Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost declarat astăzi "vinovat" de fraudă pe scară largă de către un tribunal rus. Opozantul rus a fost judecat în timp ce era deja încarcerat pentru alte condamnări, pe care el le respinge şi care sunt considerate de lumea occidentală drept acţiuni politice ce au în spate influenţa Kremlinului, potrivit Digi24.
Sentinţa aplicată lui Alexei Navalnîi este de 9 ani de închisoare şi obligaţia de a plăti 1,2 miliaoane de ruble. Decizia vine după ce procuratura din Rusia a cerut săptămâna trecută ca opozantul rus Alexei Navalnîi să fie condamnat la încă 13 ani de închisoare, sub acuzaţia de fraudă şi ultraj la adresa instanţei.
Conform Reuters, procurorii ruşi încearcă acum să-l mute pe Navalnîi într-o închisoare de maximă securitate pentru a ispăşi pedeapsa, sub acuzaţia de fraudă şi sfidarea instanţei.
Navalnîi execută deja o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, într-un lagăr penitenciar de la est de Moscova, pentru încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată, după ce s-a tratat în Germania în urma unei otrăviri cu agent neurotoxic Noviciok, pusă pe seama serviciilor secrete ruse.
Kremlinul a susţinut că nu a văzut nicio dovadă că Navalnîi a fost otrăvit şi a negat orice rol al Rusiei în otrăvirea opozantului actualului regim de la Moscova.
Cel mai cunoscut disident din Rusia consideră că acuzaţiile pentru care fusese condamnat iniţial au fost înscenate pentru a-i bloca ascensiunea politică.
După ultima audiere în instanţă în cazul său, la 15 martie, Navalnîi şi-a menţinut atitudinea sfidătoare. "Dacă pedeapsa cu închisoarea este preţul dreptului meu uman de a spune lucruri care trebuie spuse... atunci pot cere 113 ani. Nu voi renunţa la cuvintele şi faptele mele", a fost mesajul scris de echipa care îi gestionează contul de Instagram al lui Navalnîi.
Într-o perioadă în care regimul Putin elimină orice formă de opoziţie, mulţi dintre aliaţii opozantului rus au fugit din Rusia mai degrabă decât să se confrunte cu restricţii sau cu închisoarea în ţara lor.
Autorităţile ruse i-au catalogat pe Navalnîi şi pe susţinătorii săi drept "hotărâţi să destabilizeze Rusia cu sprijinul Occidentului".
Citeşte şi: Parlamentul European i-a acordat Premiul Saharov în 2021 disidentului rus Alexei Navalnîi
De altfel, mişcarea de opoziţie a lui Navalnîi a fost etichetată drept "extremistă" şi desfiinţată, deşi susţinătorii săi continuă să îşi exprime opiniile politice, inclusiv opoziţia faţă de intervenţia militară a Moscovei în Ucraina, pe reţelele sociale. În plus, Navalnîi a fost inclus pe lista "teroriştilor şi extremiştilor" realizată de serviciul rus de informaţii financiare.
Aflat în închisoare, Alexei Navalnîi a făcut numeroase apeluri în ultimele săptămâni pentru organizarea de proteste în toată Rusia împotriva războiului început de Vladimir Putin în Ucraina.
"Trebuie să mergeţi la mitinguri anti-război în fiecare weekend, chiar dacă vi se pare că unii au abandonat ori s-au speriat... Sunteţi coloana vertebrală a mişcării împotriva războiului şi a morţii", a fost unul dintre mesaejele transmite de Navalnîi în speranţa de a trezi conştiinţa populară rusă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2022, 16:09)
Asta a scapat ca prin urechile acului de otravire,ce-i trebuia sa intre iarasi in gura lupului?Trebuia sa astepte momentul prielnic.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2022, 19:47)
Prof. Nils Melzer is the Human Rights Chair of the Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights. He is also Professor of International Law at the University of Glasgow. On 1 November 2016, he took up the function of UN Special Rapporteur on Torture and Other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment
Raportorul Special ONU pentru tortura, prof Nils Melzer declara ca nu a vazut o tortura psihologica la fel de ingrozitoare ca cea pe care britanicii, FARUL DEMOCRATIEI, o fac asupra lui Assange.
"Isolation and under-stimulation are key psychological torture tactics, capable of inducing severe despair, disorientation, destabilisation, and disintegration of crucial mental functions."
A fost publicat si o petitie semnata de peste 200 de doctori pentru a se inceta aceasta tortura britanica, ticaloasa. Degeaba.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2022, 19:53)
By way of illustration, Melzer points to statements made by Foreign Minister Heiko Maas during a press conference in the Bundestag on October 7, 2020. Maas first spoke out in sharp terms about the poisoning of Russian opposition politician Alexei Navalny.
In the same questioning, however, the German foreign minister was also asked about the Assange case — and responded in a far less combative manner. Maas asserted that the German government had no information to suggest "violations of international law in either the accommodation or treatment of Julian Assange."
According to Melzer, this is clearly wrong, because a year earlier he himself had given the government just that. He writes that on November 26, 2019, he personally visited the Foreign Ministry and explained the most important violations of international law.
Acest prof Melzer a furnizat, in calitate de reprezentant ONU, dovezi catre guvernul german privind incalcarile dreptului international privind cazul Assange. Insa un an mai tarziu, ministrul de externe turna propaganda despre cazul Navalnii insa la intrebarea "dar despre Assange" acesta a raspuns ca "nu stie sa existe violari ale dreptului international".... MINCIUNI nenorocite ale guvernelor occidentale. Le place sa comita terori si sa clameze ca sunt sfinti.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2022, 22:29)
ai gresit articolul