ALERT / PENTRU ŞANTAJ, Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Elena Deacu
Anticorupţie / 4 martie 2015

Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Actualizare 15:25 Diaconescu: "Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie"

Dan Diaconescu a declarat, la ieşirea din casă, înainte să fie urcat în maşina Poliţiei: "Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine", scriu surse din presă.

Afaceristul a mai spus că, pentru prima dată, va fi "întreţinut de telespectatori", adăugând că nu şi-ar fi dorit acest lucru.

(V.B.)

---

Actualizare 14:54 Diaconescu a ajuns la Penitenciarul Rahova

Actualizare 14:21 Dan Diaconescu, scos cu cătuşe din casă de poliţişti

Dan Diaconescu a fost scos din casă cu cătuşe la mâini de către poliţişti, în urmă cu puţin timp. Fondatorul OTV a fost urcat în maşina Poliţiei, urmând să fie dus la penitenciarul Rahova.

(V.B.)

---

Actualizare 14:15 Daniel Fenechiu: "Nu o să mă dezic niciodată de Dan Diaconescu"

Deputatul PP-DD Daniel Fenechiu a declarat astăzi că are tot respectul pentru ce a făcut Dan Diaconescu "o bună perioadă de timp" şi că nu se va dezice niciodată de fondatorul OTV, având în vedere faptul că i-a fost avocat timp de 17 ani, scriu surse din presă.

Întrebat dacă există vreo legătură între faptul că a anunţat astăzi alăturarea deputaţilor PMP la grupul său parlamentar în aceeaşi zi în care fostul patron media a fost condamnat, parlamentarul a răspuns: "Am tot respectul pentru ce a făcut Dan Diaconescu o bună perioadă de timp. Nu o să mă dezic niciodată. Am fost avocatul lui 17 ani şi sunt una din persoanele care nu pot să dau cu piciorul trecutului. Nu are nicio legătură faptul că facem anunţul astăzi cu faptul că Dan Diaconescu a fost condamnat. Facem anunţul în momentul în care toate formalităţile privind grupul parlamentar democrat şi popular au fost finalizate".

Fenechiu a anunţat astăzi că şase deputaţi, membri ai PMP, vor activa în fostul grup parlamentar PPDD.

(V.B.)

---

Actualizare 12:35

Omul de afaceri Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, în urmă cu puţin timp, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru şantaj, scriu surse din presă.

După executarea pedepsei, Diaconescu nu va mai avea voie să facă presă timp de 5 ani, CAB considerând că a practicat şantajul din postura de şef al unui organ de presă (OTV).

Fondatorul OTV va fi încarcerat astăzi.

Dan Diaconescu mai trebuie să îi plătească lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, suma de 19.377 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

În acelaşi dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru şantaj şi interzicerea desfăşurării oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, iar Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare tot pentru şantaj.

Iniţial, Dan Diaconescu primise, în decembrie 2013, la Judecătoria Sectorului 1, o pedeapsă de 3 ani închisoare, însă Curtea de Apel Bucureşti a mărit condamnarea la 5 ani şi jumătate, în urma admiterii apelului DNA.

(Valentin Busuioc)

---

Curtea de Apel Bucureşti ar putea pronunţa astăzi sentinţa definitivă în dosarul în care Dan Diaconescu este acuzat de şantaj, după ce judecătorii au amânat, în data de 20 februarie, luarea unei decizii.

Pe 18 decembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei ani de închisoare cu executarea pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, însă liderul PP-DD a făcut apel.

Prin aceeaşi decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care şi acela de a fi ales într-o funcţie publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Pârv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist post-executoriu, şi Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei "Atac la persoană".

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind că banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, cât şi indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă", difuzată pe acelaşi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Inca unul langa varan. Cine urmeaza? .... poftiti, va rog si nu va mai precipitati, este loc pentru fiecare. 

    De ce nu se duce cu Rolls Royce-ul la Rahova ? Faci bani murdari e timpul sa platesti !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb