ALERT Precizări ale purtătorului de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan

F. A.
Politică / 23 septembrie 2010

"Ultimele afirmaţii ale domnilor Ponta şi Antonescu repezintă o nouă dovadă de imaturitate politică. Ele arată, mai degrabă, preocuparea pentru a capitaliza politic o situaţie dificilă cu care se confruntă pensionarii din România.

Aşa cum cei doi ştiu, dar din ipocrizie nu spun, Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu se află la promulgare, ci în control de constituţionalitate, ca urmare a faptului că a fost contestată de un număr de parlamentari ai PNL şi PSD.

Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu este un act de voinţă personală a cuiva, ci un angajament al statului român încă din perioada în care domnul Ponta ocupa funcţia de ministru în Cabinetul PDL-PSD.

Legea privind sistemul unitar de pensii publice a fost promovată de Guvernul României în baza scrisorilor suplimentare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional, derivate din Acordul de Împrumut, aprobat de Parlamentul României.

Preşedintele României atrage public atenţia domnilor Ponta şi Antonescu că imaturitatea politică ar putea costa grav România. În acest context, neîndeplinirea angajamentelor asumate poate avea drept consecinţă diminuarea credibilităţii României pe pieţele financiare internaţionale", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnul presedinte are dreptate. Ponta se foloseste de suferintele pensionarilor pentru a acumula capital politic.

    Ce uita sa ne spuna este ca si dansul ar fi facut la fel, si mai omite sa ne spuna si ca aceste probleme ale pensionarilor se datoreaza conducerii din prezent a tarii, nu doar guvernarii actuale, ci tuturor celor care conduc tara, de la presedinte, guvern, parlament, sefii institutiilor centrale si locale ale statului. 

    Legea privind sistemul de pensii poate sa fie un angajament al guvernului, insa ea a fost definitivata doar in timpul acestui an, nu mai demult, asa ca nu prea conteaza ca idea unei astfel de legi a aparut mai demult. O astfel de lege este buna, doar ca nu atunci cand ea le creste beneficiile celor cu venituri mari, ca de exemplu armata, si le scade pe cele ale pensionarilor care au venituri mici (nu mari cum ne spune domnul Mugurisarescu). 

    Ca aceasta lege a fost promulgata ca urmare a slugarniciei actualei guvernari fata de FMI nu are nici o importanta. FMI nu este mai important decat poporul roman. Este doar o institutie care are propriile interese, iar printre acestea binele romanilor nu este un interes prea important. 

    Asa ca povestile care ar trebui sa ne impresioneze, despre scrisorile si acordul de imprumut cu FMI sunt doar povesti care nu reprezinta decat niste efecte, nu niste cauze. 

    Si ce se intampla daca scade credibilitatea Romaniei? Dau faliment bancile straine sau nu mai pot obtine castiguri la fel de mari? 

    (Ca actuala guvernare nu prea pare sa fie interesata de functionarea economiei reale care ar trebui sa finanteze toate cheltuielile tarii).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb