ALFRED SIMONIS:  "Angajarea răspunderii Guvernului pe bugetul 2020 este o măsură antidemocratică, dictatorială"

I.A.
Politică / 18 decembrie 2019

Alfred Simonis (Sursa foto: Twitter)

Alfred Simonis (Sursa foto: Twitter)

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a calificat, miercuri, drept "o măsură antidemocratică, dictatorială" angajarea răspunderii Guvernului pe bugetul de stat pe 2020, anunţând că parlamentarii social-democraţi vor amenda proiectul astfel încât să rezulte "o formă măcar decentă", informează Agerpres.

"Decizie profund antidemocratică angajarea răspunderii la legea bugetului de stat. Ce va face partidul? Va fi discutat în forurile de conducere, însă este profund antidemocratic să nu vii în dezbatere parlamentară. Şi celelalte grupuri parlamentare şi-ar fi dorit, cu excepţia PNL, ca acest proiect să fie dezbătut, amendat, elaborat în Parlament. Discuţiile vor fi purtate în CExN al PSD. Aşa cum spuneam, este o măsură antidemocratică, dictatorială, pentru că la propunerea de buget pe care îşi asumă răspunderea Guvernul Orban, procedural, pot fi depuse amendamente, însă tot Guvernul este cel care le adoptă sau nu. Este pentru prima dată în cei 30 de ani parlamentarism şi democraţie în România când un Guvern vine cu angajarea răspunderii pe legea bugetului de stat", a afirmat Simonis, la Parlament.

Acesta a precizat că, deocamdată, a văzut în proiectul de buget al Guvernului alocări "diminuate" la Sănătate, Educaţie şi Dezvolare.

"Am văzut câteva cifre prin care se diminuau alocările la Sănătate, Dezvoltare, Educaţie, lucru extrem de grav. Vom amenda aceste domenii. Fiecare coleg parlamentar are libertatea de a elabora amendamente care ţin de strategia judeţului pe care îl reprezintă ş.a.m.d., urmând ca, după aceea, şi în funcţie de răspunsul Guvernului pe aceste amendamente, să acţionăm în consecinţă. O să încercăm să amendăm bugetul în aşa fel încât să iasă o formă măcar decentă, dacă nu poate fi foarte bună", a explicat Alfred Simonis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb