar face mai bine sa recalifice oamennii decat sa-i instige la proteste (si apoi la vot pentru partidul care cotizeaza cel mai bine la "lider")

    1. Asta e buna! Auzi, sa renunte la un loc de munca pentru agricultura! :)))

      Ce sanse au oamenii astia sa-si gaseasca un alt loc de munca in Valcea? Unde?

      Poate agricultura de subzistenta! Altfel ma indoiesc ca s-ar apuca de agricultura niste oameni specializati intr-un domeniu de nisa care probabil va muri odata cu Oltchim! 

      nu vad cu ce e mai buna chimia de subzistenta fata de agricultura de subzistenta. Evident ca au fost greseli strategice (sau spagi strategice) prin care s-a ajuns la situatia asta, dar asta nu-i indreptateste pe salariatii Oltchim sa astepte pomeni de la ceilalti cetateni platitori de taxe. Si noi cei din sectorul privat suntem victimele proastei guvernari a tarii, dar noua, care tinem sectorul bugetar si companii de stat gen Oltchim in spate prin munca noastra, nu ne poarta nimeni grija. asta din cauza ca nu putem fi cumparati cu pomeni electorale. dar nu va faceti griji, in curand o sa plecam toti afara si veti ramane sa furati unii de la altii pana o sa muriti de foame. Pana nu o sa avem flexibilitatea fortei de munca, oameni dispusi sa se recalifice si sa-si schimbe job-ul sau chiar locatia atunci cand o industrie nu mai merge o sa fim sclavii hazardului - si pe merit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb