Alexandru Balaci, CEO Mokka: "BNPL va creşte în 2024 datorită preferinţei clienţilor pentru opţiuni de plată transparente şi uşor de gestionat"

F.D.
Companii / 22 februarie

 Alexandru Balaci, CEO Mokka România

Alexandru Balaci, CEO Mokka România

Serviciile Buy Now Pay Later (Cumperi acum, Plăteşti mai târziu) au cunoscut, în ultimii ani, o creştere exponenţială la nivel mondial, devenind dintr-o modalitate de plată de nişă o opţiune alternativă de finanţare tot mai frecvent solicitată de clienţi şi, ca urmare, mai prezentă în oferta retailerilor. Conform Research And Markets.com, dacă anul trecut piaţa globală BNPL avea o valoare de 156,58 miliarde de dolari, în 2024 va ajunge la 232,23 miliarde de dolari, cu o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de 48,3%. Estimările sunt mai mult decât optimiste şi pentru anii următori. Potrivit aceluiaşi raport, valoarea totală a pieţei BNPL va atinge, în 2028, valoarea de 1.014,82 miliarde de dolari, cu o rată de creştere anuală compusă de 44,6%. Plata alternativă BNPL devine tot mai populară şi în România, iar trendul ascendent se va accentua anul acesta, în opinia lui Alexandru Balaci, CEO Mokka România.

"Există o cerere de finanţare uşor accesibilă şi flexibilă în creştere atât pentru nevoile zilnice ale vieţii, cât şi pentru categorii de produse care ies din sfera necesităţii imediate. BNPL este perceput de clienţii magazinelor care pun la dispoziţie această soluţie financiară ca un tip de creditare uşor de gestionat. Utilizatorii pot să stabilească ei înşişi planul de rambursare, conform intereselor proprii, să îl modifice dacă intervin situaţii neprevăzute şi să-şi transfere sume cash în contul personal. Urmărim ca prin facilităţile pe care le punem la dispoziţie, utilizatorii Mokka BNPL să aibă un nivel de confort mai mare decât în cazul oricărui alt tip de creditare. BNPL va creşte în 2024 datorită preferinţei clienţilor pentru opţiuni de plată transparente şi uşor de gestionat", spune Alexandru Balaci.

Mokka BNPL este prezentă deja în magazinele fizice sau online a peste 1.500 de retaileri din regiune, iar numărul acestora continuă să crească constant. Office Shoes, Mi-Home Xiaomi, Reserved şi platforma ContentSpeed sunt doar câţiva dintre retailerii de top care au încheiat parteneriate cu Mokka BNPL la finalul anului trecut.

Tendinţe Buy Now Pay Later 2024

CEO-ul Mokka BNPL consideră că în 2024 acest tip de plată alternativă va avea o creştere puternică şi susţinută. "Dezvoltarea comerţului electronic reprezintă o schimbare fundamentală a obişnuinţei de shopping. Pe măsură ce tot mai mulţi retaileri şi clienţi vor adopta sistemul de cumpărături online, va creşte cererea de opţiuni de plată flexibile şi avantajoase, precum BNPL", spune Alexandru Balaci.

De altfel, studiile interne ale Mokka evidenţiază o rată tot mai mare de acceptare a acestei plăţi alternative. La finalul anului trecut, rata clienţilor care făcuseră cumpărături repetate cu Mokka ajunsese la 60%. Contrar aşteptărilor, plata alternativă nu este folosită în primul rând pentru cumpărături mari (electronice, mobilă etc.), ci şi pentru achiziţia de haine, încălţăminte, produse sportive, pentru întreţinerea frumuseţii etc. De altfel, produsele din categoria Modă conduc topul domeniilor în care BNPL este cel mai utilizat, atât în România, cât şi pe plan global.

Inovaţia continuă, care este o trăsătură distinctivă a BNPL, va atrage tot mai mulţi consumatori în 2024. "Mokka BNPL are capacitatea de a-şi surprinde clienţii prin optimizarea constantă a ofertei şi colaborarea cu noi comercianţi. Urmărim dezvoltarea unei game variate de funcţii în aplicaţie şi astfel experienţa de cumpărare se îmbunătăţeşte continuu. Cardul virtual pentru cumpărături în aplicaţie care poate fi încărcat în portofelele GooglePay şi ApplePay a suscitat interesul utilizatorilor şi ne dorim ca anul acesta să-i surprindem cu noi facilităţi. Evoluţia tehnologiei rafinează procesul de shopping într-un mod pe care nu ni l-am fi imaginat acum un deceniu", mai spune CEO-ul Mokka România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb