Alfa Bank Ukraine nu mai derulează activităţi bancare în Crimeea

V.B.
Bănci-Asigurări / 15 aprilie 2014

Grupul bancar Alfa Bank Ukraine, parte a conglomeratului deţinut de miliardarul rus Mihail Fridman, a anunţat ieri că va opri activităţile bancare din Peninsula Crimeea, în condiţiile în care nu mai are o bază legală să deruleze operaţiuni în regiune, dar clienţii vor putea să-şi închidă conturile şi să-şi transfere fondurile din depozite înainte de închidere, informează Reuters.

Ucraina şi Occidentul nu recunosc anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, iar o serie de bănci ucrainene şi occidentale au început să-şi închidă oficiile din peninsulă. O subsidiară a băncii austriece Raiffeisen Bank International a anunţat, recent, că îşi va închide toate sucursalele din Crimeea până la mijlocul lunii aprilie. La rândul lor, First Ukrainian International Bank (deţinută de oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Şahtior Doneţk) şi banca ucraineană de stat Ukrgasbank au anunţat că vor înceta operaţiunile în Ucraina după 17 aprilie.

Conform estimărilor Băncii Naţionale a Ucrainei, înainte de anexarea de către Rusia, în Crimeea existau 1.022 de oficii bancare şi peste 20 de grupuri bancare, cu active şi pasive în valoare de 20-22 miliarde de grivne (1,7-1,9 miliarde de dolari).

Reuters mai scrie că băncile ruseşti au început să acopere golul lăsat de cele ucrainene şi occidentale, iar Russian National Commercial Bank a devenit prima instituţie de credit din Rusia care şi-a deschis o sucursală în Crimeea după anexare. Banca rusească Şi banca rusească Just Bank intenţionează să opereze în Crimeea, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a Băncii Centrale a Rusiei.

La sfârşitul lunii martie, preşedintele Vladimir Putin a promulgat legea privind ratificarea Tratatului de reunificare a Crimeei şi Sevastopolului cu Rusia, precum şi legea privind primirea în componenţa Federaţiei Ruse de noi subiecţi (Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol), documente aprobate anterior de cele două camere ale Parlamentului federal rus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb