ALERT Reuters: Liderul teroriştilor care au comis atentatele de la Paris, ucis

Ioana Dogaru
Internaţional / 18 noiembrie 2015

Reuters: Liderul teroriştilor care au comis atentatele de la Paris, ucis


Actualizare 21:22

Principalul suspect în plănuirea atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a fost ucis, relatează astăzi Washington Post, care citează două surse din cadrul serviciilor secrete, potrivit Reuters.

Reuters menţionează că nu a putut obţine deocamdată confirmarea informaţiei.

General general al Franţei a anunţat că celula de terorişti de la Saint-Denis a fost neutralizată, transmit televiziunile de ştiri. Acesta a mai precizat că un nou atentat terorist era planificat pentru astăzi şi că, în timpul operaţiunii de neutralizare a reţelei din Paris, s-au tras peste 5000 de gloanţe.

(S.A.)

-------------

Actualizare 13:24 Operaţiunea antiteroristă din nordul Parisului s-a încheiat

Operaţiunea antiteroristă din suburbia pariziană Saint-Denis s-a încheiat, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului Stephane Le Foll, confirmând informaţiile anterioare furnizate de surse din poliţie, relatează Reuters şi AFP.

Operaţiunea antiteroristă din suburbia pariziană Saint-Denis s-a încheiat, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului Stephane Le Foll, confirmând informaţiile anterioare furnizate de surse din poliţie, relatează Reuters şi AFP.

Stephane Le Foll a furnizat această informaţie în cadrul unui briefing de presă după şedinţa de guvern.

Două persoane baricadate în apartamentul luat cu asalt au murit, printre care o femeie care s-a aruncat în aer. Cealaltă victimă este un suspect a cărui identitate nu a fost încă stabilită, informează surse din poliţie.

Şapte persoane au fost în total arestate, dintre care trei se aflau în apartamentul vizat de poliţie, alte două în apartamentele vecine şi alte două în apropiere.

Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, nu se află printre persoanele arestate în timpul operaţiunii antiteroriste de la Saint-Denis, relatează postul RTL şi ziarul Le Monde.

-------

Actualizare 11:04 Justiţia franceză confirmă decesul unei femei kamikaze şi cinci arestări în operaţiunea din nordul Parisului

Justiţia franceză a confirmat miercuri moartea unei femei kamikaze, "care şi-a detonat vesta explozivă la începutul asaltului", în operaţiunea antiteroristă lansată miercuri dimineaţă de poliţie în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului, transmite AFP.

Operaţiunea antiteroristă are loc în cadrul anchetei privind atentatele teroriste comise vinerea trecută în capitala Franţei şi soldate cu 129 de morţi şi cel puţin 350 de răniţi, relatează sursa citată.

-------

Actualizare 10:23 Cinci persoane au fost arestate după raidul de la Saint-Denis

Cinci persoane au fost arestate după raidul de la Saint-Denis, transmit televiziunile de ştiri. Nu se ştie dacă printre persoanele arestate se află şi "creierul atacurilor".

Surse ale poliţiei franceze au declarat că este o mare probabilitate ca Abdelhamid Abaaoud (în vârstă de 27 de ani) să se afle într-un apartament din Saint-Denis situat în apropierea Stade de France, unul dintre obiectivele vizate de atentatele teroriste de vinerea trecută.

Focuri de armă au fost auzite în jurul orei locale 04:30 (03:30 GMT), la operaţiune participând forţe speciale ale poliţiei (RAID). De asemenea, circa 50 de militari au fost desfăşuraţi miercuri dimineaţa la Saint-Denis, postându-se la intrarea în perimetrul de securitate, de-a lungul vitrinelor magazinelor, cu arme de foc în mână, purtând veste antiglonţ şi căşti. Un martor a declarat că "un zgomot puternic" urmat de schimburi de focuri de armă "care au durat circa 10 minute" au fost auzite la scurt timp după lansarea operaţiunii.

--------

Actualizare 9:52 Ministrul justiţiei susţine că operaţiunea s-a încheiat, poliţia anunţă că aceasta continuă

Ministrul francez al justiţiei Christiane Taubira a anunţat miercuri în jurul orelor 8:00 (07:00 GMT) că operaţiunea antiteroristă din Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, s-a încheiat, însă surse judiciare au informat că operaţiunea este încă în curs de desfăşurare, scrie Le Monde.

Premierul francez Manuel Valls şi ministrul de interne Bernard Cazeneuve se aflau miercuri dimineaţă alături de preşedintele Francois Hollande în biroul şefului statului francez de la Palatul Elysée pentru a urmări operaţiunea antiteroristă în curs de desfăşurare din Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului, relatează Le Figaro, care citează surse din anturajul preşedintelui.

--------

Actualizare 9:26 Al treilea raid francez asupra fiefului ISIS la Raqa din Siria, în ultimele 48 de ore

Aviaţia franceză a bombardat marţi pentru a treia zi consecutuv fieful grupului Statul Islamic (ISIS) din Raqa, în nordul Siriei, a anunţat ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drain, citat de AFP.

La patru zile după sângeroasele atentate de la Paris, revendicate de ISIS, ministrul francez al apărării a declarat: "Chiar în acest moment, 10 avioane ale armatei aeriene franceze sunt pe cale de a bombarda Raqa".

Cele 10 avioane Rafale şi Mirage 2000 angajate în operaţiune au "bombardat succesiv două centre de comandă" ale ISIS, a precizat puţin după aceea Ministerul Apărării într-un comunicat.

"Primele lovituri au fost declanşate la ora 19h30 (ora Franţei)", adică 18h30 GMT, aparatele Rafale s-au reunit în zonă venind dinspre Emiratele Arabe Unite, iar cele Mirage 2000 dinspre Iordania.

"În 48 de ore, trei raiduri aeriene franceze au permis astfel distrugerea a şase obiective de importanţă controlate de ISIS", a afirmat ministerul.

"Franţa are un inamic marcat, este Daech (acronimul arab al Statului Islamic), trebuie să-l combatem cu hotărâre, cu toate mijloacele, în acelaşi timp în interior şi în exterior până când va fi anihilat", a insistat Le Drian.

"Acolo trebuie atins Daech, în forţele sale sensibile", a spus el, citând de asemenea printre ţintele aflate în vizor centrele de comandă şi punctele de alimentare petrolieră care permit organizaţiei să se finanţeze.

--------

Actualizare 9:10 Autorităţile franceze au anunţat că un al treilea terorist a fost neutralizat

"Un al treilea terorist a fost neutralizat", potrivit autorităţilor franceze. Armata a fost mobilizată în Saint Denis din Paris, transmit televiziunile de ştiri. Unităţile şcolare, şcoli şi licee, vor fi închise miercuri în centrul Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului, unde se derulează de la primele ore ale dimineţii o importantă operaţiune antiteroristă în legătură cu atentatele de vinerea trecută, au anunţat autorităţile locale citate de AFP.

--------

Actualizare 9:01 O femeie kamikaze s-a aruncat în aer la Paris

O femeie kamikaze s-a aruncat în aer în Paris, potrivit unor surse citate de televiziunile de ştiri. Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să rămână în case, în timp ce o acţiune antiteroristă se desfăşoară la această oră, pe străzile Parisului.

-------

Actualizare 8:43 Presupusul organizator al atentatelor, belgianul Abdelhamid Abaaoud, ţinta asaltului în nordul Parisului

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vinerea trecută de la Paris, este ţinta raidului desfăşurat miercuri dimineaţă de poliţia antiteroristă franceză într-o suburbie din nordul capitalei franceze, relatează AFP, citând surse poliţieneşti.

Nu se ştie deocamdată dacă acest individ de 28 de ani, membru activ al organizaţiei jihadiste Statul Islamic în Siria, se afla în apartamentul din localitatea Saint-Denis, unde se baricadaseră între doi şi patru suspecţi.

--------

Actualizare 8:01 Două persoane au murit în operaţiunea poliţie franceze de pe străzile din Paris

Potrivit ziarului francez LeMonde, suspecţii au fost omorâţi.

AFP relatează că mai mulţi poliţişti francezi au fost omorâţi în această operaţiune.

-------

Poliţia desfăşoară operaţiuni antiteroriste pe străzile Parisului, după ce au fost auzite focuri de armă, în această dimineaţă, transmit televiziunile de ştiri.

Străzi din Paris sunt închise în virtutea stării de urgenţă decretate după atentatele de la Paris de săptămâna trecută.

Focurile de armă din această dimineaţă s-au auzit în apropiere de Stade de France, unul dintre locurile vizate de atacurile teroriştilor din 13 noiembrie.

Potrivit unor surse, este în curs de desfăşurare o operaţiune antiteroristă la care ia parte şi unitatea de elită a poliţiei franceze (Raid). Mai mulţi suspecţi s-ar fi ascuns într-un apartament. Timp de o oră, locuitorii cartierului au auzit numeroase detonări, relatează Reuters.

Tot în această dimineaţă, două aeronave Air France care aveau ca destinaţie aeroportul din Paris au fost vizate, de alerte cu bombă, aminteşte sursa citată. Aeronavele au aterizat în siguranţă în SUA şi Canada.



Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb