ALERT Ministrul Sănătăţii a demisionat

A.M.
Politică / 26 martie 2020

Victor Costache

Victor Costache

Actualizare -14:05 - Klaus Iohannis: "Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat numirea noului ministru. Domnul Tătaru cunoaşte situaţia şi trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru combaterea răspândirii virusului. Va depune jurământul azi."

---

Actualizare - 12:05 - Dan Barna: "Premierul s-a ferit să spună clar, cu subiect şi predicat, de ce a fost schimbat ministrul sănătăţii. E dator românilor cu această explicaţie."

"Trebuia să plece Victor Costache? Răspunsul este evident dacă ne uităm la dezastrul de la Suceava, la lipsa de teste şi a materialului de protecţie pentru personalul medical", a scris, joi, pe Facebook, Dan Barna.

Acesta consideră, însă, că aceste realităţi din sistemul sanitar "nu dispar odată cu demisia unui ministru şi vor trebui lămurite mai devreme sau mai târziu".

"Îi urez succes lui Nelu Tătaru în noua sa funcţie", a mai scris Barna.

---

Actualizare - 10:30 - Ludovic Orban: "Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui Klaus Iohannis această demisie pentru a putea să se emită decret de revocare. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o inteleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o. Îi voi propune domnului preşedinte pentru fiuncţia de ministru al Sănătăţii pe Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru."

"Domnul Tătaru face parte din echipa de la Miniserul Sănătăţii, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirusului. Deja stăpâneşte procedurile, planul de măsuri. Azi e la Suceava şi l-am informat despre intenţia de a-l propune ca ministru, urmând să revină în Bucureşti. ", a precizat Orban.

Premierul a anunţat că va continua să întărească echipa de la Ministerul Sănătăţii.

"ObiectIve: Creşterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, respectarea regulilor e carantină, efectuarea tuturor operaţiunilor caracteristice DSP.Creşterea capacităţii de diagnosticare. Institutul Naţional de Sănătate Publică, în baza recomandărilor Comisiei Europene, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind priorităţile. Toate priorităţile rămân valabile. Continuăm să aplicăm aceste reguli stabilite de INSP. Urmărim apărarea spitalelor, procurarea de urgenţă a materialelor necesare pentru protecţia medicilor, angajaţilor spitalelor. Punem în practică planul de pregătire a spitalelor pentru pacienţii infectaţi. Păstrăm strategia stabilită"

Ludovic Orban a transmis că îi asigură pe toţi românii că, Guvenul, ministerul Sănătăţii, toate instituţiile îşi fac datoria cu devotament şi au ca principal obiectiv apărarea vieţii şi sănătăţii cetăţenilor români.

---

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a anunţat demisia. Decizia vine la doar o zi după ce oficialul a anunţat că întreaga populaţie a Bucureştiului va fi testată împotriva coronavirusului.

Deocamdată nu sunt cunoscute cu exactitate motivele pentru care ministrul Sănătăţii a recurs la acest gest, însă, potrivit Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia.

Costache a declarat miercuri pentru Ştirile ProTV, că întreaga populaţie a Bucureştilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din uşă în uşă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

"Am avizat un parteneriat şi un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populaţia Bucureştiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din uşă în uşă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârşitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie şi acum avem cel puţin 20 şi vrem să avem 1-2 la nivel judeţean", a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 vor fi trataţi în spitale exclusiv dedicate combaterii epidemii.

ştire in curs de actualizare

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Il propun in loc pe managerul de la spitalul judetean SUCEAVA !!Este un liberal de nadejde!!! Mai ales ca e liber in urma dezastrului de acolo .

    1. Doamne, capacitate de a face haz de necaz avem :D :D :D

      tineri se inghesuie sa faca studii de medicina, farmacie sau politie, pentru ca sunt joburi

      unde nu se munceste si au salarii marii, cati dintre ei pot dovedi grija fata de  

      comunitatea in care traiesc! personal sanitar se numeste acel individ care merge voluntar  

      in africa sa trateze bolnavi de malarie, ebola, etc, sunt zvonuri ca la noi personalul

      sanitar se contamineaza voluntar cu covid pentru a sta acasa in carantina.....; 

    La ce prostie a spus, nu e de mirare. Tu nu ai testere pt personalul medical si ai 2 milioane de teste pt populatie.. Plus ca omul si a facut datoria, a dat banii sanatatii la privatii lui, e ok acum. Sanador a cumparat primul teste pt virus, a anuntat ca e 350 de lei testul si hop dom ministru cu oug ca se decoteaza de staaat. Nu e super, bugetul sanatatii dat sa faca profit sanador si ceilalti privati? In plina criza? Pe altii i au arestat pe conflict de interese, dar astia nu... sunt din gasca care ne place noua

    1. si tu crezi ca nu a zis-o intentionat ? eu cred ca si-a gasit motiv sa zica pa !

    nu mai avea omu' timp sa opereze in privat. il deranja virusul! god.....ce specimene au ajuns minstrii!

    1. Daca noul ministru nu este din Sibiu, nici macar de la Cluj situatia e groasa. Il pun sa aiba pe cine da vina. Costache, baiat frumos, baiat de baiat si-a facut treaba, a dat orinele de ministru care trebuiau date acum poate sa plece acasa. Sa nu il mai deranjeze cu Covidul ala ca nu are timp nici de sala daramite sa numere bani.

    Daca era bine ramaneati, asa va dati demisia. Ca si in casnicie daca ati acceptat o functie eu zic ca trebuie si la bine si la rau. Ma gandesc ca nu e ok, ca poate aveti piedici, ca sunteti judecat, dar lupta in viata ne arata cine suntem. LA BINE SI LA GREU.

    Acest om s-a retras la timp... Spitalele romanesti au fost puse pe chituci de nici 1000 de infectati in 3 saptamani si suntem abia la inceputul inceputului raspandirii bolii...

    Ce vom face cand vom avea cate 1500 de infectati si 300 de decese ZILNIC, adica pe la mijlocul lunii aprilie ??? 

    Ar trebui sa-i radem pe penelistii ăștia la vot. Asta când vom merge. În loc să ia măsuri drastice de prevenție încă din ianuarie ei se gandeau la anticipate.

    Imbecililor!!!!!! !! 

    1. TARZIU, TARZIU, TARZIU! MESAJUL PRESEDINTELUI DIN 24 MARTIE 2020 TREBUIA SA FIE IN 24 IANUARIE! DE SIGURANTA TARII ASTEIA SE OCUPA CINEVA??? POTI SA FII UN SOMNOROS CAND ESTI OM DE RAND DAR NU CAND ESTI LA COTROCENI...SOMNUL TAU INSEAMNA DECESE IN ACEST CAZ...

      INTOARCEREA OAMENILOR LA ASCULTARE DE DUMNEZEU AR TREBUI! 

      Cand te ia covidu te rog sa mergi la biserica nu la spital, da.

    Unde este dl. Cepoi, nu se aude nimic de dumnealui. Cere acreditarea spitalelor si managementul calitatii? In teorie toti suntem destepti. Aplicati acum ce ii invatati pe altii la cursurile platite cu bani grei, dle Cepoi.

    UNDE SUNT IMPLEMENTATE CIRCUITELE SPITALELOR DE STAT ? UNDE ESTE ANMCS-UL in zilele de criza si situatii de urgenta? Multa teorie si proceduri neaplicate, in schimb a-ti lasat cadrele medicale fara echipament de protectie. Guvernul urma sa ia masuri de impunere a preturilor pentru echipamentul de protectie si ma refer la o masca chirurgicala care costa 10 bani iar acum costa si 6 lei. PNL a inchis spitale si acum inchiriaza pe BANI hotelurile cunoscutilor, sa nu cumva sa iasa in pierdere. RADPP are multe locuri de cazare libere. De ce nu sunt folosite?

    DRAGI ROMANII ȘI CEI DIN DIASPORA acum vedeți și din păcate o sa l simțim pe propria piele și în familiile noastre de ADEVĂRUL CRUNT care l am spus de mult. (...) Ce respect și cum sa ai respect pentru el cind în tara domnește FOAMEA, NESIGURANȚĂ, SĂRĂCIA. Ce, a făcut în 6 ani de zile nimic doar a BLOCAT TARA, A SEMNAT URA, A FĂCUT DESBINARE acest (...). La început de epidemie un NEAVIZAT, UN IRESPONSABIL ca acest guvern și președinte și a dat demisia. Ce a rezolvat. Pe noi ne interesează VIATA NOASTRĂ, A FAMILIILOR NOASTRE, A COPIILOR NOȘTRI. GUVERN ȘI PREȘEDINTE (...) URMATII EXEMPLUL RAPID PINA NU ESTE GREU DE VOI. DRAGA REDACȚIE BURSĂ SPER CA NU L ȘTERGEȚI SA L CITEASCĂ TOȚI ROMANII

    1. ....Nu am alte cuvinte sa-ti adresez decat CA ESTI PROST ,dar prost MARE.

      Spunemi si mie cum s-a lasat aceasta tara ,ROMANIA,dupa preluarea Guvernari de PNL. Ati distrus TOTUL, ati lasat BUGETUL intr-o situatie dezastruoasa. Ati golit si REZERVA de stat.Ati lasat Sistemul sanitar GOL fara materiale sanitare ( situatia aratata de dr. Arafat}

      Cat priveste PRESEDINTELE . Ca vorbesti de 6 ani. Care sunt prerogativele unui presedinte ??? Apoi Presedintele v-a pus in functie 3 primministri si peste 70 de ministri Ati facut 27 de ministere ca sa puteti fura mai mult. Iti spun EU ce -i reprosez Presedintelui : Ca a fost prea indulgent cu voi PSD-isti Nu trebuia sa o accepte pe "balbaita" aia de Dancila care s-a trezit pr. ministru dupa ce a stat in Parlamentul European si a dormit in loja. Presedintele a crezut in sinea lui si a tolerat ,crezand ca poate poate va vine mintea la cap. Dar uite ca s-a inselat si am ajuns acum aici ,,Cand trebuie sa dam un examen...cu CURUL gol pe care l-ati lasat voi. Asta e adevarul De aici pornim cu totul 

      Diversiune ,propaganda,tampiti care raspandesc tot felul de minciuni !LIBERALILOR ati avut 5 luni la dispozitie sa schimbati multe .!Ce-ati facut?V-ati tinut de tot felul de aiureli!Ati vrut sa aratati ca Iohannis e capabil sa provoace anticipatele,v-ati jucat de-a guvernarea,ati intrat in tot felul de vendete cu P.S.D-ul ,ati incercat tot felul de smecherii sa-i imbogatiti pe bogati (si in special pe scamatorii vostri) ,e.t.c.!!!

      Ei hai lasati!! Acum nici sa primim lectii de la mafia psdista.. voi sunteti hotii si incompetentii pamantului, n or fi liberalii sfinti, dar cei mai incompetenti si hoti tot psdistii sunt, de departe..

      Puneti aceiasi placa de patefon cu realizarile voastre de cand sunteti la guvernare.!Mai rau ati nenorocit tara(vezi declaratile de copil prost ale lui CATU,declaratile contradictorii ale membrilor guvernului, Turcanu , Anisie "Violenta" e,t.c e.t.cAsa ca lasati-o mai moale cu vitejiile!

      P.S.D -ul doarme in papuci.!!(sau probabil se distreaza avand in vedere ca molima se aseaza pe liberali ?)Eu votez in functie de interes .Daca liberalii maresc pensile conform legii votez cu ei( la cat sunt de mincinosi putin probabil nu)

      Pai cel mai mult au criticat Iohanis si PNL cresterea salariilor care in sistemul medical a fost o prioritate inca din 2016. Daca nu era acea crestere a salariilor acum dl Orban trebuia sa trateze bolnavii asa cum dl Boc(prim-ministru la acea data) dadea zapada cu lopata pentru dezapezirea strazilor si soselelor din Romania.

      Dap 5 luni sa schimbe ce-au distrus altii la guvernare in cati ani?

    Nu mai conteaza cine isi da demisia si cine vine in loc. Treptat, incet-incet, FIARA va prelua controlul. Armata scoasa pe strazi nu e o chestie intamplatoare.

    1. Presedintele spunea azi la televizor la ora16si30de minute.ca ROMANIA A OBTINUT DE LA U.E,in timpul presedintiei detinuta de TARA NOASTRA,FONDURI pentru stocuri sanitare(fiind prima tara care a cerut aceste stocuri)Aceste materiale urmeaza sa intre in tara Sa nu mai spuna minciuni diversi frustrati P.NL -isti.Presedintia U.E ,PARCA A FOST PE TIMPUL prim ministrului DANCILA.Actualele partide sunt (dupa cum se comporta)structuri mafiote de gradul2.Diferenta dintre Ciuma rosie si Holera galbena este ca Holera galbena chiar a adus holera(coronavirusul)Asa se va spune peste ani:MOLIMA de pe timpul Holerei galbene.

    Să se ducă după Dragnea ! A furat banii ministerului prin plata măștilor la suprapreț și a trimis medicii în linia întâi fara echipament de protecție. Medicii au fost îmbolnăviți cu știința ministerului. La pușcărie !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb