ALEXANDRU RAFILA, DESPRE VACCINURILE ANTI-COVID: ''Nu se pune problema că vor avea efecte care pun în pericol sănătatea''

G.U.
Politică / 24 noiembrie 2020

''Nu se pune problema că vor avea efecte care pun în pericol sănătatea''

Medicul Alexandru Rafila, candidat al PSD în alegerile parlamentare, a declarat astăzi, la Ploieşti, referindu-se la vaccinurile împotriva infecţiei cu noul coronavirus, că nu se pune problema ca acestea să producă efecte adverse de natură să pună în pericol sănătatea populaţiei, îndemnându-i pe cetăţeni să se vaccineze şi sfătuindu-i pe colegii săi să nu îşi mai expună părerile personale pentru a nu deveni "influenceri", conform Agerpres.

"Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice (...), după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizare (...) e un proces foarte laborios care ţine cont de toate dovezile ştiinţifice obţinute în urma studiilor clinice la care participă zeci de mii de persoane. Deci, nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce nişte efecte adverse care să pune în pericol sănătatea populaţiei. (...) În ceea ce priveşte unii colegi de-ai mei, cu toată stima pentru activitatea lor, haideţi să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. (...) Dacă avem opinii personale, să le păstrăm pentru noi şi să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice în condiţiile în care de aceste vaccinuri şi de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcţionării acestei ţări. (...) Să fim serioşi, să fim responsabili, ori lucrul ăsta câteodată lipseşte şi afirmaţii care nu sunt bazate pe nimic (...) care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se pare că sunt nu numai exagerate, ci sunt periculoase", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă.

În context, el i-a îndemnat pe cetăţeni să se vaccineze "indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice" şi a catalogat drept "gafă" solicitarea acordului pentru vaccinare înainte de a exista un vaccin autorizat, transmite Agerpres.

"Vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus este cu siguranţă o misiune la care trebuie să participăm cu toţii. Nu trebuie folosită politic, este profund greşită asumarea politică a acestei chestiuni. Oamenii din România trebuie să se vaccineze indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice, iar debutul campaniei de vaccinare, care trebuie să înceapă, bineînţeles, cu informarea, trebuie să evite gafe cum au fost cele legate de solicitarea listelor cu persoane care doresc să se vaccineze în condiţiile în care nu avem informaţii despre vreun vaccin care să fi fost încă autorizat. (...) Aşteptăm informaţii şi atunci oamenii trebuie mobilizaţi, trebuie informaţi, dar ei trebuie convinşi prin transparenţa unei campanii, prin profesionalismul unei campanii. (...) Nu vaccinarea în sine este importantă, ci succesul unei astfel de campanii care ne readuce într-un interval de 9-12 luni la o viaţă normală", a mai spus Rafila.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. ce era la gura unor psdisti in comentarii la un articol similar dat de ministru tataru dar aici tacere, ce manghlii mai sunteti voi comentatorii psd, de o vede orice apolitic cand vine de la uni ai rau, cand vine de la ainostri tacuti malc ca sa nu le dati si in cazul vostru apa la moara defectilor care vad teoria conspiratiei peste tot alimentata si de psd ,na ca acum miiam pus pe toti in cap

    1. Ție "spaimă a bolșevicilor", acum doar o feliuță din Imnul nostru *INTERNAȚIONALA Nova*, și o votka de gulag.

      _Dormiți voi oropsiți ai sorții,  

      Noi bolșevicii asta vrem ; 

      Să vă treziți când țara voastră, 

      Va fi ruină și infern. 

      _"Pașli" în Occident cu toții,  

      Urmași de daci și de(romani)Traian; Rămână numai iubitorii,  

      De seceră și de ciocan. 

      / refren  

      Hai la lupta cea mare,  

      Partidul vrea să ne unim ; 

      Și jefuirea Țării,  

      Acum s-o isprăvim. 

      (v. Doar noi s-o făurim).

      ... Tî est bolshoi bandit i reacționar... dasvidania dragaia tavarășki!  

    Daca nu avem informatii despre vreun vaccin care sa fi fost autorizat,atunci despre ce mai vorbim?O sa se intample ceva,candva,deduc ca vom fi obligati sa ne vaccinam cu un vaccin(pentru siguranta nationala) despre care nu stim nimic.Suntem cumva cobai?In legatura cu cei care au facut deja boala,ce se va intampla cu vaccinarea?Daca infectia cu SARS CoV-2 nu da imunitate de durata,atunci cum o poate da vaccinul?Daca tot sunteti in domeniu,luminati-ne va rugam!

    1. Ce, nu știi să taci și să te lasi injectat? Unde te crezi? Sunt sarcastic, desigur.

    din alta sursa media, nu de la Bursa am gasit o informatie cheie, oameni buni!

    UE propune urmatoarea chestie: pentru orice stricaciune provocata de vaccinul anti-covid oamenii nu au dreptul legal sa se indrepte impotriva producatorului ci impotriva propriului Guvern!  

    e o mare aberatie!  

    practic daca se creeaza mase mari de oameni imbolnaviti va trebui sa imputati asta guvernului!

    ceea ce e o tampenie!  

    1. p.s. reamintesc ca eu nu va vaccinez cu vaccinuri care editeaza ARN-ul !

      Virusul e de o mie de ori mai putin riscant decat solutia impotriva lui!  

      * nu ma vaccinez

      Nu este o propunere UE

      Este vorba despre clauze contractuale pe care producatorii de vaccin le au semnate cu UE, SUA.

      Cauta pe net articolul din Reuters de acum cateva luni despre clauzele contractuale de imunitate pe care Astra Zeneca, ca producator de vaccin anti-Covid, le are cu guvernele beneficiare 

    Bai Rafila-securila-masonila, "otrava si moartea din seringa" poti sa ti-o injectezi tu si familia ta(desi sunt absolut sigur ca n-o vei face, deoarece nu esti tampit), dar nu servi astfel de argumente "criminale", romanilor din care spui ca faci si tu parte, desi am mari dubii, pt ca tac-tu era nascut in URSS din parinti cu nume rusesti(probabil evrei) si a fost tortionar al Securitatii in anii '50, fiind coleg cu tac-su lui Sica-vodka mica!

    Nu mai bine ar fi sa se vaccineze, si inca de trei ori sa fim siguri, chinezii ca la ei este problema...in felul asta se rezolva problema indiferent de varianta: daca vaccinul e bun, nu ne mai imbolnavesc pe noi, iar daca nu, are china peste...

    Sa se injecteze cu otrava prima data cei care sustin vaccinarea si apoi mai vedem daca ne vaccinam si noi. Se pare ca aceste vaccinuri nu sunt asa de reusite si au foarte ,foarte multe reactii adverse grave....Nici medicii nu vor sa se vaccineze....

    1. hei !

      eu propun prima data sa se vaccineze Bill Gates si familia sa, Fauci si tot corpul medical de cercetatori din jurul lui si mai apoi restul celor care sunt avocatii vaccinarii!

      Si dupa ce isi baga ei niste doze luate la intamplare dintr-un bax de vaccinuri comune, destinate pietei largi ... o sa ma gandesc si eu sa ma vaccinez.(not!) 

    ....mărunțișuri de exerciții cu integrale triple în coadă care detonează filozofia pe care stă genomul uman .

    1. ba chiar , poisson !

    Te pomenesti ca raspunzi tu si platesti tu daunele?

    Ca jigodiile astea din Big Pharma au avut vrija sa modifice legislatia ca sa nu poata fi trasi la raspundere sau dati in judecata. Asa ca de ce "nu se pune problema"?

    Mama voastra de tratadatori jegoshi !!! 

    1. vezi mai sus ce am scris - am identificat (cred ca in adevarul) ce recomanda UE pt cei ce se belesc de la vaccin !

      zice UE sa se indrepte impotriva Guvernelor locale pt daune-interese , nu impotriva producatorilor sau UE!  

      adica practic bugetele nationale sa suporte despagubirile pentru tampenia altora!  

      si daca ma gandesc bine imi amintesc efectele primei transe de vaccin antipoliomielitic cand o multime s-au belit pe viata cu semipareze sau pareze. Si vaccinul ala era extrem de garantat de toate corpurile medicale posibile!  

      Le doresc leucemie placuta (conform declaratiilor unui medic ! - ma refer la efectele vaccinului anticovid) celor ce se vaccineaza !  

      Daca atat ii duce mintea sa lase niste terchea-berchea sa le editeze ARN-ul ... adica ce a construit Natura in atatea amar de miliarde de ani.... fiecare pasarica pe limba ei piere!

      Fiecare e responsabil pt sine!  

      si revin eu acum si intreb Guvernul :

      decat sa injecteze romanii cu vaccinul toxic de la Moderna sau Astra Zeneca sau Oxford sau Pfizer ... si apoi sa plateasca din fondurile guvernamentale romanesti daune-interese celor ce s-au belit de la vaccinul minune anticovid (inca un sut undeva tras banilor tarii!) ... NU E OARE MAI BINE SA DATI 5 MILIOANE DE EURO CERCETATORILOR DE LA TIMISOARA SA ISI TERMINE EI SPRAY-UL NAZAL ANTICOVID ?!?!?!  

      De ce nu tineti cu romanii si tineti cu strainii , ma?  

      Ca asa vi s-a zis de la OMS sau de la UE ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb