ALIANŢA CREŞTIN-LIBERALĂ DECIDE ASTĂZI Predoiu sau Iohannis?

CĂTĂLINA N. MĂNOIU
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2014

Predoiu sau Iohannis?

Actualizare 21:55 Iohannis: "De mâine intrăm în precampanie"

Actualizare 19:35 Macovei: "Iohannis, un candidat slab, care nu a dovedit încă nimic în politica naţională şi internaţională"

Actualizare 14:23 Blaga: "Predoiu va fi premierul desemnat"

Actualizare 13:59 Iohannis, desemnat prezidenţiabilul ACL

Radu Surugiu: "Atmosfera de dinaintea desemnării candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale este pozitivă"

---------

Actualizare 22:00 Iohannis: "Tinerii, grupul-ţintă la care mă uit cel mai mult; e categoria de nehotărâţi pe care contez"

Candidatul ACL la preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat, în această seară, că tinerii reprezintă grupul-ţintă la care priveşte cel mai mult, arătând că aceştia reprezintă categoria de nehotărâţi pe care contează şi că se va adresa, în campanie, cu mesaje specială, îndeosebi în mediul online.

"Vă spun, în premieră, că tinerii sunt grupul ţintă la care mă uit cel mai mult. La ultimele alegeri am constatat că tinerii din păcate au votat foarte puţin. Eu doresc să schimb această stare, vreau să mă adresez cu mesaje speciale tinerilor. Voi face acest lucru prin metode clasice, televizor, prin campanie clasică, acum lucrăm la o campanie pe care o voi face online care e destinată în special tinerilor care trebuie să înţeleagă că votul lor e important. E exact categoria de nehotărâţi pe care contez", a spus Iohannis în cadrul unei emisiuni televizate.

--------

Actualizare 21:55 Iohannis: "De mâine intrăm în precampanie"

Candidatul ACL pentru funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, a declarat, în această seară, că începând de mâine dimineaţă va intra în precampanie pentru alegerile prezidenţiale, urmând a se demara o "mare" acţiune de strângere de semnături pentru candidatura sa.

"De mâine dimineaţă intrăm în precampanie. Începând de mâine merg în fiecare organizaţie judeţeană, unde voi avea întâlniri cu oameni din ambele partide. Vom începe precampania cu o mare acţiune de strâns semnături pentru candidat, ocazie cu care vom intra într-un prim contact direct cu oamenii", a spus Iohannis în cadrul unei emisiuni televizate.

El a arătat că va avea o campanie electorală foarte intensă, foarte bine construită şi în teren, şi online.

--------

Actualizare 19:35 Macovei: "Iohannis, un candidat slab, care nu a dovedit încă nimic în politica naţională şi internaţională"

Actualul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, este un candidat slab, fără experienţă politică relevantă la nivel naţional sau internaţional, potrivit unui comunicat remis redacţiei din partea candidatului independent la prezidenţiale, Monica Macovei.

"ACL a formalizat astăzi o decizie cu care toată lumea era de mult timp la curent. Domnul Iohannis este acum în mod oficial rezultatul negocierilor de culise şi al unui proces de selecţie lipsit de transparenţă în interiorul celor două partide. Domnul Iohannis nu îi poate mobiliza pe nehotărâţi şi pe cei dezamăgiţi de politică şi nici nu a fost confirmat în vreo luptă electorală majoră pentru dreapta. A recunoscut acest lucru astăzi, declarând că ACL nu are voie să piardă alegerile cu o echipă de mii de aleşi locali. Îi reamintesc că funcţia de preşedinte al României se obţine obţinând încrederea şi votul românilor, nu aducând oamenii cu autobuzele la urne", arată Macovei în comunicare.

"Astăzi a susţinut că nu vrea să fie parte a jocului politic, pentru că vrea să schimbe regulile jocului. Să nu uităm însă că este contrazis chiar de propriul CV - a fost desemnat premier, în 2009, de către PSD, PNL şi Voiculescu. Domnul Iohannis nu reprezintă cea mai bună soluţie pentru a ne asigura că Ponta va fi învins în lupta pentru Cotroceni, iar România va evolua în bine", a afirmat aceasta în sursa citată.

----------

Actualizare 14:23 Blaga: "Predoiu va fi premierul desemnat"

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat, în cadrul şedinţei reunite, că, în cazul în care Klaus Iohannis va câştiga scrutinul din noiembrie, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, va fi premierul desemnat.

Blaga l-a calificat pe Predoiu drept unul dintre principalii "stâlpi de susţinere" ai actualei campanii electorale a lui Klaus Iohannis, adăugând că bătălia pentru preşedinţie "nu va fi uşoară".

Liderul PDL a spus, adresându-i-se lui Iohannis: "Aşa cum am hotărât inclusiv în protocolul de fuziune, astăzi v-am desemnat pe dumneavoastră candidatul nostru şi l-am desemnat pe domnul Cătălin Predoiu ca şi prim-ministru desemnat al alianţei noastre, al partidului nostru şi am convingerea că vom putea construi alături de dânsul şi, desigur, de noi toţi ceilalţi cel mai puternic partid de centru-dreapta din România, aşa cum spuneam, nu atât ca o contrapondere la PSD (şi asta este important), ci pentru a fi vehiculul în stare în sfârşit să promoveze valorile noastre. Vă felicit pentru desemnare şi îl felicit şi pe domnul Predoiu pentru modul în care s-a comportat şi cum se va comporta şi de aici înainte, va fi unul din principalii dumneavoastră stâlpi de susţinere a actualei campanii electorale, ca şi noi, de altfel".

Vasile Blaga a subliniat că desemnarea lui Klaus Iohannis drept prezidenţiabil ACL nu a fost uşoară, întrucât PDL şi PNL au avut de ales între doi candidaţi cu potenţial şi calităţi deosebite: "Desigur, această desemnare este una politică, este o asumare politică, pentru că despre asta este vorba, chiar dacă la bază au stat analize sociologice serioase. Aş vrea să vă garantez, domnule copreşedinte Iohannis, de astăzi candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte, că în spatele dumneavoastră se vor alinia sutele de mii de militanţi ai ACL şi ştiţi capacitatea de mobilizare, aţi avut de a face cu ea, a zonei care vine din PDL".

Democrat-liberalul a mai spus că ambele partide sunt puternice împreună şi au jumătate din administraţia ţării, "lucrul care nu s-a mai întâmplat niciodată".

"Nu va fi o bătălie uşoară: de partea cealaltă, îl avem pe Victor Ponta, care vrea să fugă de funcţia de prim-ministru, neavând nicio soluţie pentru această ţară. Ponta patronează cea mai mare evaziune fiscală din istoria post-decembristă a ţării", a punctat Vasile Blaga, arătând că momentul desemnării lui Iohannis drept candidat al ACL pentru prezidenţiale reprezintă "un mare pas pentru câştigarea alegerilor din toamnă".

---

Actualizare 13:59 Iohannis, desemnat prezidenţiabilul ACL

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat astăzi candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Primarul Sibiului a declarat: "Vă mulţumesc pentru desemnare. Mă simt onorat. Mulţumesc tuturor colegilor şi lui Vasile Blaga, pentru că am putut împreună, şi în pofida tuturor adversarilor noştri, să respectăm calendarul pe care ni l-am propus în luna iunie, atât în ce priveşte fuziunea celor două partide, constituirea alianţei electorale, cât şi desemnarea candidatului la Preşedinţie".

Politicianul i-a mulţumit şi lui Cătălin Predoiu pentru "eleganţa cu care s-a bătut" în lupta pentru desemnarea candidatului ACL la prezidenţiale şi şi-a exprimat convingerea că prim-vicepreşedintele PDL va fi un important susţinător al candidaturii sale la Preşedinţie.

Iohannis a mai spus că se bazează, în cursa pentru preşedinţie, pe o echipă formată din peste 1.500 de primari, preşedinţi de consilii judeţene şi mii de aleşi locali.

"Cu această forţă, nu avem voie să nu câştigăm alegerile prezidenţiale", a subliniat Klaus Iohannis.

---

Alianţa Creştin-Liberală (ACL) urmează să-şi desemneze, astăzi, candidatul pentru preşedinţie, în cadrul unei sedinţe care va reuni forurile de conducere ale Partidul National Liberal şi Partidului Democrat Liberal. Numirea candidatului ACL pentru fotoliul de la Cotroceni va fi făcută în baza sondajelor care au fost comandate de cele două partide.

În data de 5 august, ACL ar fi trebuit să anunţe candidatul pe care-l va susţine în cursa pentru Cotroceni, bătălia fiind dată între Klaus Iohannis, preşedintele PNL şi Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL.

Deputatul liberal Radu Surugiu ne-a declarat: "Atmosfera de dinaintea desemnării candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale este pozitivă. Ştiu că sondajul comandat de PNL a fost finalizat. PDL a întârziat cu predarea sondajului pe care l-a comandat şi acest lucru a dus la amânarea cu o săptămână a desemnării candidatului care va reprezenta dreapta în cursa pentru Cotroceni, însa colegii de la PDL s-au angajat să predea sondajul în acest week-end (n.r. week-end-ul care tocmai a trecut), aşa că vom putea lua aminte de realităţile decriptate de cele două sondaje sociologice, în cursul sedinţei comune de luni (astăzi)".

Într-o conferinţă de presă susţinută, săptămâna trecută, Klaus Iohannis, preşedintele PNL, a declarat: "Am decis să convocăm forurile de conducere ale ACL şi ale noului partid PNL pentru luni, când vom face desemnarea candidatului dreptei pentru cursa prezidenţială. Noi, începând de luni, vom fi 100% în precampanie, începem acţiunea de strângere de semnături pentru candidatul care va fi desemnat luni. Suntem convinşi că vom reuşi în foarte scurt timp să avem tot setul necesar pentru o precampanie şi campanie de succes pentru candidatul nostru".

În cadrul aceleaşi conferinţe, liderul PDL Vasile Blaga şi s-a declarat convingerea faţă de victoria candidatului susţinut de ACL la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. "Convingerea noastră este că vom avea candidatul care va câştiga alegerile prezidenţiale din România şi, cu această victorie, va începe de-PSD-izarea atât de necesară în ţară, în situaţia în care Ponta guvernează prost şi încearcă doar să transforme insuccese majore în victorii", a declarat Vasile Blaga.

Potrivit domniei sale, duminică, 31 august, în municipiul Iaşi se va organiza reuniunea grupurilor parlamentare reunite ale ACL, unde vor fi prezentate şi iniţiativele legislative pentru noua sesiune parlamentară, urmând ca în zilele de 5-6 septembrie să fie organizată liga aleşilor locali ai ACL, care va reuni cei aproape 1.600 de primari şi preşedinţi de consilii judeţene ai Alianţei Creştin Liberale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pentru mine votantul, ar fi vreo diferenta, ar conta cu ceva? 

    Unul prea mut iar celalalt tot timpul cu gura cascata... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb