Alianţa PNL-PD susţine că premierului Adrian Năstase îi este frică de opoziţie

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 27 aprilie 2004

Liberalii şi democraţii consideră că ezitarea premierului Adrian Năstase de a-şi prezenta candidatura la preşedinţia României, confirmă teama PSD de a pierde alegerile. "Atitudinea oscilantă a lui Adrian Năstase dovedeşte nesiguranţa şi temerea acestuia că 2004 îi poate aduce un eşec total: va pierde şefia partidului şi nu va fi ales nici preşedinte al ţării", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvînt al Alianţei PNL-PD, Călin Popescu Tăriceanu. Pentru a candida la preşedinţia ţării, Adrian Năstase va trebui să îşi dea demisia din fruntea partidului.

"Adrian Năstase nu a apucat încă să negocieze cu Ion Iliescu structura de putere din PSD, motiv pentru care întîrzie anunţarea candidaturii sale, deşi şi-o doreşte foarte mult", a afirmat democratul Cosmin Guşă, fostul secretar executiv al PSD. Domnia sa a arătat că lui Adrian Năstase îi este frică să îşi anunte candidatura din cauza eventualelor atacuri la care va fi supus în calitate de candidat PSD, atacuri care vor fi mediatizate şi îi vor afecta imaginea.

Aliaţii îi acuză pe guvernanţi că refuză orice dezbatere publică pe tema guvernării. "Refuzul de a da curs provocărilor noastre este o altă dovadă că PSD va pierde alegerile", a spus Călin Popescu Tăriceanu, reiterînd propunerea de a discuta cu PSD analiza lor privind guvernarea din 2001. Totodată, aliaţii au acuzat lipsa de transparenţă a Guvernului în a prezenta pachetul de măsuri urgente pentru integrarea europeană. "După vizita de la Bruxelles (din martie-n.r.), premierul Adrian Năstase ne-a dat asigurări că va lua măsuri pentru a recupera decalajele înregistrate. Nici pînă azi, măsurile şi raportul privind stadiul negocierilor nu au fost făcute publice", a punctat purtătorul de cuvînt al Alianţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb