Alianţa PNL-PD negociază, din nou, fotolii ministeriale

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 7 iulie 2005

După ce PNL a anunţat că se pregăteşte să evalueze activitatea miniştrilor săi, astăzi şi mîine în Delegaţia Permanentă, cealaltă jumătate a Alianţei îi urmează exemplul. Reprezentanţii Partidului Democrat susţin că sîmbătă, după ce îşi vor alege noua structură de conducere, vor cere şi ei demnitarilor să prezinte un raport de activitate de primele şase luni de guvernare. Preşedintele PD, Emil Boc, apreciază că analiza miniştrilor va fi făcută sîmbătă, însă a negat că sincronizarea cu PNL ar veni în preîntîmpinarea remanierii anun-ţată de Tăriceanu.

Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, ne-a declarat că nu este de acord cu remanierea propusă de premier deoarece perioada de şase luni nu poate fi considerată reprezentativă pentru activitatea unui ministru care, practic, nu a avut timp să se acomodeze cu funcţia în care a fost numit. Cu toate acestea, Emil Boc nu a dorit să spună care ar fi miniştrii vizaţi de apropiata remaniere şi nici care sînt demnitarii de care nu este mulţumit în calitate de preşedinte. Pe lista neagră se află însă de mai mult timp ministrul Integrării, Ene Dinga, şi ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Cu toate acestea, se pare că pediştii nu vor, nici în ruptul capului să renunţe la demnitarul de la mediu, deşi Sulfina Barbu a întîmpinat unele dificultăţi în gestiunea crizei inundaţiilor. Pe de altă parte, premierul Călin Popescu Tăriceanu ar cam vrea să scape de Sulfina Barbu şi Ene Dinga, cît şi de liberalii Ionuţ Popescu de la Finanţe şi Mircea Cinteză de la Sănătate.

Un cuvînt de spus în apropiata remaniere are şi preşedintele Traian Băsescu care trebuie să accepte propunerile făcute de şeful Executivului. Aşadar, negocierile de la acest sfîrşit de săptămînă, astăzi şi mîine la liberali şi sîmbătă la democraţi, vor fi extrem de dure.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb