ALERT / PREJUDICIU ESTIMAT LA 3 MILIOANE EURO Peste 50 de percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

V.B.
Anticorupţie / 8 octombrie 2014

Mai mult de 250 de poliţişti efectuează, în această dimineaţă, 54 de percheziţii domiciliare în Capitală şi în 14 judeţe, la persoane fizice şi juridice bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul total, estimat la 3 milioane euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată, potrivit unui comunicat al IGPR.

"Este vizată verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de către persoanele bănuite prin intermediul a 40 de societăţi comerciale din România şi a 10 societăţi comerciale din Ungaria, Bulgaria şi Polonia", precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române, adăugând că, în cauză, urmează a fi puse în aplicare 30 de mandate de aducere.

În fapt, în perioada 2013 - 2014, reprezentanţii societăţilor implicate ar fi realizat achiziţii de mărfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria şi Polonia (mase plastice, materiale de construcţie, profile din PVC, ţevi, tablă, fier beton), pe care le-ar fi revândut pe piaţa internă, eludând plata TVA şi a impozitului pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de la alte societăţi controlate de persoanele bănuite. Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în complicitate cu mai multi transportatori care schimbau documentele de transport la intrarea în ţară, creând astfel o aparenţă de legalitate a transporturilor de mărfuri.

Dintre cei 250 de poliţişti care efectuează percheziţiile, 75 sunt specializaţi în investigarea fraudelor, sprijiniţi de lucrători de poliţie de la investigaţii criminale, ordine publică şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi luptători de acţiuni speciale şi jandarmi. Cele 14 judeţe vizate sunt: Mehedinţi, Iaşi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Buzău, Ilfov, Ialomiţa şi Galaţi. Acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Suportul tehnic şi informativ este asigurat de Serviciul Român de Informaţii, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb