ALERT Mircea Băsescu, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

A.C.
Anticorupţie / 19 iunie 2014

Mircea Băsescu, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Update 21:30 Palada: "Reacţia lui Oprea este greşită şi exagerată"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, consideră că reacţia lui Bogdan Oprea este "greşită şi exagerată", motivând că o demisie a preşedintelui Traian Băsescu "nu ar împiedica justiţia, ci ar fi un pas prin care justiţia chiar nu ar fi deloc împiedicată să funcţioneze", conform unui comunicat remis redacţiei.

"Prin urmare, o demisie a Preşedintelui ar fi un gest firesc de eliminare a oricărei presiuni asupra justiţiei", susţine Palada.

Responsabilul cu comunicarea al Executivului mai arată că, în cazul unei demisii a lui Băsescu, locul vacant ar fi preluat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu de prim ministrul Victor Ponta.

"Prin urmare, respingem această dezinformare", subliniază Mirel Palada.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului conchide, cerându-i omologului de la Cotroceni "să nu mai aibă reacţii şi comentarii politice din funcţia sa de purtător de cuvânt al instituţiei Preşedinţiei".

"Declaraţiile sale de astăzi sunt inacceptabile pentru funcţia pe care o ocupă", a încheiat Palada.

---

Update 20:26 Oprea: "Demisia lui Băsescu ar fi cea mai mare piedică pusă justiţiei"

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, este de părere că "demisia şefului statului ar fi cea mai mare piedică pusă justiţiei", creându-se, astfel, culoar spre Cotroceni premierului Victor Ponta, "care i-a apărat public fără nicio ezitare pe colegii de partid chemaţi în faţa justiţiei", conform unei declaraţii remise ziarului BURSA.

Purtătorul de cuvânt a explicat: "Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, a declarat că cel mai mare ajutor pe care preşedintele României, domnul Traian Băsescu, l-ar putea da prestigiului justiţiei româneşti ar fi să demisioneze din funcţie. Pentru oricine a trăit în România ultimilor doi ani, este evident că demisia domnului preşedinte Traian Băsescu ar fi cea mai mare piedică pe care ar putea-o pune justiţiei româneşti".

Bogdan Oprea a adăugat că, astfel, "i s-ar crea culoar spre Cotroceni" prim-ministrului Victor Ponta, "cel care, din înalta poziţie publică în care se afla, i-a apărat public fără nicio ezitare pe toţi colegii de partid care au fost chemaţi în faţa justiţiei".

---

Update 19:44 Mircea Băsescu, reţinut pentru 24 de ore

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Băsescu, acuzat de trafic de influenţă.

Reţinerea durează de astăzi, ora 19:05, până mâine, la aceeaşi oră. Mircea Băsescu va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit 250 mii euro de la un denunţător (Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial - n.r.), prin intermediar (Marian Căpăţână, preşedintele PDL Drăgăneşti-Olt - n.r.), în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului (tentativă de omor calificat - n.r.), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, ca să obţină o hotărâre favorabilă: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

"La începutul anului 2011, după ce faţă de tatăl denunţătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunţătorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor fi remişi mai departe lui Băsescu Mircea, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză. Ulterior, pentru că tatăl denunţătorului nu a fost pus în libertate, denunţătorul i-a remis şi suma de 350.000 de euro intermediarului, în acelaşi scop. Intervalul în care denunţătorul i-a remis sume de bani intermediarului este cuprins între 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de tatăl denunţătorului) şi 22.02.2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond)", se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii anticorupţie precizează că, din suma totală de 600 mii euro remisă de denunţător intermediarului, Mircea Băsescu a primit 250 mii euro în schimbul promisiunii că, prin influenţa pe care o are asupra magistraţilor, poate obţine o soluţie favorabilă pentru tatăl denunţătorului, adică va obţine fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

"Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, persoana cu rol de intermediar şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunţător", conchide DNA.

---

Update 19:37 Ponta: "Dacă discursul lui Băsescu nu este însoţit de demisie, este o ipocrizie"

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi la un post de televiziune că discursul preşedintelui Traian Băsescu legat de cazul fratelui său este "o ipocrizie" dacă nu va fi însoţit de demisia din funcţia prezidenţială, pentru că orice decizie a justiţiei va fi asociată cu şeful statului atât de către cetăţeni, cât şi de către oficiali din străinătate.

Prim-ministrul a detaliat: "Dacă acest discurs nu este însoţit şi de un gest personal, este o ipocrizie. Orice vor decide procurorii, judecătorii, toţi cetăţenii acestei ţări şi, probabil, foarte mulţi dintre cei care ne privesc din afară, vor spune că acea decizie este legată de fratele preşedintelui. Dacă Băsescu ar spune: < Nu mai sunt preşedinte - judecaţi-l pe Mircea Băsescu ca pe orice alt cetăţean >, atunci îl cred şi, într-adevăr, a ţinut la justiţie. O să vedem în zilele următoare dacă este doar un discurs politic, aşa cum preşedintele a avut de multe ori. Dacă nu se întâmplă nimic, e discursul de la suspendare, când zicea că nu vrea să fie la masa verde şi a rămas la masa verde".

Liderul de la Victoria a mai opinat că nu a văzut ca preşedintele să fi fost implicat personal în acest caz, dar a apreciat că Băsescu (care reprezintă ţara noastră în străinătate şi numeşte procurorii-şefi, procurorii generali şi judecătorii) are o responsabilitate superioară, astfel că "singurul ajutor real" prin care poate susţine prestigiul justiţiei este să demisioneze.

Totuşi, premierul a punctat că preşedintele ar fi trebuit avertizat de serviciile de informaţii despre acest caz doar în măsura în care afecta siguranţa naţională, ceea ce nu este cazul, fiind vorba acum de "o situaţie clasică de trafic de influenţă".

Ponta a mai spus că suspendarea lui Băsescu din funcţia de preşedinte se impune doar în situaţia încălcării grave a Constituţiei, care acum nu este evidentă.

---

Update 17:47 Mircea Băsescu a ajuns la DNA: "Nu pot să vă spun nimic"

Mircea Băsescu a ajuns, în urmă cu puţin timp, în Capitală, la sediul central al DNA, singura declaraţie făcută presei fiind: "Nu pot să vă spun nimic. E treaba lui Bercea ce spune".

Fratele preşedintelui a pătruns cu greu în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din cauza busculadei create de reporteri şi cameramani.

---

Update 16:44 Blaga: "Nu am nicio legătură cu Sandu Anghel"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat astăzi că nu are nicio legătură cu Anghel Sandu, cu membri ai familiei sale sau cu persoane din anturajul acestuia şi că, în acest caz, orice referire la liderul democrat-liberal în acest caz este "lipsită de orice fundament", scriu surse din presă.

"În urma unor informaţii apărute în mass-media, precizez că nu am nicio legătură cu Anghel Sandu, cu membri ai familiei sale sau cu persoane din anturajul acestuia. Orice referire la persoana mea în acest caz este lipsită de orice fundament", a afirmat Blaga.

---

Update 15:25 Mircea Băsescu: "Am fost chemat la DNA Bucureşti ca suspect"

Mircea Băsescu a declarat pentru presă că a fost citat în calitate de suspect la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bucureşti pentru a da declaraţii în dosarul plângerii penale făcută de Florin Anghel împotriva sa.

"Am fost chemat la DNA Bucureşti de domnul comisar-şef Buturugă pentru a fi audiat ca suspect în urma plângerii penale făcută de Florin Anghel, care mă incriminează de inducerea în eroare a organelor judiciare sau, pe scurt, ceea ce în vechiul Cod penal era asimilat cu denunţ calomnios. Adică, Florin Anghel spune că am sesizat degeaba organele de cercetare penală când am reclamat şantajul... Asta este, om vedea!", a declarat Mircea Băsescu, potrivit surselor din presă.

Procurorii din Structura Centrală Bucureşti anunţă că au preluat dosarul care îl vizează pe Mircea Băsescu de la DNA-Constanţa, potrivit unui mesaj de pe pagina de Facebook a avocatului Iulian Urban.

----

Update 14:27 Bercea Mondial: "Aproape 2 milioane de euro au ajuns la Kovesi, Blaga şi Livia Stanciu"

Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a declarat, din duba cu care a fost adus din Penitenciarul Craiova la DNA, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la Laura Codruţa Kövesi (procurorul-şef al DNA), la Livia Stanciu (preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - ICCJ), precum şi la liderul PDL, Vasile Blaga, conform surselor din presă.

Anghel a mai spus că nu speră să primească înapoi aceşti bani, aşteptându-se să fie condamnat în dosarul presupusului şantaj la adresa lui Mircea Băsescu.

Duba cu care a fost adus Bercea Mondial a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 13:45.

---

Update 14:16 Bercea Mondial, adus la DNA

Sandu Anghel, poreclit Bercea Mondial, a fost adus, în urmă cu puţin timp, la DNA, să fie audiat în dosarul în care fiul său, Florin, îl acuză de trafic de influenţă pe Mircea Băsescu, transmit surse din presă.

Anghel a fost adus din Penitenciarul de maximă siguranţă Craiova, unde ispăşeşte o pedeapsă de 8 ani şi 9 luni pentru tentativă de omor calificat, după ce şi-a înjunghiat un nepot.

---

Update 14:05 Băsescu: "În 10 ani, nu am făcut nicio intervenţie pentru nimeni în justiţie"

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că, în zece ani, nu a intervenit pentru nimeni în justiţie, făcând publice presiunile asupra domniei sale în acest sens, adăugând că "toţi suntem egali" în faţa justiţiei.

Şeful statului a detaliat: "În zece ani, nu am făcut nicio intervenţie pentru nimeni, nicio intervenţie în justiţie. Dacă ele au existat (încercări de a mă convinge să fac intervenţii), n-am ezitat să le fac publice. Plec de la premisa că, în faţa justiţiei, indiferent cum ne cheamă sau ce funcţie avem, toţi suntem egali. Faptul că eşti fratele preşedintelui nu te scuteşte de responsabilitate în faţa justiţiei şi a legii. Sper ca varianta pe care mi-a spus-o fratele meu este cea reală. Varianta în care voi crede va fi cea a justiţiei".

Oficialul a mai spus că regretă faptul că Mircea Băsescu s-a implicat "într-un astfel de anturaj, cu consecinţele pe care le vedem".

"Sunt încrezător că justiţia va scoate la iveală adevărul în această dispută publică între fratele meu şi rudele domnului Sandu Anghel. Nu voi face niciun fel de intervenţie, la nicio instituţie a statului, pentru a-l proteja pe fratele meu. Este major, este responsabil pentru faptele lui. Dacă a săvârşit ceva ilegal, va trebui să răspundă, ca orice cetăţean al României, în faţa legii. Eu nu-l acuz. Dacă-l va acuza cineva, aceasta va putea fi justiţia. Lucrul pentru care-l acuz deocamdată este anturajul în care a intrat. Între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei", a conchis Băsescu.

---

Update 13:50 Băsescu: "Eu cunosc varianta fratelui meu încă din anul trecut"

Preşedintele Traian Băsescu cunoaşte varianta fratelui domniei sale, Mircea, despre acest caz încă de anul trecut, când i-a spus că este şantajat, susţine şeful statului, precizând că i-a recomandat să informeze, în acest sens, Parchetul din Constanţa.

"Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă din anul trecut, când mi-a spus că e şantajat. I-am recomandat să se prezinte la Parchetul din Constanţa şi să informeze despre acest lucru, urmând ca organele statului să ia măsurile care se cuvin", a spus Băsescu.

Oficialul a precizat că nu este dispus să creadă decât în varianta justiţiei, cea mai importantă într-un stat de drept.

"N-o voi prezenta public (varianta lui Mircea Băsescu - n.r.), pentru că nu sunt dispus să cred decât varianta justiţiei, şi nu cea a fratelui meu. Într-un stat de drept, varianta justiţiei este cea mai importantă. Nu mă voi transforma într-un avocat".

Singurul reproş al lui Traian Băsescu pentru fratele domniei sale este acela că "s-a implicat într-o zonă cu oameni în care n-ar fi trebuit să se implice".

---

Update 13:43 Băsescu: "Niciodată nu am discutat cu fratele meu despre sprijinirea lui Sandu Anghel în procese"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi că nu a discutat niciodată cu fratele domniei sale, Mircea, despre sprijinirea lui Sandu Anghel în procesele acestuia, făcând apel la poliţiştii, procurorii şi judecătorii implicaţi în cazul condamnării lui Anghel să publice orice eventuală intervenţie a şefului statului în decizia justiţiei.

Liderul de la Cotroceni a precizat: "Niciodată nu am avut cu fratele meu, Mircea Băsescu, vreo discuţie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea. Există suspiciunea intervenţiei mele în derularea justiţiei în acest caz sau, cel puţin, aşa a fost lansată public aseară. Fac un apel public la orice poliţist, orice procuror şi orice judecător care a fost implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu: dacă a existat vreo intervenţie a mea pe această scară a anchetei şi a deciziei justiţiei, s-o facă publică".

Proba că nu a existat o astfel de intervenţie este chiar condamnarea lui Sandu Anghel, a subliniat Băsescu.

Domnia sa a punctat: "Proba că nu a existat o astfel de intervenţie este chiar condamnarea. Din câte ştiu, domnul Anghel a fost condamnat la ani grei de închisoare şi asta arată că, pe de o parte, n-a existat o intervenţie, iar, dacă ea ar fi putut exista, eu fac un apel la poliţişti, judecători, procurori: în cazul în care vreunul a primit vreo intervenţie de la mine sau din partea mea prin intermediari, s-o spună drept. Vă garantez că nu a existat o astfel de intervenţie".

---

Update 13:37 Traian Băsescu, despre fratele său: "Dacă a săvârşit ceva ilegal, va trebui să răspundă, ca orice cetăţean al României"

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, în urmă cu puţin timp, că nu îşi acuză fratele, Mircea, de vreo faptă ilegală (singura în măsură să facă aşa ceva fiind justiţia), reproşându-i doar "anturajul în care a intrat".

Şeful statului a părăsit pupitrul imediat după declaraţii, neprimind nicio întrebare din partea presei.

---

Update 12:45 Mircea Băsescu, aşteptat astăzi la DNA pentru a fi audiat

Mircea Băsescu este aşteptat astăzi la DNA Central, pentru a fi audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, l-a acuzat de trafic de influenţă, au declarat, pentru presă, surse judiciare.

Sursele citate au precizat că Mircea Băsescu a fost citat pentru ora 18:00. De asemenea, în acelaşi dosar, vor fi audiaţi, în jurul orelor 14:00, membrii familiei Anghel şi la ora 17:00 - Marian Căpăţână.

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a formulat o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare în legatură cu dosarul în care el este acuzat de şantaj.

-------

Update 10:10 Ponta: "Băsescu ar trebui să demisioneze"

Preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a apăra ideea independenţei justiţiei în cazul fratelui său, Mircea Băsescu, şi a familiei Bercea Mondial, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că poate fi luată în calcul şi suspendarea lui Băsescu dacă s-a implicat în acest caz.

----

Mircea Băsescu spune că fratele acestuia, preşedintele Traian Băsescu, nu are "niciun fel de legătură" cu relaţia sa cu membrii familiei Anghel şi că înregistrările audio-video difuzate de Antena 3 sunt scoase din context, iar acestea susţin starea de fapt prezentată de el în cuprinsul plângerii penale pentru şantaj, potrivit unui comunicat remis de Mircea Băsescu surselor din presă.

Mircea Băsescu arată că preşedintele Traian Băsescu nu are nicio legatură cu cazul presupusului şantaj, iar atragerea sa în acest "scandal mediatic nu are niciun suport real".

"În primul rând semnalez faptul că atragerea Instituţiei Prezidenţiale şi a preşedintelui României în acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Preşedintele României, Traian Băsescu, nu are niciun fel de legătură cu relaţia mea cu membrii familiei Anghel. Menţionarea numelui lui Traian Băsescu în dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a făcut în sensul concluzionat în cuprinsul emisiunii de televiziune. Am menţionat că preşedintele ştie de cazul lui Anghel Sandu în condiţiile în care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situaţia să fiind de notorietate. Este regretabil că se încearcă denigrarea Instituţiei Prezidenţiale în condiţiile în care preşedintele României, prin activitatea sa din ultimii ani, a încercat şi a reuşit să facă Justiţia să poată funcţiona în România", spune Mircea Băsescu în documentul citat.

Mircea Băsescu susţine că imaginile video difuzate de postul Antena 3 sunt scoase din context, iar înregistrările ar sprijini starea de fapt prezentată de el în plângerea penală pentru şantaj.

"În al doilea rând vreau să precizez că toate imaginile video difuzate de postul Antena 3 vin şi susţin starea de fapt prezentată chiar de mine în cuprinsul plângerii penale pentru şantaj şi în cuprinsul declaraţiei pe care am dat-o în faţa procurorului DNA. Sumele de bani respective sunt menţionate în referire la momentul restituirii acestora de către Marian Căpăţână membrilor familiei Anghel, care a avut loc în prezenţa mea, în biroul meu din Portul Constanţa. Nu pot să nu observ că secvenţele difuzate sunt scoase din context şi puse în asemenea ordine în scopul de a da impresia că există o legătură de cauzalitate între discuţiile care privesc banii şi discuţiile referitoare la dosarul lui Anghel Sandu. Fac precizarea că aceste imagini trebuie analizate în integralitate şi coroborate cu toate celelalte probe aflate în dosarul de şantaj. Astfel, din interceptarea realizată de procurorii şi ofiţerii DGA a discuţiilor purtate între mine, membrii familiei Anghel şi Marian Căpăţână rezultă fără echivoc natura relaţiilor dintre părţi. Certitudinea este că Marian Căpăţână a împrumutat o sumă de bani de la familia Anghel pe care umează să o restituie şi cel mai important este că eu nu am solicitat şi nici nu a primit nicio sumă de bani", susţine Mircea Băsescu în comunicatul de presă.

El spune că a solicitat DNA Constanţa comunicarea plângerii penale depuse de Florin Anghel şi a probelor ce însoţesc această plângere.

"După ce vom primi aceste înregistrări în integralitatea lor vom putea face alte precizări cu privire la temeinicia lor", se arată în încheierea comunicatului.

Antena 3 a făcut publice, ieri seară, înregistrări audio-video din care rezultă că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare şi că şeful statului ar fi ştiut despre acest demers.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. se incearca folosirea strategiei IN ESENTA IDENTIC pe care a folosit-o comisia europeana atunci cand s-a straduit a face echivalente notiunile de PIATA COMUNITARA si PIATA UNICA pentru a motva deschiderea procedurii de determinare a existentei de ajutor de stat pentru concernul Oltchim in 2009 :-):-):-) desi Romania nu a avut pana la inceputul anului 2014 posibilitatea de circulatie libera a fortei de munca, spatiul Schengen nu este inca implementat, iar despre libera circulatie a fluxurilor de capital nu trebuie decat sa ne gandim la ce spunea domnul Nowotny referitor la faptul de a nu avea mai multe credite decat depozite in tarile celor care sunt invatatati cu brutalitatea .-):-):-)

    Este un sperjur nemernic.

    S-a angajat sa stirpeasca sistemul mafiot. 

    In timp ce el a devenit mosier, mostenitor pe nimic al bratienilor, sistemul mafiot a devenit mai puternic ca oricind. 

    El este regele mafiotilor. 

    zi sa mori tu ca vrei sa raspunda fratetu...familie de mafioti ce sunteti....

    Daca dai milioane de euro procurorului general si sefei ICCJ nu faci 9 ani de puscarie... Si-ti aduci aminte ca ai dat banii aia dupa vre-un an sau doi...

    Sa fim seriosi... Redactorului sef de la Bursa n-a dat nimic? Sau mie? 

    Ce se intampla se cheama DIVERSIUNE. Este veche de cand lumea si A3 + monsenior Voiculescu o stapanesc perfect...

    Cat despre Mircea Basescu, asta e... Probabil vina + prostie + speculatie + altele.. Sa plateasca, daca e cazul... 

    nu ati fost ipocrit domnule Ponta sau a fost necunoastere, indiferenta sau delasare pentru soarta celor cateva mii de angajati. Si apoi ati mentionat data la care s-a dat aceasta rezolutie ca fiind 6 martie in loc de 7 ale aceleasi luni. Aici de ce sa va dati demisia, pentru un combinat petrochimic , cei drept care nu are deschidere la mare. Totusi pana la urma putem spune ca este IN ESENTA IDENTIC :-)

    se umple brutaria!! incep sa vina vedetele!!

    pentru ca domnul Basescu sa-si dea demisia, pe pozitie de cetatean invatat cu brutalitatea celor din est sau din postura de consilier al politicianului care dupa intoarcerea de la Viena in anul 2012 era de acord sa fie la dispozitia Marii Adunari Nationale :-):-):-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb