ALERT Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, reţinut pentru 24 de ore

I.D.
Anticorupţie / 26 aprilie 2016

Sursa foto: Facebook/ Catalin Chereches

Sursa foto: Facebook/ Catalin Chereches

Actualizare 22:24

Procurorii anticorupţie l-au reţinut în această seară pe Cătălin Cherecheş, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA.

Procurorii susţin că, în 2014, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar, i-a propus unei persoane, denunţător în cauză, să ocupe o funcţie de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

"În continuare, inculpatul Cherecheş i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât şi pentru continuarea în bune condiţii a activităţii clubului, cu condiţia ca o parte din banii primiţi de club să-i fie remişi edilului. Astfel, în baza înţelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheş a pretins şi a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar", se arată în comunicat.

DNA precizează că, în perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheş, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială.

"În 14 aprilie 2016, pentru o altă tranşă de bani, în acelaşi cuantum, edilul i-a solicitat denunţătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la 22 aprilie 2016, Cherecheş i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În acelaşi context, la 26 aprilie 2016, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheş fiind găsită suma de 30.000 lei", precizează procurorii.

Cherecheş va fi prezentat mâine Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:39 DNA cercetează infracţiuni de corupţie în legătură cu finanţarea Clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare

Procurori DNA Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2015 - 2016, în legătură cu finanţarea Clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA.

În cursul zilei de astăzi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la sediul unei instituţii publice din municipiul Baia Mare, precizează procurorii.

"În aceeaşi cauză, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante în timp ce o persoană cu funcţie de decizie din cadrul instituţiei respective a primit suma de 30.000 lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu", se arată în comunicat.

(S.A.)

---------

Actualizare 16:22 Cătălin Cherecheş: "Cristian Şpan a venit să îmi înapoieze nişte bani şi m-am trezit cu DNA la uşă"

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a scris, pe Facebook, că în această dimineaţă Cristian Şpan a mers să îi înapoieze o parte dintr-un împrumut, moment în care au interventi procurorii DNA.

Cătălin Cherecheş a scris, pe pagina sa de Facebook, că a plătit din banii lui primele jucătorilor de la FCM Baia Mare, achitând şi cheltuieli de deplasare, context în care, astăzi, Cristian Şpan, preşedintele FCM Baia Mare, a mers să îi înapoieze o parte din banii pe care edilul i-a dat cu titlu de împrumut, moment în care au intervenit procurorii.

"Am plătit din banii mei prime jucătorilor de la FCM Baia Mare şi am achitat cheltuieli de deplasare. Nu este nici un secret, inclusiv jucătorilor li s-a spus de unde sunt banii şi aceştia au înţeles că este modul în care eu personal am ales să îi ajut ca să poată continua să joace pentru Baia Mare şi pentru comunitatea noastră, în pofida problemelor financiare existente la club. Astăzi dimineaţă, Cristian Şpan a venit să îmi înapoieze o mică parte din banii pe care i-am dat cu titlu de împrumut ca să nu moară echipa, să poată funcţiona. M-am trezit cu DNA la uşă. Celor care şi-ar dori să mă vadă în genunchi şi ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii! Merg înainte în candidatura mea spre un nou mandat de primar", a scris primarul, care a fost ridicat de procurorii DNA.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:07 Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, ridicat de procurorii DNA

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, despre care s-a speculat că ar fi avut o relaţie cu Elena Udrea, a fost săltat marţi de procurorii DNA, transmite Antena3.

Cătălin Cherecheş a fost dus la audieri, după ce în biroul primarului au fost făcute percheziţii, transmite sursa citată.

Potrivit unor surse, procurorii au descins la primărie în încercarea de a finaliza un flagrant.

În biroul lui Cherecheş s-ar fi aflat la momentul descinderii mai multe persoane, printre care şi reprezentanti ai unor societati comerciale, informează sursa citată.

(I.D.)

----

Procurorii DNA au descins la Primăria municipiului Baia Mare

Procurorii DNA au descins, marţi la prânz, în biroul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, transmit surse din presă.

Surse din interiorul Primăriei Municipiului Baia Mare au confirmat pentru Agerpres că procurorii DNA au stat în sediul primăriei timp de aproape o oră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb