ALERT Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer SIE în perioada 1997 - 2001

Ziarul BURSA #Politică / 14 octombrie 2014

Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer SIE în perioada 1997 - 2001

Băsescu: "L-am întrebat pe Meleşcanu dacă în Guvern sunt foşti ofiţeri, a invocat HG, n-a răspuns"

Băsescu: "Ponta a fost procuror şi ofiţer SIE; era incompatibilitate, ilegalitate constituţională"

-------------

Actualizare 15:48 Meleşcanu: "Documentele SIE nu se multiplică"

Fostul director al SIE Teodor Meleşcanu a declarat, azi, că ar trebui clarificată chestiunea copiilor prezentate de preşedintele Traian Băsescu ieri seară, deoarece documentele SIE transmise demnitarilor se consultă şi se restituie, nu se pot multiplica, transmit surse din presă.

Întrebat dacă a încălcat şi Constituţia, Meleşcanu a spus că nu se află în poziţia de a face "o discuţie constituţională". "Din punctul meu de vedere, dispoziţiile legii sunt extrem de clare", a spus el.

Referitor la sancţiunile pe care le riscă preşedintele, fostul director al SIE a spus că Traian Băsescu riscă "sancţiunile legale".

Întrebat care sunt sancţiunile, el a răspuns: "Nu sunt prevăzute de lege".

În opinia sa, singura chestiune "care ridică unele probleme şi care va trebui să fie soluţionată este faptul că preşedintele s-a referit la faptul că are copii după documentele trasmise de SIE, ceea ce, potrivit legilor în vigoare, este interzis".

"Cum se va soluţiona şi unde asta nu pot să vă spun, nu mai sunt şef al SIE", a mai spus Meleşcanu.

Întrebat de regimul documentelor SIE transmise instituţiilor, Teodor Meleşcanu a precizat că acestea au caracter "secret, secret de stat, secret de importanţă deosebită".

"Toate aceste documente se consultă de către beneficiarii politici ai noştri şi se restituie după consultare. Este interzisă multiplicarea, deconspirarea unor date din aceste documente", a explicat el.

Meleşcanu a mai precizat că SIE ar trebui să ceară nişte clarificări organismelor care se ocupă de păstrarea secretului de stat în România.

Pe de altă parte, Meleşcanu a declarat că nu consideră că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia.

-------------

Actualizare 15:05 Meleşcanu: "Nu am iniţiat HG 223 din 2013"

Fostul director al SIE Teodor Meleşcanu a declarat, azi, că HG 223 din aprilie 2013 nu a fost iniţiată de el, întrucât, potrivit legii, serviciile de informaţii şi şefii lor nu au drept de iniţiativă legislativă.

"Potrivit prevederilor constituţionale şi a tuturor legilor în vigoare, serviciile de informaţii şi directorii lor nu au drept la iniţiativă legislativă", a spus Meleşcanu.

El a precizat însă că a considerat "oportună" modificarea legii, întrucât ar fi existat posibilitatea ca informaţiile să fie utile în campania electorală.

Întrebat cine a iniţiat legea, Meleşcanu a spus că nu a lucrat la ea, dar şi-o asumă.

Teodor Meleşcanu a mai spus că HG a fost iniţiată încă din 2011, dar nu a fost adoptată în 2012, ca urmare a evenimentelor politice din acel an.

Pe de altă parte, el a afirmat că anexa de la HG a fost făcută publică de el.

-------------

Actualizare 14:40 Meleşcanu: "Băsescu, primul preşedinte de după '89 care a cerut liste cu ofiţerii acoperiţi"

Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu a declarat, azi, că Traian Băsescu este primul preşedinte de după Revoluţie care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi, el susţinând că prin declaraţiile de ieri seară şeful statului a încălcat legea.

"Traian Băsescu este primul preşedinte din 1989 şi până astăzi care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi. La ce i-au folosit, aţi văzut aseară", a spus Meleşcanu.

El a susţinut că răspunsul pe care i l-a trimis preşedintelui la o astfel de solicitare a fost în numele Serviciului, respectiv ce prevede legea.

Meleşcanu a spus că este vorba de Legea 1/1998, susţinând că prin declaraţiile făcute ieri seară preşedintele a încâlcat prevederile acesteia. Este vorba despre prevederea care stabileşte că "sursele de informaţii, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nicio împrejurare".

Teodor Meleşcanu a refuzat să confirme sau să infirme afirmaţiile preşedintelui, care a susţinut că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit în perioada 1997-2001.

"Eu nu acopăr şi nu descopăr pe nimeni", a mai afirmat fostul director al SIE.

Fostul şef al SIE a declarat că Băsescu a fost la sediul Serviciului, dorind o întâlnire cu toată conducerea operativă, în care a cerut să aibă acces la toate informaţiile, răspunsul fiind că are tot ce e necesar pentru preşedinte, dar nu şi sursele.

Meleşcanu a spus că, la respectiva întâlnire, preşedintele Băsescu "şi-a exprimat şi argumentat decizia că trebuie să aibă acces la toate informaţiile".

El a precizat că răspunsul conducerii SIE a fost că preşedintele are acces la toate informaţiile care îi servesc în activitatea de şef al statului, dar nu şi la surse sau orice altceva ce ţine de "bucătăria internă".

-------------

Actualizare 12:40 Conducerea SIE ar putea fi chemată la audieri

Conducerea SIE ar putea fi invitată la Parlament pentru audieri, în urma declaraţiilor formulate de preşedintele Traian Băsescu cu privire la statutul de ofiţer SIE al lui Victor Ponta, a declarat astăzi Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE.

"Aşa cum s-a întâmplat şi prima dată, când preşedintele a făcut declaraţiile anterioare şi la vremea respectivă încă era şef al serviciului (SIE - n.r.) Meleşcanu şi fără ca să cerem, am primit din partea Serviciului un document prin care se spunea că ceea ce afirmă dl Băsescu nu se adevereşte, având în vedere că de data asta pe lângă dl Ponta este, într-un fel, incriminat (...) şi dl Meleşcanu şi că raporturile după aceea ale preşedintelui (Traian Băsescu - n.r.) nu au mai fost cu şeful Serviciului, ci cu adjuncţii, care sunt ofiţeri, vom dori să avem o discuţie şi cu dânşii, să vedem dacă se confirmă sau se infirmă cele spuse de preşedinte şi susţinute cu documentele pe care le-a prezentat aseară, în emisiune", a declarat astăzi deputatul.

---

Actualizare 11:55 Ministrul Justiţiei: "Declaraţiile lui Băsescu, declaraţii de campanie"

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat astăzi, întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit când a fost procuror, că singură situaţie de conflict cu legea era în cazul ofiţerilor care "au turnat la Securitate, care au făcut poliţie politică".

Robert Cazanciuc a spus că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001 sunt "declaraţii de campanie", transmit sursele de presă.

"În mod cert, sunt declaraţii de campanie. La ora 6.00 (ora 18.00, n.r.) dăm o declaraţie, un apel la o campanie riguroasă, la ora 10.00 (22.00, n.r.) avem o altă declaraţie, pe teme ridicole", a mai spus ministrul Justiţiei.

Cazanciuc a subliniat că nu este treaba Ministerului Justiţiei să spună dacă sunt sau au fost ofiţeri acoperiţi în anumite instituţii.

"Nu e treaba Ministerului Justiţiei să afle dacă sunt sau nu sunt ofiţeri acoperiţi în anumite instituţii, dacă au fost sau nu au fost în anumite instituţii, la un moment dat", a adăugat Cazanciuc.

Ministrul a precizat că, din câte ştie, singură situaţie de conflict cu legea era atunci când "era vorba de ofiţeri care au turnat la Securitate, care au făcut poliţie politică".

"În acea situaţie aveam, cu siguranţă, un conflict cu legea", a mai spus Cazanciuc.

---

Actualizare 08:55 Victor Ponta: "Traian Băsescu spune minciuni"

Preşedintele Traian Băsescu este tulburat şi spune minciuni şi atacă toţi contracandidaţii pentru a o susţine pe Elena Udrea, a declarat astăzi primul ministru Victor Ponta, după ce preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat că ar fi fost ofiţer acoperit al SIE.

"De când am terminat facultatea, în anul 1995, am respectat legile ţării. Domnul Băsescu se exprimă într-un mod total inacceptabil pentru un preşedinte la adresa tuturor contracandidaţilor lui Udrea. Vă asigur că atunci când voi ajunge preşedinte, ceea ce vedeţi la Băsescu va fi schimbat. De fiecare dată am respectat legile ţării", a declarat premierul Victor Ponta.

---

Traian Băsescu a declarat la o emisiune TV că Victor Ponta a fost ofiţer SIE în perioada 1997 - 2001. "Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 97 - 2001 a fost ofiţer acoperit al SIE", a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV, precizând că acest lucru explică propulsarea lui Ponta de la Parchetul Judecătoriei sectorului 3, unde a fost repartizat în 1995 ca procuror, direct la Parchetul General, în 1998.

Pentru a-şi justifica afirmaţia, Traian Băsescu a prezentat o hotărâre de guvern adoptată de guvernul Adrian Năstase, în care era aprobată lista de categorii de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al SIE, din 31 octombrie 2002, a cărei anexă era secretă.

Băsescu a prezentat un singur paragraf din anexă, care a fost ulterior abrogată, dar nu şi desecretizată, în care se prevedea că personalul Serviciului de Informaţii Externe este secret de stat.

Or această hotărâre de guvern a fost reaprobată în 30 aprilie 2013 şi a fost publicată în Monitorul Oficial 223/2013 cu acelaşi conţinut, dar anexa nu mai este secretă.

Aici se prevede că este secret de stat "personalul din domeniul activităţii informative, chiar şi după încetarea, în orice mod, a raporturilor de muncă sau de serviciu".

În acest fel, Victor Ponta a extins conţinutul hotărârii "pentru a se proteja", a susţinut Traian Băsescu.

Preşedintele a argumentat că această hotărâre de guvern are o "mare problemă" legată de legea SIE, art 9 (2), unde se prevede că activitatea SIE "are caracter de secret de stat".

Dar această hotărâre din 2013 în anexa, care nu mai este secretă, ca în 2002, "LISTA cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informaţii Externe", care sunt exact secret de stat.

Această hotărâre a fost iniţiată de Teodor Meleşcanu, care era şeful SIE la acel moment, şi semnată de Victor Ponta.

Traian Băsescu a mai declarat: "Victor Ponta trebuie să recunoască că a fost ofiţer-acoperit al SIE în perioada 1997-2001. Putem vedea nişte acte. Este o hotărâre din 2007 a Guvernului Năstase. Eu nu intru în detalii şi dacă aş şti că a avut misiuni, nu aş avea dreptul să vorbesc despre misiuni. Nu ştiu de ce a ascuns asta. E treaba lui ce face (dacă se retrage din cursă, n.red.). Nu am discutat niciodată cu Ponta pe această temă. Nu merita să o am. Ce ar fi putut să-mi spună? Teodor Meleşcanu e complice la asta. Total. La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituţiei României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greşeală şi serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleşcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleşcanu".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională", "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi.

Întrebat dacă faptul că Victor Ponta a fost şi ofiţer acoperit şi procuror nu este o ilegalitate, preşedintele Traian Băsescu a spus că este "o ilegalitate constituţională".

Băsescu a spus că la numirea Guvernului a întrebat telefonic dacă există ofiţeri acoperiţi în Executiv. "La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci când sunt instalări de guverne, pentru că mă obligă Constituţia să-i numesc şi n-am ce face. Dar atunci am întrebat telefonic. Mi s-a spus că nu este niciun ofiţer acoperit, am închis subiectul, îmi veneau de la Parlament, oricum trebuia să-i validez. Şi chiar mi-aduc aminte că am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiţer acoperit. Nu mi-a dat prin cap că ar fi rezervişti acoperiţi", a afirmat Băsescu, la Realitatea Tv.

"Oricum n-aveam ce să fac, pentru că pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru", a mai spus el.

Şeful statului a explicat că "neliniştea" i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofiţer SIE a lui Victor Ponta. "Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns şi pe urmă discuţiile din presă", a mai spus Băsescu.

"Dramatică e minciuna. Dramatică e incompatibilitatea. Ponta avea studii juridice şi mare lucru dacă nu se şi pregătea să devină doctor şi el nu respecta art. 131 din Constituţie cu incompatibilităţile procurorilor", a afirmat Traian Băsescu, precizând că în Constituţia veche la art. 131 este stipulată "incompatibilitatea dintre procuror şi orice altă activitate".

Senatorul Valer Marian i-a adresat premierului o interpelare, în 02.09.2013, în care parlamentarul, invocând dreptul românilor de a cunoaşte "părţile nebuloase" din trecutul conducătorilor, formula 30 de întrebări. Printre altele, Valer Marian îl întreba pe premier dacă şi-a bătut bestial tatăl, dacă a întreţinut la Paris "relaţii nefireşti" cu un fost ofiţer SIE şi dacă a participat la orgii sexuale într-un hotel din Târgu Jiu.

Cea de a şasea întrebare din interpelarea lui Valer Marian viza colaborarea lui Victor Ponta cu SIE: "Dacă este adevărat că în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat de Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită < Umbre > sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie".

În 19 septembrie, după primele declaraţii ale şefului statului privind existenţa unui ofiţer acoperit printre candidaţii la Preşedinţie, întrebat într-un interviu dacă a fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii, premierul Victor Ponta a răspuns că, şi dacă ar fi fost, tot ar fi trebuit să spună că nu a fost.

"Dacă aş fi fost, trebuia să vă spun tot nu", a răspuns Ponta.

Ponta a susţinut că Traian Băsescu foloseşte cu un scop pur electoral o problemă importantă a societăţii româneşti, care ţine de încrederea în instituţii.

Traian Băsescu şi-a pregătit minuţios dezvăluirea, anunţând înainte: "Am făcut o promisiune să vorbesc despre ofiţerul-acoperit şi nu şi-a pus asta în CV. Din păcate, a fost evenimentul cu domnul Turcescu, vă asigur că nu se va termina campania şi voi vorbi public. Indiferent care vor fi costurile. Nu va exista un cost legal. Meleşcanu ce să spună? O voi spune, până în 2 noiembrie. Ce m-a şocat a fost minciuna publică, nu doar de oameni ai vechiului sistem, ci şi de jurnalişti tineri".

Traian Băsescu, despre Sebastian Ghiţă: "Extrem de inteligent, mai periculos decât S.O. Vintu"

Traian Băsescu a afirmat luni seara, la Realitatea TV, că Sebastian Ghiţă este "extrem de inteligent" şi are "o mare susţinere" dar este "mai periculos" decât a fost Sorin Ovidiu Vîntu deoarece este convins că "pune preşedintele României".

Alte declaraţii ale preşedintelui României:

"Am constatat o campanie a unor ziarişti de dreapta, pe care eu îi etichetez ca fiind la fel de mincinoşi ca echipa lui Ponta de la Antena 3, ziarişti de dreapta care au ajuns la concluzia că eu am o înţelegere cu Ponta. O minciună ordinară. Oameni care m-au susţinut. Mai puţin Alina Mungiu-Pippidi pe care am dat-o afară de pe lista de la europarlamentare în 2009. Ce mi-a produs Cristi Preda cu declaraţia lui: < < Am folosit PMP ca să ajung în Parlamentul European > >, m-a dezgustat profund. A fost o eroare pe care o recunosc. Nu întotdeauna unde este carte, este şi caracter. Luaţi colecţia revistei 22, luaţi articole, bloguri şi veţi vedea că sunt mulţi, le-am dedicat mandatul şi atunci când am vorbit de statul de drept, şi atunci când am condamnat comunismul, iar astăzi vorbesc de înţelegerea mea cu Ponta. Astăzi li se pare că li se îndreaptă fericirea lor spre Iohannis, am adunat şi eu, pe toate televizoarele, toţi politicienii, toţi ziariştiii, cei mai mulţi nişte nulităţi, se exprimă doar despre Băsescu.

Ar fi foarte mulţi mai potriviţi decât Elena Udrea, dar nu candidează. Dintre cei care candidează, îndeplineşte un criteriu important: are un uşor naţionalism. Trebuie puţin mai mult decât patriotism. Ce-mi place cel mai mult la ea.

Este timpul să venim la capitalismul popular, dacă avem certitudinea că vom consolida instituţiile statului, statul de drept. Capitalismul de tip nordic.

Ne-am obişnuit să spunem că nu mai avem economie: vă dau două cifre, au trecut 20 de ani, Ceauşescu exporta şi aerul pe care îl respiram. A reuşit să exporte la finalul lui 1989, 10 miliarde de dolari. Anul trecut, România a exportat 53 de miliarde de euro. România este una din ţările din UE care are cea mai mare pondere a PIB provenind din industrie: 30%.

Cel care a spus că Ucraina s-a prăbuşit din cauza corupţiei, primul în Europa, am fost eu. Acolo Ianukovici a făcut o greşeală uriaşă: s-a adresat Consiliului European şi le-a spus: ori îmi daţi 16 miliarde, ori rămân în Uniunea Euro-asiatică. Toţi ştiam că bugetul Ucrainei era drenat de oligarhi. Niciun şef de stat nu a susţinut această idee. I s-a urat drum bun! Nu putea funcţiona în Consiliul European.

Cu SUA nu avem nicio comisie rogatorie: a fost cu Austria, cu Cipru, cu Elveţia. Probabil se va face şi cu SUA. Nu s-a primit niciun dosar de la FBI. Cea mai complexă informaţia am avut-o în 2009, iar acea informaţie a fost transmisă DNA. Iar informarea a venit de la serviciile noastre şi ele au fost utilizate de procurori. Vor mai fi surprize. Inclusiv persoane.

Uitaţi-vă ce se întâmplă în teritoriu. DIICOT are nişte bătălii cumplite cu evaziunea fiscală şi crima organizată. Acolo nu sunt politicieni, dar este o bătălie care se duce la foc continuu. Avem o problemă. E foarte greu de anticipat când se va termina. Clasa politică e ea însăşi un furnizor continuu de astfel de cazuri. Uitaţi-vă ce calitate au aceşti oameni.

Campania mea din 2009: 6,9 milioane de euro donaţii. La PSD, două milioane în condiţiile în care Geoană a avut un afilaj mai scump decât mine. Uitaţi-vă acum: e ţara plină cu panouri, cu afişaj, cu Victor Ponta. Va avea un buget de campanie de două milioane de dolari. Râdem de ne prăpădim.

Dacă eram candidat din partea PMP, îl băteam pe Victor Ponta. Aş fi vorbit despre ţară. Puneţi pe cineva din echipa dumneavoastră să ia înregistrările mele din 2009. Nu am făcut nicio clipă promisiuni populiste. Am vorbi despre moguli. A apărut generaţia Ghiţă. E mult mai periculoasă. L-am întâlnit o dată. Mi s-a părut extrem de inteligent, discuţia a fost scurtă, este evident că a avut o mare susţinere: l-am găsit cu contracte la EADS, la STS. Vom vedea de unde a avut susţinere. E un tip de lucru care nu trebuia să se întâmple. S-a extins enorm. El acum este convins că pune preşedintele României. Ăsta face poltică. Se duce prin instituţii, se răsteşte. E mult mai periculos decât Vîntu. Vîntu furase bani de la populaţie, făcea politică în funcţie de interesele lui financiare.

Sunt oameni care au făcut lucruri ilegale la Microsoft şi se regăsesc şi în afacerea EADS. Vorbesc de rapoarte ale serviciilor de informaţii. Am găsit nouă firme şi oameni: cinci firme şi patru oameni care este de presupus că au procedat la fel când a fost vorba de comisione.

Cred că cazul Loteria a fost greu de înţeles. După ce am fost la dumneavoastră în emisiune. Nu am jucat niciodată la maşini, nici la Loto. Informaţii erau destule, nu uităm de Nicolae Cristea, de George Copos, au fost condamnaţi. De Copos chiar îmi pare rău. Aştept şi eu să treacă luna octombrie, să văd dacă Novomatic plăteşte 75 de milioane de euro. Dincolo la 6/49, acolo e în neregulă, prelungirea contractului. Eu îmi pun altă întrebare: proiectul pentru păcănele este pentru 10.000 de maşini. O maşină de genul ăsta aduce 600 de dolari. Costul unei maşini este 10.000 de dolari. Dacă vei cumpăra 10.000 o vei cumpăra cu 5-6000 de dolari. Într-un an şi jumătate, amortizezi maşina. De ce Loteria Româna trebuie să aducă pe cineva cu maşini, în loc să ia în leasing 10.000 de maşini. De ce ne trebuie cineva la 6/49? Mărturisesc că nu am avut în atenţie Loteria, mă ocup de probleme de securitate naţională.

Şi domnul Rus, şi doamna Mănescu au spus NU schimbării acţionariatului la Portul Constanţa. Ăsta nu e un port pe care să-l laşi la mâna domnului Mazăre. Mă uitam acum că există tentaţia să facă aeroportul Kogălniceanu aeroport regional. Este una din marile erori care s-ar putea face. Kogălniceanu este aeroport bază NATO. Regimul său nu se poate schimba. 600 de super-militari americani s-au dus să strângă gunoiul lăsat de noi pe plajă".

Presedintele Romaniei a mai spus: "Stai sa-mi termin mandatul si din 22 noiembrie o sa spun foarte multe!"

Opinia Cititorului ( 34 )

  1. ce draqu' facea la SIE? Mai mult de a raporta zelos ca nu mai e hartie la buda sau ca la automatul de cafea se baga cappucino de contrabanda, nu cred ca era/este capabil

    1. Pare-se ca se pricepe la pupat fundurile cui trebuie... Altfel nu-mi explic!!!

      o curta pe madam Carla del Ponte...adica a fost un gigolo acoperit...si daca totul a pornit de la scrisoarea lui Valer Marian, atunci Viorel a continuat cu maciucareala haha si dupa perioada de acoperit SIE din Ctalonia.

      Acum se vede ce secaturi ne-au condus in ultimii ani. Un Presedinte cretin isterizat de perspectiva iesirii pe aleea procuraturii, fosti prim ministri prosti ca noaptea si un prim ministru agent sub acoperire. Treaba cu agentul pare cel mai mic rau iar din anumite unghiuri pare un lucru bun.

    Ponta va dezminti clar! Ponta va avea doar de castigat... Electoratul va capata incredere in VVP...

    Melescanu a fost tinta, de fapt. Ponta e doar mijlocul prin care sa dea in Mele.

    1. ...pentru ca prin madam Stancu l-au aranjat deja pe Iohannis...;prea deranjeaza neamtul asta..o sa-l faca incompatibil pentru un mizilic..ca sa iasa Udrea...cred ca voi vota Dan Diaconescu

      nu vreau sa spun mai mult, dar PASUL d-lui melescanu a stricat toata filosofia marinarului.D-nul melescanu este un diplomat corect.

      interesant. chiar nu poti sa spui mai mult? hai, incearca!

      la ce bun ?

    Van Damme de Bucuresti, alias Mircea Spagat Badea, a fost asezat pe canapea, intre domnul Ursu si celalalt domn din biroul copy/paste al presedintelui. Intre timp a avenit si domnul Ciuvica incepand sa aseze unul langa altul adjective de genul simpatice. Din aceasta ipostaza a reusit sa distinga doua subiecte pe care apoi nu a dorit sa le dezvolte."Deductie deliranta avand un prospect la Biseptol (initial era Prostamol)....s.a.m.d. Sufletel, pitifelnic." Probabil ca si emisiunea in care l-a avut invitat pe domnul Richard Quest a fost in aceeasi nota comica, altfel neintelegand cum a reusit sa ajunga prima oara in Romania in 2014, desi in 2007 ajutase intr-un program social "English: Richard Quest, volunteering with Habitat for Humanity in Cluj-Napoca, Romania, 13 April 2007

    Date 13 April 2007" , Antena 3 "- azi a fost prima zi când am pus piciorul în România, dar consider că e mult mai bine să vizitezi casa cuiva şi să nu critici totuşi tapetul". Maybe ER WAR ein SIE (HE WAS A SHE):-), altfel trebuie sa iau piramidonul, ca nu mai inteleg nimic... 

    Daca informatia era secreta presedintele n-ar fi avut voie sa o deconspire. Daca nu a facut-o publica in momentul in care a aflat-o inseamna ca a favorizat infractorul intentionand sa se foloseasca de ia cu scopul de a santaja, iar acum de a manipula.

    1. Si ce, te oftici?

      ma oftic ca presedintele tarii se implica in campania electorala

      Care presedinte? Asta e demis de 2 ani.

    In mod normal ar fi sa consideram incredibil la ce se preteaza individul asta pentru a-si sustine matracuca. Groaza cu care lupta basescu sa nu iasa Ponta, ma face sa il votez pe Victor Viorel Ponta fara nici o remuscare. Uite asa o sa ducem la bun sfarsit ce rahatii din PPE in frunte cu Baroso nu ne-au lasat sa facem la timpul potrivit. Democratia trebuie sa se intoarca!!!!

    1. Vai de capul nostru daca si cititori ai ziarului Bursa il voteaza pe Ponta,acest mitoman iresponsabil.

      Si eu zic la fel.Vai de capul vostru.

      ia-ti banu' ca ai scris p(r)ostu' si du-te si ia-ti un litru de ulei, ca dupa ce ii dai votul lui VVP, nicio paine n-o sa-ti mai iei din aceeasi bani. Asta daca o sa-i mai iei si p-aia

      Ce te face pe tine sa crezi ca o sa fie mai rau daca va fi Ponta presedinte si ce te face sa crezi ca printre candidati ar fi unul mai bun?. Din unghiul meu, isteria pura a lui basescu ne arata ca suntem pe drumul cel bun. Trec en-passant peste aluzia cu litrul de ulei pentru ca aceste valori pe care se pare ca le cunosti nu le impartasim toti...Fiecare filtreaza lumea prin prizma propriei cunoasteri si puteri de intelegere.

      In mod normal ar fi sa pricepi, apoi sa-ti dai cu consideratul dar, asta este, te iertam.

      Aflatul in treaba, este la moda. 

      Ma duc sa ma culc linistit.

      Tot n-ai priceput...... 

      Era o forma de misto amice.... Am vazut zeci de semidocti care cred ca au inteles democratia mai bine decat altii . Prietene, democratia este simpla, e o chestie legata de majoritati.... Nu mai considera ca esti cu vreun neuron in plus ca nu se vede. Imi repugna adanc semidoctii care se cred mai democrati decat altii si care cred ca au gasit o cheie proprie de interpretare...

      Da, dar si de al vostru. 

    Basescu ce a fost?Poate mai rau.

    Daca unul dela SIE face mai mult bine tarii si oamenilor,decat un betiv,prefer pe acela de la SIE,indiferent cine este.

    Cam asa se redacteaza si hotararile judecatoresti in justitia lui Cazacioc.

    Declaratii de companie sau de campanie? este diferenta mare dar daca sunt de companie as vrea sa stiu pe cine "acompaniaza"?. 

    Victor Ponta: "Traian Băsescu spune minciuni"

    !! Dar hartiutele/dovezile fluturate in studio ce sunt domnule Copy-paste?. 

    "De când am terminat facultatea, în anul 1995, am respectat legile ţării. 

    DE CAND PANA CAND?

    Dictionar de poante: plagiat= operatiunea de respectare a legii de la terminarea facultatii in anul 1995, cu conditia de a fi sub acoperire. 

    1. Traiesc ca si in ceruri,n-am timp nici de-a muri(Imparat si proletar).Esti intoxicat si rau. Dupa mine Ponta n-a fost niciodata ofiter acoperit.Ofiterii acoperiti sunt niste intelepti: vorbesc putin si asculta(in special),nu fac lucruri nechibzuite,nu se enerveaza aiurea e.t c.Facutul din hartii este o metoda de diversiune clasica a securitatii Cei mai in varsta, care au avut de-a face cu securitatea,si-o amintesc

    Cati romani isi doresc un Presedinte plagiator si pe deasupra acoperit?. Ce credibilitate va mai avea Romania, cu ce ochi va fi privit un dottore acoperit in arena international? sau altfel spus cum se va putea acoperi? cum ne va putea "acoperi" pe noi in relatiile cu partenerii externi? .

    Toate acestea, pe mine ma ingrijoreaza tare. 

    1. Daca vorbesti de plagiat la tara si zici ca Viorel are la activ plagiat aia cer sa le dea si lor pentru iepuri, pentru rate. Ponta a plagiat:)))) votantii lui Dragnea nu stie ce inseamna

    Make,Oare toţi ofiţerii acoperiţi sunt aşa penibili ca Victor Viorel Ponta?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb