• UPDATE 19:23
Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis au ajuns, în urmă cu puţin timp, la sediul DIICOT.
---
• UPDATE 18:51 El Lakis Najib şi Bîlteanu au părăsit sediul SIF Banat-Crişana în Dusterul MAI
El Lakis Najib şi Dragoş Bîlteanu au părăsit, în urmă cu puţin timp, sediul SIF Banat-Crişana din Capitală într-un autoturism Duster alb, aparţinând Ministerului de Interne. Mai multe documente au fost aduse la sediul DIICOT.
---
• UPDATE 18:21 Dragoş Bîlteanu şi El Lakis Najib sunt în sediul SIF Banat-Crişana din Bucureşti
Dragoş Bîlteanu şi El Lakis Najib se află, în acest moment, în sediul SIF Banat-Crişana din Capitală.
---
• UPDATE 18:05 SIF Banat-Crişana: Anchetatorii au ridicat doar acte, nimeni nu a fost luat la audieri
După percheziţiile de la sediul SIF Banat-Crişana din Arad, anchetatorii au ridicat doar acte. Până în acest moment, nicio persoană nu a fost luată la audieri, potrivit unor surse apropiate situaţiei, care ne-au mai spus că atmosfera este tensionată în firmă, mulţi angajaţi temându-se pentru locul de muncă.
---
• UPDATE 17:56 Jandarmii s-au întors la SIF1
Duba Jandarmeriei s-a întors la sediul SIF Banat-Crişana.
---
• UPDATE 17:40 SIF1: Jandarmii au plecat fără să ia nimic
Cei doi jandarmi care intraseră în sediul SIF1 Banat-Crişana au părăsit clădirea, în urmă cu puţin timp, fără să ridice niciun obiect de acolo.
---
• UPDATE 17:12 Duba a plecat, dar jandarmii au rămas în sediul SIF Banat-Crişana
Duba MAI a părăsit, în urmă cu puţin timp, sediul SIF Banat-Crişana, dar jandarmii au rămas în clădire.
---
• UPDATE 17:08 Încă o dubă MAI a sosit la SIF Banat-Crişana
Încă o dubă a Ministerului de Interne a sosit, în urmă cu puţin timp, la sediul SIF1 Banat-Crişana. Doi jandarmi au intrat în clădire. Aceştia aveau cagule puse pe cap, nu şi pe faţă.
---
• UPDATE 16:46 Tatăl lui Dragoş Bîlteanu şi-a revenit, nu a mai fost dus la spital
Tatăl lui Dragoş Bîlteanu, Gheorghe Bîlteanu (pentru care sosise ambulanţa la sediul DIICOT), şi-a revenit, nemaifiind nevoie de transportarea sa la spital.
---
• UPDATE 16:41 Andrei Diaconescu a plecat de la DIICOT fără să facă declaraţii
Andrei Diaconescu, membru în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, a părăsit, în urmă cu puţin timp, sediul DIICOT fără să facă declaraţii.
---
• UPDATE 16:18 O ambulanţă a sosit la DIICOT pentru tatăl lui Dragoş Bîlteanu
O ambulanţă a sosit, în urmă cu puţin timp, la sediul DIICOT. Din primele informaţii, se pare că salvarea a fost chemată pentru Gheorghe Bîlteanu, tatăl lui Dragoş Bîlteanu.
Presa scrie că maşina a plecat către spital.
Gheorghe Bîlteanu face parte din Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor la SIF4 Muntenia. Potrivit unor surse din piaţă, Gheorghe Bîlteanu este fost general de Securitate şi fost director al companiei Romenergo, care a fost privatizată prin metoda MEBO (angajaţii au preluat acţiunile). Ulterior, acesta i-a lăsat acţiunile lui Dragoş Bîlteanu.
---
• UPDATE 15:46 SIF Muntenia confirmă percheziţiile DIICOT şi ridicarea de documente
SIF Muntenia (SIF4) informează că, în această dimineaţă, s-a prezentat la sediul societăţii din Capitală o echipă a DIICOT care a solicitat informatii şi a preluat documente privind activitatea companiei, potrivit unui comunicat remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
"În dimineaţa zilei de 08 decembrie 2014, la sediul administratorului SIF Muntenia SA s-a prezentat o echipă a DIICOT care a solicitat informaţii şi a preluat documente privind activitatea SIF Muntenia SA. Acţiunea se încadrează într-o operaţiune mai amplă prezentată de către DIICOT în comunicatul de presă dat publicităţii în dimineaţa zilei de 8 decembrie 2014. SAI MUNTENIA INVEST SA (administratorul SIF4 - n.r.) a pus la dispoziţia echipei de anchetatori toate informaţiile şi documentele solicitate de către aceştia", se arată în documentul citat.
---
• UPDATE 15:22 Gabriel Filimon, adus la DIICOT
Gabriel Filimon, directorul general al SAI Muntenia Invest, a fost adus, în urmă cu puţin timp, la sediul DIICOT, pentru audieri.
---
• UPDATE 15:16 Procurorii au ridicat documente de la SIF Muntenia
Procurorii au ridicat, în urmă cu puţin timp, documente de la SIF Muntenia.
---
• UPDATE 14:20 SIF1 confirmă percheziţiile DIICOT şi ridicarea de documente
SIF Banat - Crişana informează că, în această dimineaţă, s-a prezentat la sediul societăţii din Arad o echipă de ofiţeri din cadrul SCCO Arad, delegaţi de către procurorii DIICOT din structura centrală, în vederea efectuării unei percheziţii şi preluare de documente.
Potrivit SIF1, la ora transmiterii comunicatului, operaţiunea de predare-preluare de documente era în curs, SIF Banat - Crişana punând la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile şi documentele solicitate.
---
• UPDATE 14:15 BVB nu spune dacă angajaţi ai Bursei sunt implicaţi în caz
La ora 10.32 am cerut Bursei de Valori Bucureşti să precizeze dacă oameni din personalul Bursei sau Ludwik Sobolewski, directorul general (din câte a afirmat, el nu face parte din personal) sunt implicaţi în dosarul "SIF Banat Crişana - SIF Muntenia", aşa cum a difuzat România TV, la acel moment.
Până la orele 14.15, adică timp de peste trei ore, BVB nu a răspuns, deşi, la cele două apeluri telefonice, reprezentanţii departamentului de comunicare BVB ne-au spus că aşteaptă şi ei răspunsul.
În mod normal, dacă nu exista nici un fel de implicare, răspunsul putea veni în cinci minute.
---
• UPDATE 13:47 Maşina jandarmeriei a revenit la SIF Banat-Crişana
Maşina jandarmeriei a revenit, în urmă cu puţin timp, la SIF Banat-Crişana.
---
SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia ar fi fost vizate de o acţiune de delapidare, prin intermediul căreia ar fi fost manipulată piaţa de capital şi mecanismele bursiere ar fi fost grav afectate, întrucât operaţiunile au vizat majorarea artificială a preţului acţiunilor SIF Banat - Crişana, transmite DIICOT, care desfăşoară la această oră percheziţii în Bucureşti şi încă două judeţe.
---
• UPDATE Dragoş Bîlteanu şi Gheorghe Dănuţ Porumb urmează a fi aduşi la audieri
Directorul general şi preşedintele consiliului de administraţie al SIF1, Dragoş Bîlteanu, şi Gheorghe Dănuţ Porumb, preşedintele consiliului de administraţie al SIF4, urmează a fi aduşi la audieri, transmit surse din piaţă.
• UPDATE Acţiunile SIF1 şi SIF4, suspendate de la tranzacţionare
Acţiunile SIF1 şi SIF4 au fost suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, urmând ca ASF să transmită un comunicat.
---
Potrivit unui comunicat al instituţiei, procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGCCO efectuează luni, 8 decembrie, 31 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Arad şi a municipiului Bucureşti. Surse judiciare ne-au declarant că acţiunea instituţiei vizează şi sediile SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia.
Instituţia transmite că acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunilor de manipulare a pieţei de capital, delapidare şi spălare de bani, sursele judiciare transmiţând că prejudiciul s-ar ridica la 15 - 16 milioane de euro.
Potrivit unor surse, în biroul lui Gabriel Filimon, directorul general SAI Muntenia Invest - administratorul SIF Muntenia, s-ar afla o echipă de "mascaţi" care ridică documente.
Surse din piaţă mai susţin că percheziţii ar avea loc şi la sediul Swiss Capital.
Instituţia transmite că, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012-2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA şi SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării). Fondurile au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societăţi nerezidente (offshore), controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, tocmai pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei acestora, se arată în comunicatul DIICOT. Conform informaţiilor din document, în acest scop, aceştia au folosit persoane juridice nerezidente, precum şi persoane juridice de naţionalitate română, la care asociaţi au fost avocaţi care au deţinut pentru aceştia acţiunile SIF 1, asigurându-le sustragerea de la o eventuală decizie de concertare în condiţiile art. 286(1) din Legea 297/2004, precum şi disimularea originii ilicite a sumelor de bani, obţinute prin delapidare.
De asemenea, potrivit DIICOT, există suspiciuni că membrii grupului infracţional organizat s-au implicat şi în operaţiuni de manipularea pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în datele de 12.09.2013, 13.09.2013 şi 16.09.2013 în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.
Mecanismele bursiere au fost grav afectate, transmite instituţia, întrucât operaţiunile au vizat majorarea artificială a preţului acţiunilor SIF Banat - Crişana SA până la un nivel semnificativ mai mare decât cel de pe piaţa principală, dând astfel semnale false cu privire la cererea şi preţul instrumentelor financiare, pentru ca, după operaţiunile de pe piaţa "deal", preţul acţiunilor în cauză să revină la nivelurile iniţiale.
Potrivit DIICOT, beneficiarii acestor operaţiuni au fost chiar liderii grupului, care şi-au consolidat poziţia în interiorul SIF Banat Crişana SA, prin deţinerile directe/indirecte peste limita impusă de art. 286(1) din Legea 297/2004.
În luna martie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat amenzi în sumă de 70 mii lei la Swiss Capital, pentru neraportarea unor tranzacţii suspecte, potrivit unui comunicat al Autorităţii transmis atunci redacţiei.
Deşi comunicatul ASF nu preciza explicit la ce tranzacţii se referă, brokerii ar fi fost sancţionaţi pentru intermedierea schimburilor cu acţiuni SIF1 Banat Crişana, din septembrie 2013.
Atunci, cotaţia SIF1 a urcat spectaculos în ultimele momente ale şedinţei de vineri, 13 septembrie, pentru ca, luni, 16 septembrie 2013, un pachet de 6,27% să fie transferat la un preţ în urcare cu 14%.
Dragoş Bîlteanu este preşedintele Consiliului de Administraţie SIF Banat - Crişana, iar Gabriel Filimon este directorul general SAI Muntenia Invest - administratorul SIF Muntenia.
ASF a anunţat atunci că investighează tranzacţiile respective.
La solicitarea ziarului BURSA, ASF a răspuns, în martie, că a finalizat investigaţia în privinţa tranzacţiilor cu acţiunile SIF1 Banat Crişana.
"ASF a identificat indicii în privinţa încălcării reglementărilor legale şi a dispus măsurile reclamate. Totodată, ASF a aplicat sancţiuni reprezentanţilor intermediarului acestor tranzacţii pentru neraportarea unor tranzacţii suspecte", ne-au transmis reprezentanţii Autorităţii.
Tot în martie, Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat, într-un interviu, că ASF nu mai are atribuţii în sancţionarea abuzului de piaţă şi manipulării. "Începând cu 1 februarie 2014, cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, cele două fapte nu mai sunt contravenţii, ci infracţiuni şi pot fi judecate doar de DIICOT, sancţionarea acestor infracţiuni fiind foarte aspră.
Ca atare, singura măsură pe care o are la îndemână sectorul investiţiilor financiare este sesizarea DIICOT şi orice informaţie legată de aspecte de manipulare şi abuz de piaţă trebuie solicitată acestei instituţii", a spus Mircea Ursache.
Întrebat atunci dacă a sesizat DIICOT cu privire la tranzacţiile din septembrie cu acţiuni SIF Banat Crişana, reprezentantul ASF a declarat: "A fost sesizat DIICOT, în toate cazurile pe care Direcţia de Supraveghere le sesizează serviciului nostru de abuz de piaţă, care, în urma analizei, sunt considerate că intră sub incidenţa legislaţiei noi.
Absolut în toate cazurile".
1. actiuni sif banat
(mesaj trimis de ion în data de 08.12.2014, 08:58)
mai multi actionari au semnalat prin intermediul acestei rubrici suspiciuni privind activitatea conducerii sif banat crisana in defavoarea actionarlor,poate insfarsit se face lumina,sarbatori fericite
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 10:06)
nu se face niciodata lumina. doar ca mai sperie din strigoi cu cit-o luminare cu care-l arde pe rug pe biltica. Ș)))
1.2. Buna treba selectiva (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ion în data de 08.12.2014, 10:09)
Hai ca se poate!
Hai si cu Franklin Tampleton! Hai ca se poate!
NU VA FIE FRICA!
1.3. Amanunte va rog... (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 08.12.2014, 10:52)
Ce-i cu FT? Nu ne puteti da ceva amanunte? S-a delapidat si acolo ceva ca la SIF-uri, in ultimii 20 de ani? Sau macar in ultimii 5 ani? Este important pentru toata lumea daca stiti ceva amanunte...
1.4. Fara mandat legal (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de Ion în data de 08.12.2014, 14:25)
FT nu are/nu a vut/nu va avea mandat legal de administrator.
FT incaseaza comisioane din banii actionarilor fara nici o justificare legala.
FT lichideaza societatea transferand activele pe prieteni si banii pe vulturi.
FT a mituit si mituieste politicieni si functionari ASF pt a ramane la butoane.
FT prin fraudarea legii isi aproba in fiecare AGA hot anulate absolut, in justitie in mod irevocabil.
FT prin mita a eliminat din statut societatii limitarea dreptului de vot al actionarilor si controlul statului.
FT a inaugurat oferta publica de cumparare cu alocare preferentiala catre actionarii prieteni si la preturi mult peste pretul pietei.
FT a cumparat la.1.1 RON ceva ce costa 0.9 RON pentru a da banii preponderent unui actionar.
FT a vandut actiunile TEL, SNG si TGN, din portofoliul FP, la preturi de nimic.
FT a cuparat, cu banii FP, ERSTE si RBI la 35 EUR/ actiune de la prieteni pentru a vinde apoi la 18 euro/actiune, pierdere de 50 mil Euro direct.
Toate astea se fac prin complicitatea corupta a ASF si a politicului. Un adevarat test pentru independenta justitiei din Romania.
1.5. Adevarat ! (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de Theraflu în data de 08.12.2014, 16:06)
Adevarat este !
1.6. Cam asa (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de Luca în data de 08.12.2014, 18:49)
Din cate realizez, la FP este chiar mai nasol decat la SIF1.
1.7. luati-l pe bilteanu la FP daca e mai bun ca FT... (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de sa fim seriosi... în data de 08.12.2014, 22:13)
habar nu aveti ce vorbiti ... ca actionar FP nu ma sint deloc furat
2. Suveica !
(mesaj trimis de Theraflu în data de 08.12.2014, 09:09)
Mai intai a fost penetrat CA companiilor cu fraudarea AGA . Au fost transferate active si cash catre firme ale administratorilor(hotelul din Azuga, obligatiunile romenergo). S-a divizat mascat cu transferarea catre o firma din Cipru nelistata active si cash de peste 100 de milioane de euro. S-a modificat legislatia privind sifurile prin ridicarea interdictiei sifurilor de a face achizitii incrucisate urmarind transferul actiunilor princare sa fraudat aga si ale actionarilor incomozi pe sifuri si atragerea in acest grup infractional si a celorlate sifuri.
ASF nu este strain de toate aceste ilegalitati !
Cum mai revin activele fraudate inapoi la SIF1 ..etc ?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de adi în data de 08.12.2014, 09:22)
parca vad ca nu gasesc ceva ilegal....si un copil din clasa a 3a daca afla de offshor-uri deja mirosea ceva, numai la noi NU.intai prezumtia de nevinovatie, intai sa fim siguri ca ne fura si dupa aia cand ne-au lasat in chiloti, hai sa vedem cum ii prindem
2.2. SIF-urile, finantatorii campaniei electorale... (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 08.12.2014, 10:55)
Avand in vedere ca presedintii SIF-urilor sunt cam cei mai bogati oameni din Romania, tot ei sunt si in spatele campaniei electorale. Unii oameni de afaceri, cu ceva lichiditati, mai vor sa puna mana si ei pe alte societati sau bani de prin trezoreriile SIF-urilor, asa ca se lupta cu fostii presedinti. In principiu, ei pot fi usor descoperiti si demascati, apoi anchetati si condamnati, si unii si altii. Asa ca, daca ASF doreste, poate asigura asistenta specializata celor de la DIICOT pentru aceste operatiuni, mai ales prin intermediul avocatilor cu care a lucrat in ultima vreme. Doar sa vrea...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 09:18)
La SIF3 nu exista pericolul asta. La cat de prosti sunt cei de la SIF3 ei nici macar sa se gandeasca la o schema din asta nu ar fi in stare. Ei lasa pretul actonilor sa cada, atata stiu ei. SIF3 a ajuns jegul pietei de capital.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 09:28)
au gandit altii pt. ei.
4. fără titlu
(mesaj trimis de Vanatorul în data de 08.12.2014, 09:34)
A venit si randul lui bilteanu. A crezut ca are protectia guzganului pe termen nelimitat.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 10:01)
Iaciu + Andrici exist la sif4 pe banii de la sif1? pretul de iesire a fost semnificativ peste piata si acolo
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 10:04)
ASF nu mai are atribuţii în sancţionarea abuzului de piaţă şi manipulării. "Începând cu 1 februarie 2014, cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, cele două fapte nu mai sunt contravenţii, ci infracţiuni şi pot fi judecate doar de DIICOT...
Bine ca are cine sa intre in teparii si jepcarii bursei ca de la ASF oricum nu aveam nici o speranta
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 11:01)
diicotu nu judeca, poate cauta si da mai departe...cu toate ca sunt supravegheri de peste tot asupra trz bursiere
6.2. ASF/piata de capital-sifonerie politica. (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 08.12.2014, 11:01)
ASF, fostul CNVM, a fost un fel de sifon politic, negociat la fel ca si alte institutii gen CNA, functii pe la banci tip Eximbank, Protectia Consumatorului, ANL, etc. Toate institutiile si functiile au fost si poate inca sunt negociate de catre finantatorii campaniilor electorale ale partidelor, in functie de interesele lor, ca modalitate de recuperare a cheltuielilor din campanie si bineinteles, obtinerea de profituri. Asta-i tot. Printre ei, sau printre cheltuieli, sunt si taxele de protectie asigurate serviciilor de informatii. Transferul acestor taxe este altul, insa, prin contracte cu firmele acoperite ale serviciilor. Ce naiba, ca de 25 de ani se face asta, chiar de catre toti, si de baietii destepti si de baietii mai putin destepti. No, acuma vine si partea interesanta, de albire a banilor si persoanelor. Albirea se face acum prin condamnarea unora la 3-5 ani cu executarea a 1-2 ani sau cu suspendare. Iar cei condamnati, se dau la fund si merg acasa din inchisoare, "invoiti" permanent, pe shestache. Ce, nu cunoasteti metoda asta?
6.3. Favorizarea infractorului ! (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de Theraflu în data de 08.12.2014, 11:12)
Pana la 01.01.2014 au favorizat infractorii !
7. Dar la ASF cand ajung ?
(mesaj trimis de cititor în data de 08.12.2014, 10:35)
Se pare ca incet incet autoritatile lucreaza,insa ar trebui sa treaca si pe la ASF,este acolo un domn cu nume de urs,care a vegheat la tranzactiile suspecte.....
7.1. Autoritatile lucreaza... pentru ei... (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 08.12.2014, 11:03)
Hai lasati-o naibii. Nu face niciunul mai mult de 1-2 ani de inchisoare. Insa toti raman cu banii. Si isi platesc si datoriile fata de tara si popor, adica fata de serviciile de informatii. Singurul lucru nerecuperat sunt banii furati. Parca la Bancorex erau vreo 6 miliarde de dolari, nu? S-or fi recuperat macar pe jumatate? Da de unde... Pai aceia sunt acestia, vezi top-ul oamenilor de afaceri din Romania.
8. la ASF nimic ? si complicii trebuie verificati...
(mesaj trimis de actionar sif1 în data de 08.12.2014, 10:45)
ASF de ce a tainuit acele tranzactii in schimbul taxei de protectie de 70.000 RON pe care ASF a numit incorect amenda.
8.1. Sava si Ursache (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de Vasile în data de 08.12.2014, 10:54)
Ursache, cainele de paza al acestor infractiuni, si tov sa Catalina Sava, ar trebui si ei vizitatiu un pic. Daca mai facem socoteala si cu statul de 6 in cazul Fondul Proprietatea ar trebui chiar inchisi.
8.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 21:09)
Mai Vasile, tu chiar ești prost. Nu doare, așa-i????
9. intrebare
(mesaj trimis de Simona în data de 08.12.2014, 10:56)
Oare pe Ciordila , protectorul lui Bilteanu , când il baga la bulau ?!??!
10. Nimic pe fond
(mesaj trimis de geo în data de 08.12.2014, 11:02)
Activitatea CA-urilor SIF-urilor include delapidarea ca activitate curenta fireasca sub atenta "supraveghere" a auditorilor interni si mai nou a Comitetelor de supraveghere. SIF 2 vede normala prezenta unui infractor de specialitate in fruntea controlului intern, culmea specialist tocmai pe astfel de infractiuni. Oare la ei totul e OK, nici usturoi nu au mancat nici...
DIICOT-ul abordeaza doar picatura care umple paharul. Fondul, un ocean de infractiuni, desigur de dimensiuni mai mici dar cu efect cumulat inzecit, ramane neatins. De la reprezentarea SIF-urilor in CA-urile societatilor la care are controlul sau pachete semnificative prin persoane care incaseaza inemnizatiile aferente in nume propriu desi ele doar reprezinta SIF-urile deci sumele li se cuvin SIF-urilor iar reprezentantii ar trebui sa fie retribuiti de SIF doar pentru ore suplimentare prestate...pana la infractiuni de genul celora in atentie acum. Dividendele ridicole sunt consecinta acestor infractiuni iar membrii CA-urilor sunt ipocriti fara limita cu atat mai mult cu cat cel putin 15 la 20 % din dividende nici nu trebuie platite pentru ca nu se mai gasesc actionarii...Salariile CA, audit intern, membrii in diferite comisii si primele primite de acestia sfideaza castigul actionarilor din dividende. Deci din nefericire problemele vor ramane chiar daca sunt eliminati ?% dintre managerii activelor SIF-urilor.
10.1. Suspiciuni la sifuri (răspuns la opinia nr. 10)
(mesaj trimis de Alion în data de 08.12.2014, 11:55)
Multi actionari si mai ales potentiali actionari sunt descurajati de diferenta enorma intre marimea salariilor si primelor membrilor CA, valorile imense ale auditelor, pe de o parte, si dividendele mici si imprevizibile, pe de alta parte. Sif 1 si 3 nici nu mai dau dividende. Profiturile mici denota incompetenta iar indarjirea cu care reduc dividendele deformeaza intregul sistem financiar. Nu nmai a sifurile ci si a sutelor de companiii pe care le patroneaza sifurile. De aici suspiciuni cand acestea sunt vandute la ptreturi derizorii. Nu inteleg de ce ASF nu eluciideaza astfel de aspecte, nu le supune discutiilor dezorientandu-i si descurajandu-i pe investitori. Sa nu ne miram de ce BVB este asa de minuscul in ror cu bursa din Polonia!
10.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 12:18)
Sper ca cei de la DIICOT vor pune sechestru asigurator pe actiunile detinute de respectivul grup infractional atat direct cat si prin intermediari. Cu ele se pot acoperi pagubele generate sif-urilor.
10.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 13:11)
Conform legii auditorii interni, membrii CAFR, vegheaza la respectarea legii si normelor statutare in cadrul companiilor in care sunt numiti. Ei pot si trebuie sa convoace inclusiv AGA in situatii ca aceasta, daca nu o fac administratorii. Ei nu sunt limitati de procente...Acum de exemplu la SIF1, un administrator este demisionat iar ceilalti care au votat pentru deciziile nelegale, vot care se regaseste in Registru CA, ar trebui suspendati cu consecinta necesitate convocare AGA ordinara imediata...
si daca Baltean e implicat si nu o face, ar trebui sa o faca cei cu auditul(nu e vorba de auditorii financiari ci de cei interni).
Deci, conform legii sunt delimitate organe statutare obligatorii independente de CA care au menirea de a prevenii si sesiza aspectele nelegale care lezeaza interesele actionarilor. Nu ASF este acest instrument pentru nelegalitatile interne ale SIF-urilor.
Din nefericire auditul intern este doar de forma in SIF-uri si dat pe mana unora de gen A. Hrebenciuc la SIF1. La SIF3 e chiar ridicol auditul intern s.a.m.d.
SIF2 mimeaza transparenta macar fata de SIF3 de exemplu.
Rapoartele de gestiune sunt intocmite la toate SIF-urile cu incalcarea normelor din OMFP privind retributiile si principalii actionari, dividende prescrise, incasarile din calitatea de membru in CA la subsidiare sau unde se detin control, influenta sau doar drept de reprezentare...E distractiv si scandalul de la SIF 3, cat de slab e cel care vrea schimbarea...E dezmat si pe considerentul neconditionarii corecte a retribuirii si stimularii administratorilor in raport cu interesul actionarilor pe linie de dividende si valoare de piata a actiunilor fata de VUAN...
Va asigur ca din pozitia de auditor intern (si financiar) sunt vizibile toate slabiciunile si ca in mana lor exista toate parghiile legale de a le stopa. Desigur doar daca auditul intern se desfasoara de o maniera profesionala prin profesionisti adevarati.
Este evident ca in momentul de fata nici un SIF nu are un control intern eficient, independent, condus conform legii.
11. la ASF nimic ? si complicii trebuie verificati...
(mesaj trimis de actionar sif1 în data de 08.12.2014, 11:18)
ASF de ce a tainuit acele tranzactii in schimbul taxei de protectie de 70.000 RON pe care ASF a numit incorect amenda.
11.1. amenda egal protectie la devalizare! (răspuns la opinia nr. 11)
(mesaj trimis de cop în data de 08.12.2014, 12:53)
schema cu amenda a fost folosita la multe alte societati cu actionari majoritari infractori sau potentiali infractori,societati falimentate intre timp sau in curs de a fi ,,cazuri rezolvate'' .
actionarii minoritari ai acestor societati falimentate sau intrate in insolventa in mod fraudulos si-au pierdut toti banii investiti,in timp ce majoritarii infractori au ramas si cu activele si cu lichiditatile minus amenzile la ASF. foarte convenabil pentru ambele parti castigatoare, ce mai conteaza ca au prejudiciat marea masa a investitorilor minoritari,exact cei care au avut incredere sa investeasca banii pe bursa...
12. aproape ca mi-e mila de cristina de la blodie...
(mesaj trimis de actionar sif1 în data de 08.12.2014, 12:54)
dar parca mai mile mi-e de batrani ai caror bani de inmormantare au fost delapidati pentru posete si vacante de lux...
13. solutie
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 12:57)
Recuperarea prejudiciului,suspendarea pe viață din functiile administrative la sifuri (bilteanu,najib,porumb si ceilalti) si bineinteles reeducare la mititica!
13.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 13)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 13:45)
vad o legatura in toate astea prin plecarea luiNajib ia fost frica .
13.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 13)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 13:49)
filimon cu filimon fac mai multe filimoane si te baga in ghinioaneeeeee.....leanoooooo
13.3. Dreptate pt. actionari! (răspuns la opinia nr. 13)
(mesaj trimis de actionar sif1 în data de 08.12.2014, 18:54)
La multi ani de puscărie escrocilor!Recuperarea prejudiciului,acordarea dividendelelor pe ultimii 2 ani!Astă e dreptatea în cazul sif 1!
14. Triada SIF1 , SIF2 , SIF4
(mesaj trimis de Sorin în data de 08.12.2014, 14:11)
In curid se va ajunge si la SIF2.
Sa nu uitam ca SIF2 a fost in cirdasie cu Bilteanau @company in ceea ce priveste cumpararile reciproce pt consolidarea pozitiilor sefilor SIF. si pentru mentinerea salariilor , diverse indemnizatii si sinecuri din participari la Consilii de Administratie ale unor societati din portofoliu/
Pe cind SIF-urile se numeau FPP aveau inscris in Statut , faptul ca membrii CA ai FPP=ului nu pot face parte di Consillle societatilor din portofiu,
Aceasta prevedere , nerespectata nici ea , a fost eliminata cu gratie din statutele noilor SIF-uri.
Traim momentele devalizarii pe fata a SIF-urilor.
Primele devoalate sunt SIF1 si 4, urmate in curind de SIF2 .
Nu este de neglijat experienta manageriala adusa in cadrul CA al Sif Moldova de fiul celebru alunui politician si mai celebru. Individul este momentan la arest, dar celewbra zicala"cine se aseamana se aduna" este valabila si pt Consiliul Sif moldova
14.1. SIF2? Oare Vantu? (răspuns la opinia nr. 14)
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 08.12.2014, 20:34)
Vantu a iesit complet din SIF2? Adica a iesit complet si cu avatarii lui? Nu de alta, insa multe din operatiunile facute seamana cu cele facute de Vantu de-a lungul timpului...
15. doar ursache mai trebuie...
(mesaj trimis de sif1 în data de 08.12.2014, 14:20)
nu credeam ca va ajunge bilteanus a dea declaratii asa curand. tupeul si amatorismul cu care a eludat sif1 arata ca proptele sunt foarte solide... dar uite ca trim sa o vedem si pe asta. oare ursache cum se simte ? ce-i va duce mosul ?
16. Business
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 14:24)
Nu, fotografia reprezinta o manipulare a Ziarului Bursa, in fapt este o operatiune de eficientizare a SSIF, prin externalizarea activitatii de back-office si scaderea costurilor cu gestionarea si depozitarea arhivei!...
16.1. Buna! (răspuns la opinia nr. 16)
(mesaj trimis de MAKE în data de 08.12.2014, 14:59)
Mi-a placut!
17. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 15:30)
FILIMON LA DIICOT? serios?
17.1. caracatita- 2011 (răspuns la opinia nr. 17)
(mesaj trimis de Semrom în data de 08.12.2014, 15:57)
aceste legaturi erau cunoscute celor interesati inca din anul 2011:
,, finul lui Hoinaru, Dragoş Soare, deţine funcţia de consilier la Unisem, cumnatul lui Hoinaru, Bădoiu Marcel, precum şi fiul acestuia, Bădoiu Robert, lucrează la SIF, iar finul lui Hoinaru, Sima Ilie, este preşedinte-director general la Semrom. În fine, amicul lui Hoinaru din conducerea executivă a SIF Muntenia, Gabriel Filimon, împreună cu care, în anul 2006, a preluat Hanul Piraţilor, este şi partenerul fostului deputat în firma Breaza SA, precum şi într-o societate de televiziune.''
17.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 17)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 18:47)
Finaly !
18. oare
(mesaj trimis de Patricia în data de 08.12.2014, 15:49)
e adevarat ca bilteanu et co este in gashka celor de la BT ?!?!?! si reciproc .... oare si BT a fost devalizata ?!?!?!
18.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 18)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2014, 16:35)
aici e vorba de golit camara SIF1 si SIF4 nu de luat imprumut si nerambursat la timp.
19. sifonare sif-uri
(mesaj trimis de marcu în data de 08.12.2014, 15:57)
bilteanu si filimon sint niste copii prosti.mai bine stati de vorba cu radu octavian mare smecher de membru ca la sif2 si la care ceocea asa zisul presedinte se uita ca la dumnezeu.voi reveni cu amanunte.
19.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 19)
(mesaj trimis de george în data de 08.12.2014, 16:27)
radu octavian e cel de la diverta care a dat tepe de vreo16 mil.euro la banci si apoi si-a bagat firmele in insolventa?sau e aceeasi persoana care a fost coaborator al fostei securitati descoperit de cnsas si publicat ontrun monitor oficial din 2004.
19.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 19.1)
(mesaj trimis de actionar sif2 în data de 08.12.2014, 16:53)
probabil ca asf ptr. buna reputatie i-a dat avizul de membru ca.
20. UTC-ul Ceocea
(mesaj trimis de Ceocea în data de 08.12.2014, 18:27)
cand veniti si la mine, adica la subsemnatul Ceocea, mare presedinte la SIF 2? Veti vedea ca ceilalti sunt mici copii pe langa ce am facut eu cu avutia papagalilor de actionari? Am riscat dar am castigat, nu credeti, CERCETATI!!!!!
20.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 20)
(mesaj trimis de SOV în data de 08.12.2014, 19:01)
Adevarat mai graiesti, Costelush,
invatacelul lui Nush
20.2. UTC-ul Ceocea (răspuns la opinia nr. 20)
(mesaj trimis de Ceocea în data de 08.12.2014, 19:12)
Nimeni nu poate ajunge la banutii mei bine ascunsi in cutiile de valori din buncarele bancilor :)
Nu sunt fraier sa ii tin in conturi bancare :)
21. mirciulica faptele au fost comise in sept 2013..
(mesaj trimis de URSACHE-protectorul în data de 08.12.2014, 22:07)
ASF ce a facut in perioada sept2013- 01.02.2014- nu cumva a tainuit tranzactiile si a aplicat o taxa de protectie de 70.000RON ? pe care ati denumit-o amenda...
"Începând cu 1 februarie 2014, cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, cele două fapte nu mai sunt contravenţii, ci infracţiuni şi pot fi judecate doar de DIICOT, sancţionarea acestor infracţiuni fiind foarte aspră."
22. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.12.2014, 07:33)
* UPDATE 19:23
Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis au ajuns, în urmă cu puţin timp, la sediul DIICOT
A RAMAS ACOLO ?!?