Alexandru Farcaş, Georgiu Gingăraş şi Tănase Joiţa au dosar de evacuare din locuinţele RA-APPS

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2007

Foştii miniştrii Alexandru Farcaş şi Georgiu Gingăraş, dar şi ex-procurorul general Tănase Joiţa au dosare de evacuare din imobilele date de Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în timpul mandatelor lor. În lista contractelor expirate ale RAAPPS, actualizată în data de 21 iunie 2007, se regăseşte fostul ministru al integrării Alexandru Farcaş, care are dosar de evacuare din imobilul situat pe strada Racotă Nicolae, nr. 18. Motivul este încetarea calităţii pentru care i-a fost repartizată locuinţa de serviciu. De asemenea, fostul ministru al tineretului şi sportului Georgiu Gingăraş figurează în listele RA-APPS cu un dosar de evacuare din locuinţa de protocol din incinta imobilului de pe Bulevardul Unirii, nr. 68, pentru acelaşi motiv.

La rândul său, fostul procuror general Tănase Joiţa are un dosar de evacuare în curs de pronunţare, privind locuinţa de protocol din imobilul situat pe Bulevardul Unirii nr. 68, pe care a obţinut-o de la RA-APPS în timpul mandatului său, care a încetat în 2003.

În aceaşi situaţie se mai găsesc actualul eurodeputat PC Silvia Ciornei, care a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, ministru al IMM-urilor în Guvernul Năstase. Ciornei are un dosar de evacuare nesoluţionat pentru locuinţa de serviciu obţinută în timpul mandatului său de ministru, în imobilul de pe Bulevardul Unirii.

Pe aceaşi listă a RA-APPS privind chiriaşii ale căror contracte au încetat odată cu calitatea pe care au deţinut-o se află şi fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, Liviu Constantin Cepoi, dar şi binecunoscutul caz al deputatului PSD Dan Iosif, care are dosar de evacuare cu apel din partea sa admis, dar fără recurs în instanţă. De asemenea, pe listă se regăsesc nume precum regizorul Cristian Hadji-Culea (notificat prin executor judecătoresc pentru evacuare), procurorul Ciprian Nastasiu, Manea Constantin, decedat în 2006, Alexandros Galiatatos, fost secretar de stat, sau fostul senator PDSR Constantin Sava. Pentru a evita astfel de situaţii, locuinţele de serviciu vor fi închiriate demnitarilor în baza unor contracte cu clauze foarte clare, astfel încât aceştia să le elibereze imediat după încetarea funcţiei lor, potrivit secretarului general al executivului, Ilie Bolojan. Ilie Bolojan a fost primul demnitar care a semnat la notar, luni, un astfel de contract pentru locuinţă de serviciu. "Toate contractele care vor semnate de acum înainte de regie vor fi învestite cu titlu executoriu astfel încât să evităm, dacă cei care trebuie să le elibereze, nu le vor elibera, procese de ani de zile", a declarat Bolojan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb