Alfa Software: 75% din utilizatorii software-ului ASiS deja folosesc E-Factura

F.D.
Companii / 11 ianuarie

Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software

Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software

Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Transilvania, a implementat sistemul de facturare electronică încă din iunie 2022 şi, în prezent, 75% dintre utilizatorii software-ului ASiS folosesc constant E-Factura, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Noi suntem, de la bun început, pentru automatizări şi pentru un regim fără hârtii, cu toată partea de documentaţie funcţională direct electronic. Am lucrat aproape trei luni anul trecut la dezvoltarea şi implementarea sistemului de facturare electronică şi, în prezent, trei sferturi dintre clienţii noştri deja folosesc E-Factura", declară Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

Reprezentantul Alfa Software estimează că, la nivel cumulat, între clienţii care emit sute de facturi pe lună şi cei care ating 50.000 de astfel de documente, software-ul ASiS va ajunge la 1.000.000 de facturi electronice emise lunar, pe parcursul anului 2024.

În plus, ASiS integrează şi etapa de primire a E-Facturii. Procesul are loc automat, facturile primite prin sistem fiind importate automat în ASiS şi interpretate de ERP.

E-Factura este un fisier XML care conţine informaţii codificate standardizate, generat odată cu factura fiscală tradiţională. Aceasta conţine informaţii electronice suplimentare celor prezente în formatul tipic al facturii.

În prima etapă, în perioada 1 ianuarie 2024 - 30 iunie 2024, operatorii economici au obligaţia să raporteze în sistemul naţional privind factura electronică e-Factura toate facturile emise în relaţia B2B şi în relaţia cu instituţiile publice, altele decât cele efectuate în relaţia B2G, pentru care există obligaţia utilizării Ro e-Factura începând cu data de 01 iulie 2022.

Prin excepţie, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul nu se sancţionează.

Din data de 1 aprilie, societăţile sunt sancţionate dacă nu emit e-Factura.

În a doua etapă, începând cu data de 01.07.2024, emitenţii facturilor electronice au obligaţia de transmitere a acestora către destinatari utilizând sistemul naţional privind factura electronică E-Factura.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb