ALERT MAE: 134 de români care au fost blocaţi pe aeroportul din Istanbul au ajuns la Bucureşti

Internaţional / 16 iulie 2016

MAE (Sursa foto: Facebook)

MAE (Sursa foto: Facebook)

MAE: Nu sunt victime sau răniţi printre cetăţenii români aflaţi în Turcia

Atenţionare: Cetăţenii români, sfătuiţi să îşi reprogrameze călătoriile către Turcia

---------

Actualizare 22:28

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, într-un comunicat de presă, că primul grup de 134 de cetăţeni români, blocaţi pe aeroportul din Istanbul din cauza situaţiei din Turcia, a revenit în siguranţă la Bucureşti cu zborul regulat RO264, operat de compania TAROM, la ora 21:20.

Totodată, MAE precizează că a organizat revenirea unui alt grup de cetăţeni români, care urmează a fi preluaţi cu zborul umanitar al companiei TAROM RO2264, ce va decola începând cu ora 2,15, oră pentru care a fost acordat culoarul de zbor de către autorităţile locale turce.

Echipele mobile ale Consulatului General al României la Istanbul se află în continuare în Aeroportul Internaţional Ataturk împreună cu reprezentanţii TAROM Istanbul şi oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia, subliniază MAE în comunicat.

Pentru acordarea asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia telefonică TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum şi adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. Cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

(S.A.)

-----------

Actualizare 21:27 MAE recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă, încă o dată, turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Turciei să evite orice deplasări care nu sunt necesare, în special în locuri aglomerate, şi să se informeze în permanenţă asupra evoluţiei situaţiei interne din această ţară.

Se recomandă cetăţenilor români să verifice la operatorii de transport şi de turism disponibilitatea efectuării călătoriei spre şi dinspre Turcia, subliniază MAE într-un comunicat de presă trimis redacţiei.

Cetăţenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara şi Consulatele Generale ale României din Istanbul şi Izmir prin intermediul Centrului de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate, care funcţionează în regim de permanenţă, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

(S.A.)

----------

Actualizare 21:22 Cursa TAROM RO 264 a decolat de pe Ataturk şi aduce în ţară 134 de pasageri

Cursa TAROM RO 264 a decolat în această seară de pe Aeroportul Ataturk şi va aduce în ţară 134 de pasageri, printre aceştia aflându-se cazuri umanitare şi patru copii olimpici români, împreună cu profesoara lor, care ar fi trebuit să ajungă la Hanoi, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Georgeta Dinu, potrivit Agerpres.

"Suntem prima companie aeriană, non-turcă, ce a aterizat pe Ataturk, după evenimentele de azi-noapte. Cursa RO 264 a decolat recent de pe Ataturk, cu 134 de pasageri la bord, capacitate maximă, printre care se află o femeie bolnavă, cu însoţitor, o femeie însărcinată, patru copii olimpici români, împreună cu profesoara lor, şi două familii cu copii mici", a spus Georgeta Dinu.

Ea a explicat că aceste cazuri umanitare au putut fi preluate pe cursa TAROM RO 264 deoarece un grup de 12 pasageri, care aveau bilete la acest zbor, nu s-a prezentat la îmbarcare.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:27 MAE: Zbor umanitar TAROM, pentru repatrierea românilor din Istanbul, în această noapte

Un al doilea zbor umanitar TAROM, pentru repatrierea cetăţenilor români din Istanbul, este programat în această noapte, la ora 2:15, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe trimis redacţiei.

Un prim zbor, cu numărul numărul RO264, pentru repatrierea cetăţenilor români din Istanbul, operat de compania TAROM, va decola la ora 18:35 (ora locală) de la Istanbul spre Bucureşti şi va putea prelua la bord un număr de 131 de cetăţeni români.

Restul cetăţenilor români care nu vor putea fi îmbarcaţi cu zborul numărul RO264 vor putea fi preluaţi cu zborul umanitar al companiei TAROM RO2264, care va decola începând cu ora 02,15 (oră pentru care a fost acordat culoarul de zbor de către autorităţile locale turce) şi care va putea prelua un număr maxim de 131 de cetăţeni, precizează MAE.

Echipele mobile ale Consulatului General al României la Istanbul se află în continuare în Aeroportul Internaţional Ataturk împreună cu reprezentanţii TAROM Istanbul şi oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia.

Punctele de întâlnire pentru cetăţenii români au fost stabilite în două locaţii - zona de check-in la poarta G17, iar în zona de tranzit - în proximitatea ghişeului central de informaţii, lângă Cafe Nero şi Magazinul Old Bazaar.

(S.A.)

---------

Actualizare 16:05 Peste 100 de români vor fi repatriaţi din Istanbul cu o cursă TAROM, în această seară

131 de cetăţeni români vor fi repatriaţi din Istanbul cu o cursă TAROM preconizată pentru ora 18:35, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe trimis redacţiei.

La ora 16:25 (ora locală) va pleca spre Istanbul o cursă regulată operată de compania TAROM, returul spre Bucureşti fiind preconizat pentru ora 18,35 (ora locală). Prin această cursă se vor repatria un număr de 131 de cetăţeni români, printre care şi pasagerii cursei TAROM de dimineaţă, care a fost anulată.

MAE atrage atenţia pasagerilor că locul de check-in se poate modifica şi le recomandă în acest sens să urmărească permanent panourile de informare din aeroport.

Suplimentar, urmare demersurilor complexe ale Celulei de criză a Ministerului Afacerilor Externe, este în curs de organizare un zbor umanitar al companiei TAROM, costurile aferente fiind suportate din fondul special prevăzut în bugetul MAE pentru gestionarea situaţiilor de criză.

În continuarea informaţiilor privind situaţia din Turcia, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele două echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei României la Sofia continuă să acorde asistenţă la două dintre punctele de frontieră terestră cu Turcia cu cel mai intens trafic, facilitând până în prezent tranzitul a peste 35 de autovehicule cu cetăţeni români.

Echipele mobile ale Consulatului General al României la Istanbul, aflate în Aeroportul Internaţional Ataturk, oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia. Până la acest moment, în punctele de întâlnire stabilite în aeroport s-au prezentat aproximativ 200 de persoane. Punctele de întâlnire pentru cetăţenii români au fost stabilite în două locuri - zona de check-in la poarta G17, iar în zona de tranzit - în proximitatea ghişeului central de informaţii, lângă Cafe Nero şi Magazinul Old Bazaar, precizează comunicatul.

Având în vedere situaţia încă fluidă, Ministerul Afacerilor Externe menţine recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia li se recomandă să evite aceste deplasări.

MAE reaminteşte că, pentru acordarea corespunzătoare a asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia telefonică TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum şi adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. Cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:20 Turkish Airlines a anulat cursa Ataturk-Otopeni, care urma să aterizeze la Bucureşti la ora 20.10

Compania Turkish Airlines a anulat cursa de linie ce urma să ajungă pe Aeroportul "Henri Coandă" astăzi la ora 20:10, de pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, anunţă oficiali de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Aeronava de linie, ce aparţine Turkish Airlines, urma să decoleze de pe Ataturk sâmbătă seară şi să aterizeze pe Aeroportul Otopeni la ora 20:10, ora României. Oficiali din cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au declarat, pentru Mediafax, că reprezentanţii companiei Turkish Airlines au anunţat că această cursă a fost anulată.

Aeronava urma să plece înapoi spre Instabul la ora 21:45, precizează sursele citate.

Anunţul vine după ce, sâmbătă dimineaţă, au fost anulate şase zboruri Bucureşti-Istanbul şi retur.

"O cursă a companiei Turkish Airlines, care trebuie să ajungă la Bucureşti la 01:25, o alta, tot Turkish Airlines, care urma să aterizeze la 08:30, o cursă Tarom care ar fi trebuit să decoleze din Istanbul şi să aterizeze la Bucureşti la 11:55", au precizat oficiali ai aeroportului Henri Coandă, cu privire la zborurile Istanbul-Bucureşti.

Pentru dintre decolările către Turcia au fost anulate: cursele programate la 05:55 (Turkish Airlines), la 08:35 (Tarom) şi 10:00 (Turkish Airlines), au precizat sursele citate.

(I.S.)

-----------

Actualizare 14:08 Lazăr Comănescu: Pe aeroportul din Istanbul se află în jur de 200 de români

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat astăzi, la Digi 24, că aproximativ 200 de cetăţeni români sunt pe aeroportul din Istanbul şi a amintit că MAE a creat o celulă de criză, în contextul tentativei de lovitură de stat din Turcia.

"Din informaţiile pe care le avem în momentul de faţă, pe aeroportul din Istanbul se află în jur de 200 de persoane (cetăţeni români, n.r.)", a declarat ministrul de Externe, potrivit Agerpres. El a amintit că românilor li se va asigura asistenţă în ceea ce priveşte întoarcerea în ţară.

"Odată ce se poate decola sau ateriza pe aeroport, imediat se vor lua măsurile necesare pentru a fi transportaţi cetăţenii români în ţară", a adăugat şeful diplomaţiei române.

El a spus că, din informaţiile actuale, nu există cetăţeni români care să fi fost victime în Turcia.

"Pot să vă confirm că din toate datele pe care le avem nu sunt cetăţeni care să fi fost victime", a spus ministrul de Externe.

(S.A.)

----------

Actualizare 12:24 MAE: Traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare a fost redeschis

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare a fost redeschis.

MAE precizează, într-un comunicat de presă, că pe toate canalele de comunicare instituite de către celula de criză (Call Center MAE, telefoanele de urgenţă ale tuturor misiunilor diplomatice ale României din Turcia), încă de la debutul evenimentului, au fost gestionate un număr de aproximativ 1500 de apeluri telefonice primite din partea cetăţenilor români.

Celula de criză coordonează demersurile pe linie de asistenţă de consulară şi suport pentru cetăţenii români aflaţi în Turcia.

"Având în vedere situaţia încă fluidă, Ministerul Afacerilor Externe menţine recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare şi să rămână în casele sau locurile de cazare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia recomandăm să evite aceste deplasări", se mai arată în comunicat.

MAE reaminteşte că, pentru acordarea corespunzătoare a asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, a pus la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia telefonică TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum şi adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. Cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

(S.A.)

---------

Actualizare 11:27 TUI TravelCenter: Zborurile către Antalya şi Bodrum se vor desfăşura conform programului

TUI TravelCenter precizează că zonele turistice estivale - Antalya şi Bodrum - sunt liniştite, iar zborurile către aceste destinaţii se vor desfăşura conform programului anunţat.

Compania, parte a grupului Eurolines, a constituit astăzi, de la ora 01:00, o celulă de criză cu scopul de a gestiona situaţia legată de ultimele evenimentele din Turcia şi modul în care turiştii noştri ar putea fi afectaţi, se arată într-o informare trimisă redacţiei.

(S.A.)

---------

Actualizare 11:20 TAROM ia în calcul anularea zborului de la 16:25 către aeroportul Ataturk din Istanbul

TAROM ia în calcul anularea zborului RO 263 către aeroportul Ataturk, de astăzi, ora 16:25, în condiţiile în care informaţia primită de la reprezentantul companiei la Istanbul este că la această oră nu există la aeroport poliţie de frontieră, iar la turnul de control nu sunt controlori de trafic, a declarat purtătorul de cuvânt al operatorului aerian naţional, Georgeta Dinu, potrivit Agerpres.

"Informaţia emisă de Eurocontrol este că pentru aeroportul Istanbul nu există reglementări aplicabile. Informaţia primită de la reprezentantul TAROM la Istanbul este că la această oră nu există la aeroport poliţie de frontieră şi că la turnul de control nu sunt controlori de trafic", a spus Georgeta Dinu.

Ea a precizat că TAROM va anunţa în scurt timp decizia referitoare la anularea cursei RO 263.

"TAROM va veni cu o decizie în scurt timp. Sfătuim pasagerii noştri să urmărească pagina noastră de Facebook. Celorlalţi români aflaţi în Turcia le recomandăm să vizioneze site-ul Ministerului Afacerilor Externe", a subliniat ea.

Pentru informaţii, pasagerii din România pot să sune la call center 0212046464, 0213034400, 0213034444. Pentru cei din Turcia, numerele de telefon sunt: 00902124653777, 00905334353477 sau mail pe adresa camelia.enescu@gmail.com, întrucât liniile de telefon sunt foarte aglomerate.

Reprezentantul TAROM a adăugat că în această dimineaţă nu se înregistrau probleme de survol deasupra spaţiului aerian al Turciei, iar pe aeroporturile din Bodrum şi Antalya se operează normal.

Şase zboruri din şi către aeroportul Ataturk au fost anulate astăzi, după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia.

Potrivit site-ului Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), au fost anulate trei curse care urmau să decoleze în cursul zilei de astăzi, două aparţinând companiei Turkish Airlines, iar una operatorului aerian român TAROM. Aeronavele urmau să decoleze la orele 5:55 şi 10:00 (Turkish Airlines) şi la 8:35 (TAROM).

De asemenea, şi la Sosiri figurau trei curse anulate, care ar fi trebuit operate de aceleaşi companii aeriene. Este vorba despre zborul TK 1041 (Turkish Airlines), cu sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 01:25, zborul TK 1043 (Turkish Airlines), sosire 5:55, şi zborul RO 262 (TAROM), sosire la 11:55.

Consulatul General al României la Izmir a anunţat astăzi că punctele de de trecere a frontierei terestre turce spre Bulgaria şi Grecia, pe sensul de ieşire din Turcia, sunt închise, însă a precizat că aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter - Bodrum, Antalya.

"Potrivit informaţiilor obţinute în această dimineaţă de la Poliţia de Frontieră din Turcia, aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter (Bodrum, Antalya). Punctele de trecere a frontierei pe cale terestră sunt deschise pe sensul de intrare în Turcia, dar sunt închise pe sensul de ieşire, atât spre Bulgaria, cât şi spre Grecia. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră nu au putut preciza când ar putea fi deschisă frontiera terestră", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la Izmir.

(S.A.)

------------

Actualizare 11:14 MAE: Două puncte de adunare/informare au fost stabilite pe Aeroportul Ataturk pentru cetăţenii români

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că echipa Consulatului General al României la Istanbul, care s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Ataturk, oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia, în funcţie de necesităţi, fiind stabilite două puncte de adunare/informare.

Întreaga reţea consulară română din Turcia, inclusiv Consulatul onorific din Antalya, este activată pentru a oferi sprijin cetăţenilor români, se arată într-un comunicat al MAE remis redacţiei.

"Echipa Consulatului General al României la Istanbul care s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia, în funcţie de necesităţi. Nu s-au înregistrat cazuri speciale. MAE precizează că în cadrul aeroportului au fost stabilite două puncte de adunare/informare pentru cetăţenii români - pentru zona de check-in la poarta G17, iar pentru zona de tranzit - în proximitatea ghişeului central de informaţii, lângă Cafe Nero şi Magazinul Old Bazaar. Menţionăm că la aceste puncte se află echipele mobile ale Consulatului General, cu semne distinctive (veste cu însemne tricolore)", precizează MAE.

La nivelul Celulei de criză sunt menţinute contactele cu companiile de zbor care operează pe relaţia cu Turcia. Unele dintre companiile aeriene au reluat zboruri spre rutele către Antalya şi Bodrum. Pentru informaţii actualizate privind cursele Tarom, MAE recomandă cetăţenilor români să acceseze şi pagina de Facebook a companiei Tarom.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiştilor să menţină legătura cu operatorii de turism prin intermediul cărora au achiziţionat biletele, în vederea stabilirii coordonatelor privind reîntoarcerea în ţară.

"MAE face toate demersurile să fie în contact cu autorităţile turce şi bulgare cu responsabilităţi în domeniul transportului aerian şi terestru. Imediat ce vor exista clarificări privind situaţia transportului terestru, vom reveni cu detalii", se arată în comunicat.

Două echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei României la Sofia se deplasează la două dintre cele mai uzitate puncte de frontieră terestră cu Turcia - Malko Târnovo/Derekoy şi Kapitan Andreevo/Kapikule, fiind pregătite să ofere sprijin în funcţie de evoluţia situaţiei din teren.

Având în vedere situaţia încă fluidă, MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare şi să rămână în casele sau locurile de cazare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia să evite aceste deplasări.

Ministerul reaminteşte că, pentru acordarea corespunzătoare a asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, MAE pune la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia telefonică TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum şi adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. De asemenea, cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

(S.A.)

----------

Actualizare 10:40 ANAT: Zborurile se desfăşoară normal

Peste o mie de turişti români din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi au plecat astăzi către Antalya, zborurile către această destinaţie desfăşurându-se normal, după programul stabilit, în pofida tentativei de lovitură de stat din Turcia, a anunţat Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

"Zborurile spre Antalya se desfăşoară după programul stabilit. Niciun charter nu este anulat. Peste o mie de turişti din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi pleacă azi în vacanţa pe care au cumpărat-o în Antalya", a precizat ANAT, pe pagina de Facebook.

Totodată, Alin Burcea, preşedintele ANAT, a confirmat în această dimineaţa, la Digi24, că zborurile programate pentru sâmbătă spre Antalya (4 din Bucureşti, 1 din Cluj-Napoca, 1 din Iaşi) sunt operate fără probleme.

(S.A.)

----------

Actualizare 10:10

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, până în prezent, nu se înregistrează victime sau răniţi în rândul cetăţenilor români aflaţi în Turcia, ca urmare a tentativei de lovitură de stat care a avut loc în această ţară, potrivit unui comunicat de presă.

"Imediat ce condiţiile de securitate au permis, o echipă a Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul, pentru a oferi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia", transmite MAE.

Până în prezent, au fost recepţionate aproximativ 400 de apeluri telefonice prin intermediul Call Center-ului MAE şi direct la misiunea diplomatică şi oficiile consulare.

"MAE informează că Celula de criză constituită din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe şi-a continuat activitatea în cursul nopţii pentru a stabili cele mai eficiente modalităţi de a furniza asistenţa consulară cetăţenilor români aflaţi în Turcia. Reprezentanţii Ambasadei României la Ankara şi ai Consulatelor Generale din Istanbul şi Izmir continuă demersurile în vederea acordării asistenţei consulare necesare cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Turciei", se arată în comunicat.

MAE menţionează că la nivelul Celulei de criză sunt menţinute contactele cu firmele şi companiile de turism care operează pe relaţia cu Turcia. Potrivit informaţiilor disponibile, frontiera terestră dintre Turcia şi Bulgaria este închisă în sensul de ieşire din Turcia.

Pentru acordarea corespunzătoare a asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, MAE pune la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia verde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum şi adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. De asemenea, cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579, operate în regim de permanenţă de Centrul de Contact şi Suport.

"În acest context şi având în vedere situaţia încă fluidă, MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români interesaţi care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare şi să rămână în casele sau locurile de cazare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia să evite aceste deplasări", se mai arată în comunicatul MAE.

(S.A.)

-----------

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, în contextul evenimentelor aflate în desfăşurare în Turcia, a fost constituită o Celulă de criză în cadrul MAE, care va analiza atât "cele mai eficiente modalităţi" de a furniza asistenţa consulară cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul turc, cât şi implicaţiile politice ale evenimentelor în cauză.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul adresat cetăţenilor români aflaţi în Turcia de a evita orice deplasare care nu este absolut necesară.

"Evoluţia situaţiei rămâne imprevizibilă, prudenţa şi înţelegerea fiind esenţiale pentru preîntâmpinarea riscurilor de securitate", mai subliniază MAE.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie, având în vedere evenimentele aflate în curs de desfăşurare în Turcia: "Referitor la evenimentele aflate în curs de desfăşurare în Turcia, MAE recomandă turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locaţiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, şi să se informeze în permanenţă asupra evoluţiei situaţiei interne. De asemenea, având în vedere că, potrivit informaţiilor disponibile, aeroporturile internaţionale şi alte căi de comunicaţii din Turcia sunt momentan blocate, cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze spre orice destinaţii din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să îşi reprogrameze călătoriile respective".

Cetăţenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara şi Consulatele Generale ale României din Istanbul şi Izmir prin intermediul Centrului de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate, care funcţionează în regim de permanenţă, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb