ALEXANDRU RAFILA: "Trebuie să luăm măsuri care ar putea fi temporare pentru limitarea răspândirii Omicron"

G.B
Politică / 5 decembrie 2021

 Alexandru Rafila (sursa foto: gov.ro)

Alexandru Rafila (sursa foto: gov.ro)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi, în contextul confirmării primelor două cazuri cu varianta Omicron în ţara noastră, că ar putea fi necesară adoptarea unor măsuri temporare, pentru a limita răspândirea virusului, potrivit Digi24.

"Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care pot fi luate, încât să limităm - nu putem să excludem -, dar să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. E un lucru important de ştiut - trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină.

În afară de faptul că este mai transmisibilă, avem extrem de puţine informaţii legate de evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi cu această tulpină şi de eficacitatea răspunsului imun după boală sau după vaccinare faţă de această nouă tulpină.

Ce putem să spunem, la categoria veşti bune, este legat de faptul că în cazul celor două persoane care au fost diagnosticate cu această tulpină, simptomele sunt minore, chiar una dintre ele este asimptomatică", a arătat ministrul, într-o declaraţie acordată presei, conform Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă va avea astăzi o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei, în contextul apariţiei în ţară a două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Ca urmare a confirmării prezenţei tulpinii Omicron înţata noastră, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, duminică, de la ora 11,00, la sediul Guvernului, o întâlnire de lucru cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei - ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol, a informat sâmbătă seara Guvernul.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Trebuie masuri dure pentru ca urmeaza alte tulpini si in paralel vine blackout-ul plus incalzirea globala. Cat mai multe restrictii, cetatenii au mare nevoie.

    1. apreciez ironia isteata ! :) bravo!

      asa, asa... sus dictatura, jos cetateanul democrat!  

      anarhie, virusii se ”muteaza” cum ”audeaza” altii.

    Astia ori sunt prosti ori se doreste aducerea si variantei omicron in tara. Eu daca vreau sa zbor oriunde in lumea asta, trebuie sa prezint un test PCR NEGATIV INAINTE de imbarcare si apoi acelasi lucru la destinatie. "Specialistii" astia de doi bani,fara un studiu la activ facut de ei, cititori de mesaje pe teleprompter, in loc sa-i testeze INAINTE de imbarcare, cum e si normal si daca e pozitiv sa-l carantineze acolo, baietii vin cu ei in tara si apoi anunta senini ca trebuie sa impuna noi masuri restrictive...Dar hei, vaccinati-va ca numai asa stopam pandemia:-)...How about just don't bring them here?

    1. P.S: Eu sa ma vaccinez ca "sa-i protejez" pe altii (sic), in schimb infectatii astia vaccinati nu pot sta in carantina la sursa ca sa ma protejeze pe mine. Mai mult se trimite avion special, platit din bani publici, sa fie siguri baietii ca bifam si varianta asta

    ...

    Majoritatea vrem sa ne vaccinam, insa o minoritate galagioasa plina de spume se opune intrarii in normalitate.

    De ce trebuie sa suferim cu totii din cauza unor saraci cu duhul?  

    1. Majoritatea VREA sa se vaccineze. Vaccinati-va mai oamenilor. Dar, daca va este frica dupa ce v-ati vaccinat, de ce vreti ca si minoritatea sa se vaccineze CU FORTA pentru a fi la fel de putin protejati ca si voi?

      Pricepi omule cu spume? Daca te-ai vaccinat, e timpul sa nu iti mai fie frica si sa nu mai VOTEZI VACCINAREA OBLIGATORIE. Ce tie nu iti foloseste, de ce vrei sa fie impus altuia? 

       

      Si, mai omule cu spume, vaccinat inseamna ca nu ai dreptul sa iei si sa dai virusul mai departe. Deci, nu vei putea reintra in "normalitate", mai idiotule. Danezii au incercat sa reintre in normalitate, au vaccinat aproape 90% dintre adulti, au renuntat la certificat si masca. Ei bine, au dat cu gard cu societatea. 

      Batranii danezi mor intr-un numar fara precedent in ultimii 7 ani. Cu totii vaccinati. 100% 

      Cand o sa renunti sa mai fii prostul satului si sa intelegi ca nu va fi normalitatea de dinainte de pandemie. Fara masca nu scapi. Poarta masca, mai analfabetule vaccinat. Nu te infecta si nu raspandi virusul. 

      De ce suferi tu daca altii nu sa inteapa bai prostane? Ti-e frica de covid? te-au 'imunizat' astia de 3 ori si inca mai urmeaza alte 'imunizari' si tu suferi? mergi la balaceanca ca sa te mai calmeze aia. De reparat dupa atatea 'imunizari' nu prea mai merge.

      Ma inteligentule analfabet nevaccinat, mai omule cu spume, mai idiotule, de ce ai impresia ca vaccinatii aia banali de pe strada impun nevaccinatilor sa se vaccineze?

      Discuta cu autoritatile daca vrei sa afli de ce se promoveaza vaccinarea sau obligativitatea vaccinarii. 

      Pricepi diferenta ma inteligentul satului? Reusesti sa faci ceva concret sau ramai la postat prostii pe Bursa? 

      Scuip pe mormântul tău!

      Bai medievalule, intepatii sunt speriati pentru ca dupa ce au fost intepati de 3 ori, risca sa sa infecteze. In loc sa inteleaga ca au luat tzeapa, ei vor sa se mai intepe. Ei cred ca se vaccineaza, sunt de rasul curcilor.

      Iata un postac hotarat. A ales varianta doi, postatul de prostii pe Bursa.

      Daca doreste sa progreseze in ierarhia trolilor trebuie sa treaca la niveluri mai avansate, injuraturi mai complexe, mai multe, mai primitive. Daca nu reuseste ramane un trol puisor si trolii mai mari vor rade de el.  

      Bai invata de la colegii antivaccinist tai sa injuri daca vrei sa fii convingator.

      Ce te doare de sperieturile, infectiile si tepele celor vaccinati? Inca nu ai ajuns la varsta sa intelegi ca nu toti oamenii aleg la fel?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb