ALERT Transelectrica l-a revocat azi pe preşedintele directoratului care şi-a pus în CV o diplomă falsă

V.D.
Internaţional / 19 septembrie 2019

Marius Caraşol (Sursa foto: Twitter)

Marius Caraşol (Sursa foto: Twitter)

Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica l-a revocat azi pe preşedintele directoratului, Marius Caraşol, în urmă scandalului apărut după ce presă a dezvăluit că şi-a falsificat CV-ul, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Reprezentanţii Politehnicii au precizat că persoana respectivă a fost student în cadrul universităţii, însă nu şi-a finalizat studiile.

Drept urmare, joi s-a întrunit Consiliul de Supraveghere al Transelectrica şi a decis demiterea lui Marius Caraşol.

Comunicatul Transelectrica menţionează:" Consiliul de Supraveghere al Companiei, din preocupare pentru imaginea societăţii, a decis, având în vedere informaţiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, revocarea domnului Marius-Dănuţ CARAŞOL din calitatea de membru al Directoratului, respectiv preşedinte al Directoratului.

Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de preşedinte al Directoratului a fost numită doamna Claudia-Gina ANASTASE".

Surse politice ar fi declarat pentru Edupedu.ro că diploma de absolvire a UPB a CEO-ului TEL este una falsă, iar Edupedu.ro a solicitat oficial Universităţii Politehnica din Bucureşti să comunice dacă acesta a absolvit cursurile universităţii.

Ministerul Economiei şi Consiliul de Supraveghere al companiei i-ar fi solicitat clarificări lui Caraşol încă de luni, când au apărut primele sesizări pe platforma Facebook despre diploma sa de inginer.

Marius-Dănuţ Caraşol a fost numit în fruntea directoratului TEL în 21 decembrie 2018, iar în luna iunie a acestui an i-a fost acordat un nou mandat interimar, pe o durată de şase luni. El lucrează în Transelectrica din mai 2018, având până în decembrie funcţia de director la Sucursala de Transport Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Si cu retributia primita ca director ,fals , al societatii cum ramane? Nu de alta ca i se va gasi , politic, o slujba la fel de manoasa. Si i-a vedeti pe la cei care au facut posibila o diploma ,falsa, cu antet ,timbru sec semnaturi pe diploma pe foaia matricola. Inca o observatie-diploma ,din ce am vazut la televizor ,pare scrisa de un analfabet,cu un scris chinuit- nu stiu daca azi s-a schimbat ceva in scrierea termenului TEHNICA pe o diploma , cum e scris pe aceasta diploma , TECHNICA

    PSD, va bateti joc de o companie monopol de stat, de care depinde fiecare om din tara asta, si voi o tratati ca pe un SRL, sa va fie rusine!

    La conference call-uri la companiile cu capital de stat, analistii straini sunt oripilati de lipsa de profesionalism a top managementului, noroc de executivi, ca salveaza situatia.

    Si asta se datoreaza faptului ca sunt numiti pe criterii exclusiv politice 

    ce tzara bananiera a ajuns romania. ce societate decadenta , ce generatii pierdute, vai si amar

    1. Pai daca d-na Dancila a ajuns prim -ministru, scazand stacheta profesionalismului atat de jos, de ce in alte functii sa nu fie promovati si alti semianalfabeti, semidocti si servitori docili ai PSD-ALDE? Paradoxal, am constatat ca cei mai nepregatiti oameni si cei mai mari hoti se declara ca fiind cei mai mari patrioti!!! Oare de ce?

      Ca sa castige simpatie si sa mascheze ceea ce au de mascat. Domnul in cauza a facut un fals si va trebui sa suporte consecintele.

    Domnul a facut fals. Dar exista si "titrati" care au luat diplome pe bani/favoruri, ceea ce mi se pare tot un fals, doar ca nu este dovedit inca. Sa vedem scandalul plagiatelor. Dincolo de titulaturi, doctorate, si alte criterii academice, mi se pare ne-necesar ca cineva sa aiba diploma ca sa ocupe post de director, de orice fel. Diploma nu inseamna obligatoriu ca stii carte, ci ca ai trecut CUMVA niste examene: poate ca esti competent, poate ca ai memorie vizuala foarte buna, poate ai dat spaga. Ca atare, exista 33% sanse statistice ca un absolvent sa aiba si competenta. Chiar si asa, nu inseamna neaparat ca ai aptitudini (skills). Profesorul meu de motoare in facultate, doctor inginer, chema un "baiat" sa-i regleze carburatorul si aprinderea (1987, Dacie 1300). Interviul ar trebui sa fie testul cel mai comprehensiv, sa contina elemente de examen scris si oral; in felul asta este testata si competenta (intelegerea si structurarea unei situatii) si aptitudinile (masuri concrete). Asa ca, de fapt ar trebui pus la indoiala nu doar falsului domnului de fata ci si criteriile de alegere PE BUNE ale unui candidat. Atat cat conteaza calitatile intrinseci ale omului respectiv, caci posturi de genul asta sunt date pe criterii de obedienta si interes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb