ALEXANDRU RAFILA: Înfiinţarea Agenţiei pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate creează o nouă structură birocratică

G.B
Politică / 18 iunie 2021

Înfiinţarea Agenţiei pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate creează o nouă structură birocratică

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, astăzi, că înfiinţarea Agenţiei pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate, instituţie introdusă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ar duce la crearea unei noi "structuri birocratice" care cheltuieşte bani publici.

Într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, Rafila a spus:"În România avem o agenţie specializată în investiţii. Crearea unei noi agenţii în cadrul guvernului presupune câteva elemente pe care ar trebui să le comentăm. În primul rând, creează o nouă structură birocratică care cheltuieşte bani publici, în condiţiile în care deja Ministerul Sănătăţii are 6 secretari de stat. Un preşedinte al unei astfel de agenţii care ar avea personalitate juridică şi ar fi ordonator de credite, înseamnă o nouă funcţie de demnitar, înseamnă foarte multe posturi de directori sau de lucrători. Nu înţeleg din ce cauză atribuţii ale Ministerului Sănătăţii sunt transferate sau se doresc a fi transferate către agenţie, iar în proiectul de ordonanţă de urgenţă care nu a fost încă aprobat chiar este o precizare care este neadevărată, se menţionează acolo că o astfel de agenţie este o condiţionalitate în ceea ce priveşte primirea fondurilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este neadevărat".

El a adăugat că o astfel de agenţie "va direcţiona discreţionar" modul de alocare a resurselor, iar autorităţile locale vor fi forţate să apeleze la consultanţa care va fi indicată de această agenţie.

Rafila a afirmat:"Banii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu sunt bani gratis, sunt bani pe care trebuie să îi dăm înapoi, vom vedea care vor fi dobânzile pe care trebuie să le plătim la aceşti bani. Eu nu vreau să cred că propunerea fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, prin care o astfel de agenţie trebuia să stabilească o sumă de bani tampon de circa 2 miliarde de euro prin care să garanteze construcţia unor spitale de către operatori privaţi, cu resursele lor, dar garantate cu acest fond de Ministerul Sănătăţii şi ulterior intenţia era de închiriere a acestor spitale către Ministerul Sănătăţii sau către autorităţile locale. Mi se pare o chestiune greu digerabilă şi din punct de vedere politic, şi social, şi moral, şi economic, pentru că nu poţi să blochezi 2 miliarde din banii din PNRR să garantezi unor operatori privaţi construcţia unor spitale, care, după aceea, sunt închiriate pe un termen foarte lung, de 25 de ani, autorităţilor. Este o formulă care va fi păguboasă la sfârşitul zilei pentru statul român".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai daca citu a fost obraznic, voiculescu de sa faca? trebuie sa fure si el.

    Un individ pus in functie de psd, inscris recent in psd critica politica pe care a aplicat o psd,nu are nici un drept sa vorbeasca! Nu si face decat rau! Pacat!

    1. Sigur sa nu are drept sa vorbeasca. Nimeni nu are drept sa vorbeasca, doar slugile si trompetii. Plus ca voiculescu si gasca userista trebuie sa fure.

      Am ajuns Coreea de nord ,nu se mai poate critica ca deranjam ,se cred superiori,maine poimine o sa ne spuna ca sunt alesi pe viata premieri presedinti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb