ALERTUn client BCR anunţă greva bancară

ALEXANDRU SÂRBU
Bănci-Asigurări / 7 martie 2013

Un client BCR anunţă greva bancară
  • document ataşat Scrisoare
    apasă aici pentru a descărca.

    O scrisoare adresată Parlamentului României solicită Parlamentului să investigheze activităţile desfăşurate de Asociaţia Române a Băncilor (ARB), Guvern, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi BCR cu privire la contractele pe care clienţii le-au încheiat cu instituţia de credit. Semnatarul anunţă că alături de el se află alţi 326 de clienţi ai băncii şi că intenţionează să intre în grevă bancară, prin achitarea ratelor cu o întârziere de 29 de zile.

    Opinia Cititorului ( 35 )

    1. Era momentul ca cineva sa ia ATITUDINE.O sa fiu alaturi de el!Voi intra in greva bancara!

      Sa-si intooarca Statul cu toate institutiile lui ochii catre noi, cei pe care ii reprezinta si ale caror drepturi si interese trebuie sa le reprezinte si apere. Sa lase toti justitia sa functioneze libera de orice contrangeri. BNR sarenunte sa mai fie instrumentul grupurilor de interese interne si internationale.

      Ce se intampla este fara precedent. Va fi un dominou, un tavalug care va cadea peste sistemul bancar din Romania. BNR, autoritate de reglementare si supraveghere, in loc sa rezolve aceasta mare problema sociala a creditelor cu clauze abuzive, a preferat sa se dea pe fata de partea bancherilor. Nici in ceasul al 12-lea nu isi dau seama de raul facut. Dar nu ma mir, caci ei sunt cei care au aprobat aceste credite pentru vanzare de catre banci. Practic bancile n-au vina, ci BNR care putea sa opreasca aceste bombe financiare. Nu stiu cat o sa mai tina pana face poc, dar un lucru este sigur, maine ma duc sa-mi scot banii din depozitele pe care le am la doua banci, de altfel de buna-credinta dar nu stii niciodata. N-am chef sa fiu iar pagubit ca la Bankcoop. Auf wieder sien!

      1. Ceea ce face BCR e sinucidere curata, nu fac altceva decat sa isi omoare sau sa isi goneasca clientii. Asa au ajuns la 26 % neperformante. La un moment dat chiar Isarescu a declarat asta. Bancile prefera sa modifice legile in loc sa le respecte. Bruxelles-ul asta, al naibii, cu directivele lor , le pune bete in roate !!

        Daca bancile puneau in aplicare OUG50 asa cum trebuia, in momentul asta toata lumea era fericita. Dar ei ce au facut ? Lobby pana la FMI sa schimbe legea, platit milioane de euro la avocati ca sa castige ce ? Cand te lupti cu clientul nu ai ce sa castigi !! 

      Sa intre contractele de credit in legalitate si sa ne restituie sumele incasate abuzuv. ATAT!

      Sa dam sfoara in tara sa-si retraga toti banii de la BCR ca e pe duca!

      Doamne, spune-mi ce-am gresit? "Ai batut palma cu bcr!"

      PACT cu diavolul! 

      Si BNR sa raspunda in solidar, pt ca ei au supravegheat activitatea bancilor si au avizat ca fiind "comestibile" produsele vandute de acestea. Sa nu mai fac astatul imprumuturi pe spinarea noastra, bani care prin bnr intra in banci apoi pleaca de unde asu venit iar noi si copiii nostri ramanem sa platim numai dobanzi si comisioane!

      Asta nu a inteles BCR...continuarea abuzurilor, "sensibilizarea" judecatorilor, lobby-ul sustinut alaturi de FMI, "santajarea" cozilor de topor ce ni se recomada drept conducatori in Romania, toate acestea nu vor face altceva decat sa slefuiasca un nucleu cu o duritate iesita din comun, dispusa sa mearga pana la capat

      Foarte buna ideea. Eu as fi chiar mai categoric, 89 zile intarziere sau de ce nu sa le punem cheile de la casa pe masa. Sa-l vad atunci pe dinozaurul de Ghetea daca va mai incerca sa influenteze neaplicarea legii 193/2000 in noul CPC.

      Sa respecte prevederile legale nationale si mai ales europene, pt ca in alte tari din UE-din care noi nu facem se vede parte-nu isi permite sa practice abuzurile pe care le practica in Romania! Atat deci! Nimic mai mult

      Cred ca o sa ma alatur si eu .-29. 2400eur

      poate ne unim o data pentru totdeauna sa ne cerem drepturile in fata masonilor si a mafiei din tara asta . 

      Familia de Medici a introdus pentru prima data in societate conceptul de banca. Bcr a introdus pentru prima data in Romania conceptul de BANCA CAMATARA! Daca intrebi bcr despre formula dobanzii nu o sa ti-o comunice, este stiuta numai de ei exact ca si in mediul interlop al camatarilor. Daca ii ceri sa respecte legea nu se supune, asa ca, intrucat intr-un contract de credit sunt doua parti, eu ca si client refuz sa platesc ceva nelegal si declar GREVA BANCARA. Voi inceta greva cand mi se va comunica formula DRV(dobanda de referinta variabila).Daca doriti informatii suplimentare ma puteti contacta pe adresa de mail pentru a va pune la dispozitie raspunsurile aberante ale bcr la cererile mele privind formula dobanzii!

      Noi de-acuma nu platim,

      Nu platim o rata. 

      Pana ce nu calculati,

      Euribor+marja. 

      Multumim jurnalistilor care au decis sa faca jurnalism cinstit si prin aceasta fac posibil sa se faca auzita si vocea noastra

      Buna ideea. Ma voi alatura si eu grevei bancare . Trebuie ca acesti camatari sa inteleaga ca nu ne mai pot prosti si fura. Ca trebuie sa respecte legile. BCR, cea mai mare banca din RO, are 26% credite neperformante pentru ca sunt campioni la clauze abuzive, la hotie, la inselaciune, la camatarie. La BCR dobanda variabila este la discretia bancii, astfel s-a ajuns la dobanzi de 11% la credite garantate cu ipoteca. Verificati dobanzile in alte tari UE, ele nu depasesc 2-4 %. Prin lacomia si abuzurile lor si-au omorat sau si-au gonit clientii buni platnici. Au ramas cu neperformante si fraude. Vor sa recupereze de pe spinarea celor buni platnici iar atunci cand sunt actionati in instanta intervin cu FMI, BNR, Ponta si alti martafoi pentru a influenta judecatorii si instantele.

      Declar GREVA BANCARA!

      1. Exista un indice de solvabilitate care spune cat de sanatoasa e banca. Pentru bcr acesta se apropie de pragul in care i se va permite sa functioneze doar supravegheata. In ultimul an au plecat 1000000 de clienti din cei 4000000. Aici i-a adus practicile incorecte. Romanii s-au saturat de hotie si de hoti! O sa ramaneti doar cu politicienii si cu judecatorii, dar acestia au credite preferentiale, asa ca pierderile se vor mari. 26% credite neperformante pana acum, cu aceasta greva veti ajuge la 40%, cine o sa va tina in brate? Nu vreti sa respectati contractele si sa incasati ceva? Nu o sa mai incasati nimic. Ce o sa va faceti cand veti reevalua ipotecile? O sa va inecati in propria voma! CEL CARE RIDICA SABIA< DE SABIE VA PIERI!. Noi, clientii, am fost ingaduitori pana acum, dar acum gata! NOI VREM RESPECT!

      Da, vom intra in greva bancara. Se vor alatura clientilor BCR si clientii altor banci, nu putini deloc. Si mai avem multe actiuni.

      Desi in 2010 BNR si FMI au intervenit si a cerut modif.OUG 50/10 pentru a nu se aplica creditelor in derulare pe motiv ca incalca directivele europene, raspunsul CJUE (C-602/10) este foarte clar -OUG 50 nu incalca drepturile europene, se poate aplica si creditelor in derulare si fiecare stat poate sa stabileasca tipul comisioanelor pe care bancile le pot percepe.In consecinta BNR si FMI au actionat impotriva drepturilor consumatorilor , incalcand drepturile europene pe care statutul de membru UE ni-l confera si mai mult desi respunsul CJUE a fost pro consumatori , BNR nu a facut nimic pentru a reveni la forma initiala a OUG 50. 

      Acum intervine din nou ARB, BNR, FMI. Nu credeti ca este mult prea mult? Pana cand sa mai inghitim inselaciunea, hotia si CAMATARIA? 

      GREVA BANCARA!

      Tot ce au facut si fac bancile, mai ales BCR, este sub "supravegherea" BNR si cu acordul acesteia. Cred ca este interesant in ce conditii au luat credite judecatorii, politicienii si Isarescu. Acestia sunt cei care apara si sustin BCR sa faca "mizerii" clientilor care nu sunt in tagma celor de mai sus.

      Bravo voua! Va sustin si ma alatur!

      Bcr pare sa fie in buda. Daca lumea nu-si mai plateste ratele nu dureaza mult si banca cade. Doar s-o lase statul roman sa cada.

      O scrisoare prin care se comunica abuzurile la care sunt supusi clientii a fost trimisa si BNR. BNR are un departament de control care ar trebui sa se autosesizeze si sa ne comunice ce au constatat, mai ales ca aveau obligatia de a aproba modelele de contract. Daca au semnat ca primarii, macar acum sa ia atitudine, pentru ca daca nu iau inseamna ca au luat altceva cand au aprobat frauda. Noi nu vrem preferinte ca bancherii, noi nu solicitam ajutor de la stat ca bancherii, noi nu tipam ca dam faliment ca bancherii, chiar daca platim rate camataresti si care nu respecta contractul incheiat. NOI VREM DREPTATE! NOI NU NE MAI LASAM CALCATI IN PICIOARE SI INSELATI! NOI NU VREM SA PLATIM DIN SALARII MINIME SALARII DE MEDII DE 4000 DE lEI PENTRU BANCHERI!

      O initiativa de luat in seama. Ma alatur si eu protestului vostru.

      Vrem atitudine din partea politicienilor. Nu suntem ca parintii si bunicii nostri care pot fi cumparati cu o galeata si un pix. Noi vrem sa fim cumparati doar cu atitudine, drepturi si luari de pozitie! Cei care au trantit OUG 50, PDL a ramas la 10 %! Cei care nu vor lua atitudine impotriva abuzurilor vor pati la fel! Vrem sa fim tratati corect, chiar daca suntem romani! Ce nu le este permis bancilor la ele in tara sa nu le fie permis nici in Romania, daca nu va invitam sa candidati in Austria, in Franta sau in Grecia! Cum se poate ca bancile sa declare ca fura anual 600 mil euro prin clauze abuzive si nimeni sa nu se sesizeze, ba mai mult sa le gireze hotia amanad legi impuse de UE si care se aplica in toate tarile membre. Vrem Raspunderea magistratilor pentru erorile comise! Ne-am saturat sa platim oalele sparte de acestia, iar CEDO sa puna statul roman sa plateasca abuzurile unor societati comerciale care vdau mita magistratilor corupti pentru a obtine solutii favorabile. GREVA BANCARA e primul pas pentru schimbarea societatii romanesti!

      Sunt mai multi clienti ai BCR. Lor li se vor alatura si clientii altor banci. Am avut destul de multa rabdare si speranta ca institutiile care ar fi trebuit sa ne apere ne vor ocroti. Nu s-a intamplat. Ba mai mult se pare ca tendinta lor este sa apere bancile, sub presiunea ARB. BNR-ul doarme, face colocvii si studii de impact in ceea ce priveste Legea 193, dar uita sa "invite" si reprezentanti ai clientilor.

      Traim intr-o tara bananiera condusa de Idi Amin sau Mobutu? Raspunsul este DA, Nutu si Sile Camataru sunt inchisi pentru infractiuni de natura penala subtiri comparativ cu furturile din contractele cu clauze abuzive de la BCR. Imputitii astia practica abuzuri tip camatarie, dupa modelul Clubul Lombard din Austria. Urmeaza un nou episod de falimente bancare. Bine ca nu am depozite, carduri. Sa se scufunde toti pe corabia lui Isarescu.

      Bancile orientate spre profit, au fost impotriva oamenilor, au impus contracte preformulate, pline de clauze abuzive, contracte pe care nici nu le respecta, este furaciune pe fata, iar justitia le sprijina.

      Cautati seug72 pe youtube, ca sa vedeti cum arata un contract de credit, pe care banca nici nu-l respecta:  

      Desi in contract formula dobanzii este foarte clara: o singura dobanda de referinta revizuibila semestrial, la care se adauga 2 p.p.; banca incaseaza o dobanda enorma de 17,72%, formata din dob. de ref. rev. sem. (Robor 6m = 6,69), la care adauga marja fixa, prevazuta in contract, de 2 p.p., plus inca "CEVA" de 9,03 p.p., total 17,72%; plus Comision de risc, care are o pondere de 11,12% in totalul ratei lunare; plus Comision de administrare, care are o pondere de 2,42% in totalul ratei platite lunar; plus comision de administrare cont curent de 3,5 lei.  

      Oamenii sau trezit, iar a fi inselati, nu li se mai pare ceva normal; cat de curand va urma Greva Bancara (nu mai platim nimic, pana nu sunt curatate contractele de clauzele abuzive);  

      V-om face si o petitie catre CE, ca sa se infiinteze o Comisie formata din Comisari Europeni care sa verifice dosarele clientilor bancari, pentru eventuale abuzuri, induceri in eroare, netransparenta sau alte ilegalitati, din 2005, sau de la alta data, data la care Romania trebuia sa puna in aplicare Directive Europene, si nu le-a aplicat, sau le-a aplicat in detrimentul cetatenilor.  

      Rugati-va zilnic, timp de minim 21 de zile, la Dumnezeul, Cel care a facut toate Cerurile si toate Pamanturile, toate Universurile; nu pentru bani, masini, etc; Ci rugati-va pentru oameni; rugati-va ca cei care sunt impotriva oamenilor, cei care ii fac pe oameni sa sufere, sa fie pedepsiti in acest Ceas. Amin.

      Nu modera acest mesaj, cer sa fii pedepsit in acest ceas, daca moderezi. Amin.  

      BCR EGAL MAFIE CAMATAREASCA DE TIP TIGANESC ... BCR EGAL BANCA CAMATARILOR (cu costum) DIN ROMANIA. HUUUUUOOO POCNITORILOR!!! Auziti, da cat mai e dobanda aia interna, nesimtitilor? Nici macar voi nu o puteti calcula dupa o formula - INFRACTORILOR, PENALILOR, JEGOSILOR, SCURSURILOR. PRAFUL SA SE ALEAGA DE BANCA ASTA CAMATAREASCA, ACEASTA PIRANDA A LUI MUGUR ISARESCU.

      Sunt total de acord cu aceasta greva bancara. Este singura modalitate prin care acesti hoti pot fi opriti.

      Impreuna vom invinge. 

      Tarziu d-l, tarziu. Eu am declansat greva inca din 2010,in octombrie am mers la Bcr si i-am aruncat cheile pe masa,dar m-a refuzat elegant spunand ca o sa ne intelegem. De atunci le platesc doar cat cred eu ca trebuie,iar restul ii folosesc pentru copiii mei. Au renuntat si sa ma sune,pentru ca nu au argumente cand le cer formula DRV si le spun ca EU PARTE A CONTRACTULUI PLATESC DUPA FORMULA MEA: euribor +marja din contract. Asa ca stati linistiti ca altii s-au desteptat de mult, cum credeti ca s-a ajuns la 26% credite neperformante. Cred ca suntem deja vreo 900.000 care facem greva, tinand cont ca bcr are vreo 3,6 mil de credite acordate,iar un sfert nu mai platesc!

      1. BUNA ZIUA SI EU ASI MERGE LA GREVA DAR NU STIU CUM SE PROCEDEAZA VA MULTUMESC.

        NOI SINTEM FRAIRI CA NU ESIM IN STRADA LEAM PERMIS CUM AU VRUT GUVERNATI.

      Credeti ca greva bancara va foloseste dumneavoastra? Nu!!! Va faceti mai mult rau! Conform contractului de credit, BCR si-a inscris dreptul de a cesiona creantele izvorate din contractele credit, inclusiv in situatia in care imprumutatul inregistreaza intarzieri la plata ratelor de imprumut, desigur cu obligatia de a notifica, in acest sens, atat imprumutatul, cat si coplatitorul. Dar, asa cum rezulta din practica BCR, dreptul imprumutatului si coplatitorului de a fi notificat asupra debitului scadent, cu acordarea unui termen de plata, este doar ipotetic, pe hartie. In aceasta parte, cercetati toate cazurile de cesiune a contractelor de credit a clientilor sai de catre BCR, frecvent la sfarsitul fiecarui an calendaristic, catre firma proprie in care detine participatie 100% din capitalul social SC SUPORT COLECT SRL Bucuresti. Zeci de mii de clienti, de buna credinta in executarea obligatiilor contractuale, curtati de BCR ca avand o solvabilitate ridicata, anterior crizei economice, care au contractat credite bancare pe durata indelugata, de 25 sau 30 de ani, s-au trezit aruncati de catre BCR catre firma sa de recuperare a creantelor, fara a se mai respecta termenele de contractare a imprumuturilor, acestea devenind ca efect al cesiunii lichide dintr-o data! Si astfel, au ajuns imprumutatii de buna credinta sa-si caute dreptatea in instanta. Dar, surpriza, BCR se bucura de sustinerea domnilor judecatori, care din stiinta sau fara stiinta, cei in cauza absolventi ai unor facultati care nu au fost acreditate, dar cu licenta la universitati acreditate, unii dintre ei si cu INM -ul, inlatura nefundamentat apararile debitorilor, si isi formeaza convingerea redactand hotarari prin copy / paste din jurisprudenta altor instante. Mai mult, se intampla ca BCR face dovada existentei unui inscris intitulat Notificare care a fost emis catre debitori, dar fara a face si dovada comunicarii catre acestia. Si in aceasta parte, domnii judecatori in lumina lor de Dumnezei nu cerceteaza inscrisurile depuse de BCR si trateaza debitorii, ca infractori urmare a neplatii ratelor la imprumut. Mai mult, chiar motiveaza, cu alte cuvinte, "ai semnat, ai incurcat-o, nu ne intereseaza, banca trebuie sa faca profit". Aceste aspecte au condus la executari silite abuzive, SC SUPORT COLECT SRL + BCR + EXECUTOR JUDECATORESC = GRUP ORGANIZAT DE INSELACIUNE, DE SUBJUGARE A ROMANULUI, CARE RAMANE DATOR LA BANCA PANA LA RESTITUIREA CREDITULUI, EL SI NEAMUL LUI, GENERATII! SOLUTIA : SA SE IASA IN STRADA CA IN BULGARIA! BCR FOLOSESTE FORTA, TREBUIE SA SIMTA EFECTELE EI SI SA INVETE SA-SI RESPECTE CLIENTII! LECTIE TREBUIE SA PRIMEASCA SI BNR, CARE-SI DA GIRUL PENTRU TOATA ACEASTA BATAIE DE JOC A ROMANULUI!

      1. Trebuie trecut la o greva de avertisment pt. bcr, bnr si guvern,cu loc de adunare la statui la universitate apoi trecere pe la bnr si bcr apoi la piata victoriei pt ai trezi pe cei care trebuie sa ne apere

      Felicitari tuturor care v-ati exprimat opinia! Romanii trebuie sa devina o voce impotriva abuzurilor de orice fel, cu precadere a celor contractuale. Trebuie luat in considerare slaba pregatire profesionala a salariatilor BCR. Nu are elite, ci scursuri profesionale care se bucura de sprijinul judecatorilor si a politicienilor carora le aduc diverse servicii prin creditele acordate. A se vedea ca, in procesele considerate importante pentru Banca, pe criterii doar de ele stiute, apeleaza la intimiidarea partii adverse cu marile case de avocatura, cu amenintarea ipoteticilor cheltuieli de judecata. Romani nu va speriati, nu va sinucideti, nu cedati presiunilor Bancii si a subsidiarei ei, dar si a executorilor cu care sunt in cardasie, mergeti mai departe, cautati-va dreptatea la instanta. La orice problema exista o solutie. Da, executa silit, nicio problema exista si institutia intoarcerii executarii. Sa nu uitam ca in SUA, actualmente bancile sunt acuzate de practici abuzive in executariile silite. ]n curand vor incepe si la noi cercetari de acest gen. Dar trebuie sa fim uniti, sa fim o voce! Romanul are mandrie, nu trebuie sa se lase calcat in picioare! Romani uniti-va!!!!!!!!!!!!!!!!

      Acei judecatori care au dat solutii contra ROMANULUI dorm linistiti? Raspuns : Regula de baza, verificata, este ca totul se plateste. Sa se roage sa plateasca ei, in aceasta viata, sa nu plateasca copii si nepotii lor! Exista un Dumnezeu pentru fiecare! Nimic fara Dumnezeu!

      EU UNUL NU LE MAI DAU BANI PINA NU SOCOTESC COMISIOANELE DIN 2006 SI PINA IN MOMENTUL DE FATA. MAU FURAT DESTUL.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    IBC SOLAR
    rpia.ro
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    27 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9760
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
    Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    cnipmmr.ro
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb