Alexandru Rafila anunţă că 131 de unităţi de primire urgenţe vor fi dotate cu echipamente de telemedicină

S.B.
Politică / 28 martie

Alexandru Rafila anunţă că 131 de unităţi de primire urgenţe vor fi dotate cu echipamente de telemedicină

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat că 131 de Unităţi de primiri urgenţe (UPU) şi Compartimente primire urgenţe (CPU) din din spitale judeţene, municipale şi orăşeneşti vor fi dotate cu echipamente IT (hardware şi software), sisteme de comunicaţii date (audio şi video), echipamente şi dispozitive medicale specifice şi alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgenţă Bucureşti, Târgu Mureş, Timişoara şi Iaşi, informează news.ro.

El a adăugat că a fost semnat, joi, contractul de instalare a acestor echipamente, iar proiectul are o valoare totală de 6,5 milioane lei şi e implementat de MS, prin proiectul Băncii Mondiale.

"Unităţile de primire urgenţe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generaţie. Ministerul Sănătăţii a finalizat licitaţia internaţională pentru achiziţia de echipamente pentru sistemul naţional de telemedicină de urgenţă, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat astăzi. 131 de Unităţi de primire urgenţe (UPU) şi Compartimente primire urgenţe (CPU) din spitale judeţene, municipale şi orăşeneşti vor fi dotate cu echipamente IT (hardware şi software), sisteme de comunicaţii date (audio şi video), echipamente şi dispozitive medicale specifice şi alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgenţă (Bucureşti, Tg. Mureş, Timişoara şi Iaşi)", a scris Alexandru Rafila, joi pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că "rolul principal al sistemului de telemedicină este de a facilita asigurarea de consultaţii de specialitate la distanţă pentru pacienţii ce se prezintă la unităţile/compartimentele de primire urgenţe, respectiv asigurarea unui diagnostic rapid şi decizii cu privire la tratamentul şi transferul pacienţilor între unităţile sanitare. Sistemul va asigura transmiterea de date (audio şi video) în timp real".

"Proiectul în valoare totală de 6,5 milioane de lei este implementat de Ministerul Sănătăţii prin proiectul Băncii Mondiale", a conchis Rafila.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In sistemul de sanatate ,partea de urgenta sta bine,

    in rest e jale mare, oare viata romanilor nu mai conteaza de loc 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb