Alexe Gavrilă: "CNVM ar trebui să fie mai prezentă în piaţa de capital"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 septembrie 2011

Alexe Gavrilă, validat, marţi seara ca vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, consideră că ar putea aduce un suflu nou la CNVM, instituţie care, în opinia sa, ar trebui să fie mai activă în piaţă de capital şi să simbolizeze siguranţa investiţiilor financiare.

"Părerea mea este că imaginea Comisiei are nevoie să fie îmbunătăţită. CNVM ar trebui să fie mai prezentă în piaţa de capital şi să aibă o atitudine proactivă", ne-a declarat domnul Gavrilă, adăugând: "În România, există potenţial pentru un număr mai mare de investitori la bursă. Aceştia ar putea fi activaţi dacă CNVM ar reuşi să transmită mesaje încurajatoare în acest sens. Trebuie să se ştie că poţi face o investiţie şi fără să te împrumuţi de la bancă. În opinia mea, CNVM ar trebui să fie un simbol al siguranţei şi al supravegherii".

Alexe Gavrilă deţine, din septembrie 2006, funcţia de vicepreşedinte a Consiliului Concurenţei. Gavrilă spune că va veni la CNVM după ce îşi va fi terminat treaba la Consiliu, iar numirea domniei sale ca vicepreşedinte al CNVM va fi fost publicată în Monitorul Oficial.

"Pînă atunci trebuie să îmi închei socotelile cu Consiliul Concurenţei pentru că sunt implicat în mai multe proceduri pe care trebuie să le finalizez, înainte să plec. Din CNVM nu prea cunosc pe nimeni, cu excepţia domnului Bogdan Chetreanu cu care am şi lucrat, în urmă cu câţiva ani, cînd era şi el la Consiliul Concurenţei".

Domnul Gavrilă nu a menţionat măsuri concrete pe care ar vrea să le implementeze în funcţionarea Comisiei sau a pieţei de capital, precizând că, mai întâi, trebuie să cunoască instituţia mai bine.

"Aş vrea să cunosc instituţia în profunzime ca să pot să ştiu pe ce butoane să apăs", a mai spus domnul Gavrilă.

Alexe Gavrilă a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte al CNVM în iunie, anul trecut, la expirarea mandatului fostului comisar Paul Miclăuş, fiind susţinut de Partidul Naţional Liberal.

Propunerea a fost avizată favorabil în şedinţa comună a Comisiilor pentru politică economică şi Buget Finanţe din Camera Deputaţilor şi din Senat, însă numirea sa a fost supusă votului Camerelor reunite ale Parlamentului abia marţi seara, după mai bine de un an de zile pentru că în sesiunile anterioare parlamentarii nu au mai apucat să se pronunţe asupra acestui subiect.

Alexe Gavrilă a absolvit, în 1984, Facultatea de metalurgie a Institutului Politehnic Bucureşti, potrivit CV-ului postat pe site-ul Consiliului Concurenţei. Ulterior, a urmat o serie de cursuri de perfecţionare în management, utilizarea calculatorului, Relaţii Internaţionale, dreptul muncii, securitate şi apărare naţională. Domnia sa este vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei din septembrie 2006, înainte de această dată ocupând pentru aproape doi ani funcţia de Secretar General al Agenţiei Naţionale pentru Sport. Printre funcţiile deţinute de-a lungul timpului se numără manager (1987-1995) în cadrul "Întreprinderii de Producţie Prestări Servicii Tulcea", consilier parlamentar (1995-1997), Secretar General în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului (1998-2001), consilier de concurenţă (2001-2004), director Relaţii Internaţionale în cadrul Colegiului Naţional al Consilierilor Juridici (2004).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ma mir ca nu s-a zguduit si bursa de la New-York la asemenea declaratii.

    Ne aflăm în faţa unui sistem financiar mondial care acum pare să funcţioneze perfect şi în secunda următoare se comportă haotic; bursele din întreaga lume ajung la cote fără precedent. În secunda următoare, pieţele se prăbuşesc. Investitorii sunt luaţi prin surprindere şi de aceea lumea a devenit atât de periculoasă.

    Informaţiile incerte şi incomplete, lipsa transparenţei au fost mereu un flagel pentru pieţele financiare. Mereu au fost lucruri pe care investitorii şi traderii nu le ştiau şi nu le puteau afla. În noua economie globală, a sporit numărul necunoscutelor. 

    Este aproape imposibil la un moment dat să-ţi dai seama ce se întâmplă cu instrumentele financiare revoltător de complicate. Investitorii au nevoie de noi tipuri de informaţii pentru a lua decizia corectă. 

    Cu toate acestea, în ciuda avertismentelor, a numeroaselor analize, percepte, modele economice şi matematice, calcule, legi şi reglementări, lumea continuă să trăiască pe fondul unei crize generale a sensurilor vieţii, şi nu poate evita sau elimina globalizarea. Până unde? Până când? 

    Cu toate măsurile de redresare, legislative sau guvernamentale, sentimentul de instabilitate financiară persistă, mai ales într-o lume şi pieţe globale bizare, greu de controlat de către guverne. Factorii de decizie, din România şi din lume, să explice, dacă pot duce sistemul financiar spre încredere, pentru că este o şansă unică în istorie iar ei trebuie s-o folosească, pentru că este nevoie mai mult ca oricând să iasă în faţă cu o agendă eficientă, profesionistă, dincolo de disputele şi luptele politice.

    "Aş vrea să cunosc instituţia în profunzime ca să pot să ştiu pe ce butoane să apăs", a mai spus domnul Gavrilă.

    Vorbeste ca si cum ar stii cu ce se mananca piata de capital...ca un adevarat expert care merita postul de vicepresedinte...iar chestia cu putoanele mi se pare cea mai inteligenta declaratie. Deci ...suntem pe maini foarte bune. Succes 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb