ALERT MOL achiziţionează benzinăriile Agip din România şi ale două ţări

E.D.
Companii #Energie / 7 mai 2014

MOL achiziţionează benzinăriile Agip din România şi ale două ţări

Grupul MOL a anunţat, astăzi, achiziţia reţelelor de benzinării Eni, inclusiv a reţelelor de distribuţie de carburanţi care funcţionează în prezent sub marca Agip din Cehia, Slovacia şi România, informează un comunicat al companiei remis redacţiei.

Grupul MOL a anunţat astăzi acordul de vânzare-cumpărare cu Eni, vizând 208 benzinării în trei ţări din Europa Centrală şi de Est: reţeaua totală de retail ajunge la aproximativ 2.000 de unităţi în 11 ţări. Acest pas contribuie într-o mare măsură la strategia Grupului MOL pentru segmentul rafinare şi marketing (Downstream) de a spori prezenţa pe piaţă, acoperirea geografică şi numărul de clienţi.

"Această achiziţie reprezintă un moment marcant al strategiei noastre de creştere a reţelei de benzinării în Europa Centrală şi de Est. În Cehia, vânzările medii ale staţiilor achiziţionate se situează între primele trei poziţii, într-un clasament al companiilor de retail de carburanţi. În plus, Grupul MOL va deţine a doua mare reţea de benzinării din Cehia. MOL îşi lărgeşte semnificativ acoperirea geografică în România şi face un pas înainte în ceea ce priveşte percepţia brandului în Slovacia", a spus Lars Höglund, Senior Vice President pentru divizia de retail a Grupului MOL.

În România, achiziţia reprezintă un punct de referinţă pentru îndeplinirea strategiei Grupului MOL de a-şi creşte cota de piaţă. Prin integrarea celor 42 noi benzinării, MOL România va ajunge la o reţea de 189 unităţi, plasate pe artere de trafic intens sau în poziţii de mare vizibilitate, sub marca MOL. Compania va continua să ofere şoferilor din România servicii de calitate, ca de exemplu programul de loialitate MultiBonus. În plus, partenerii MOL România, utilizatori ai cardurilor de carburant vor avea la dispoziţie o reţea de acceptare extinsă, în special în sudul României.

"MOL România a fost dintotdeauna o organizaţie care şi-a construit modelul de afaceri în jurul clienţilor săi, iar echipa noastră este hotărâtă să utilizeze această oportunitate, oferind clienţilor şi partenerilor noştri produse şi servicii de înaltă calitate, sub marca MOL, în cadrul unei reţele lărgite de benzinării. Ne vom continua eforturile de creştere, bazându-ne pe standardele înalte de performanţă asigurate de echipa noastră capabilă", a afirmat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL România.

Tranzacţia vizează, printre altele, operaţiunile de vânzări engros şi preluarea gestiunii entităţilor locale. Poziţia Grupului MOL în Cehia va fi puternic susţinută prin această achiziţie: cele 125 noi benzinării, alături de cele 24 sub marca Slovnaft şi cele 125 staţii PAP Oil, vor majora cota de piaţă a Grupului MOL la peste 10%. Vânzările medii ale reţelei nou achiziţionate reprezintă aproape dublul mediei naţionale.

În Slovacia, reţeaua Grupului MOL va ajunge la 253 unităţi. Cele 41 benzinării nou integrate vor contribui la îmbunătăţirea vânzărilor medii şi a portofoliului de produse şi servicii destinate clienţilor.

MOL a convenit să achiziţioneze şi participaţia Eni în Ceska Rafinerska (CRC); totuşi, Unipetrol, ca acţionar majoritar al CRC, deţine dreptul de preempţiune pentru acţiunile CRC.

Finalizarea acordului depinde de îndeplinirea unor condiţii prestabilite, printre care şi obţinerea avizului din partea autorităţilor de reglementare în domeniul concurenţei.

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 29.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are în prezent operaţiuni de producţie în 8 ţări şi activităţi de explorare în 13 ţări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 ţări, dintre care 147 în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb