ALEXIS TSIPRAS: România şi Republica Elenă au cele mai puternice economii din Balcani

A.L.
Politică / 29 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Premierul grec, Alexis Tsipras, a declarat astăzi, că "Grecia şi România reprezintă economiile cele mai puternice din Balcani, ţările cu cea mai puternică economie din Europa de Est".

"Grecia a trecut printr-o perioadă de criză economică, a ieşit din această criză şi astăzi, cu forţe sporite şi cu mai mult optimism, se uită către viitor şi dobândeşte un rol important pe care de fapt l-a avut întotdeauna în zona Balcanilor", a afirmat astăzi, Tsipras, potrivit News.ro.

Potrivit premierului grec, comunităţile de români din Grecia şi cele de greci din România întăresc societăţile în care trăiesc.

Tsipras a subliniat că Grecia are o prezenţă importantă în piaţa de afaceri a României, investiţiile greceşti în ţara noastră ridicându-se la aproximativ 4 miliarde de euro, creând astfel aproape 20.000 de locuri de muncă şi că aproximativ un milion de români vizitează anual Grecia, mai relatează News.ro.

Şeful Executivului de la Atena a afirmat că a căzut de acord cu premierul român asupra consolidării colaborării dintre cele două ţări în domeniul educaţiei şi asupra posibilităţii cooperării din domeniul cibernetic.

El a apreciat formatul întâlnirilor multilaterale, arătând că acestea contribuie nu numai la siguranţa şi securitatea în zonă, ci şi la perspectivele europene ale ţărilor din Balcani.

Tsipras a precizat că Grecia şi România sprijină eforturile de integrare în UE a Macedoniei de Nord şi a celorlalte ţări balcanice. Acesta a concluzionat că "ţările balcanice vor da o nouă dinamică, nu trebuie să fim depozitul Europei, ci trebuie să fim motorul dezvoltării Europei, pentru că există marje foarte mari de dezvoltare şi de bunăstare economice", mai scrie agenţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb