ALERT Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, urmărit penal pentru luare de mită

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 20 aprilie 2016

Actualizare 13:18 Dorin Florea şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Târgu Mureş

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, şi-a anunţat, miercuri, candidatura pentru al cincilea mandat de primar. El a spus că va porni în cursa electorală ca independent susţinut de PNL şi de alte formaţiuni politice.

"Vă anunţ într-un mod cât se poate de clar, scurt şi la obiect, că am hotărât să candidez pentru următorul mandat, pentru că sunt lucruri atât de importante de la care nu pot lipsi. Iar în momentul în care instituţiile de cultură, de învăţământ şi toţi cei cu care am dus oraşul înainte m-au determinat să iau această decizie, o onorez. Sunt multe de făcut, vreau să sărbătorim cum se cuvine aniversarea de 400 de ani de la obţinerea statutului de oraş liber regal, dar vreau să fiu alături de voi să făurim ceea ce înseamnă un oraş sigur, un oraş fără conflicte şi un oraş care, la 100 de ani de la Marea Unire, să simtă că este într-adevăr un oraş european. Le mulţumesc şi românilor, şi maghiarilor care m-au încurajat să merg mai departe, mulţumesc Partidului Naţional Liberal care mă susţine şi celorlalţi. Candidez independent, pentru a respecta pe toată lumea, şi mai ales criteriile de integritate la care s-au angajat unele formaţiuni. Rămâne ca faptele să dovedească că ceea ce am făcut am făcut pentru oraş", a declarat Dorin Florea, co-preşedinte al PNL Mureş, într-o conferinţă de presă.

Primarul a mai spus că, alături de PNL, şi alte formaţiuni politice îi vor susţine candidatura.

Co-preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, a arătat că Dorin Florea a luat decizia de a candida independent, iar PNL va susţine această hotărâre. Dobre speră că Florea va câştiga un nou mandat de primar.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, este urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte săvârşite în calitate de prefect al judeţului, a anunţat DNA.

(I.D.)

-----

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, este urmărit penal pentru luare de mită de procurorii DNA într-un nou dosar de corupţie, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit DNA, în dosar este anchetat şi omul de afaceri Musgociu Mircea-Nicolae, acuzat de dare de mită şi spălare de bani.

"La data de 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Tîrgu-Mureş, suspectul Florea Dorin, au fost emise un număr de 9 hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului "Prelungirea Caii Sighişoarei în două direcţii", proiect în care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu Municipiul Tîrgu Mureş. Acest lucru a fost urmat, la data de 09 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu Mircea Nicolae şi fiul primarului municipiului Tîrgu-Mureş a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafaţă utilă de 159,99 mp) situat în acelaşi oraş în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA", se arată în comunicatul DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb