Alianţa PNŢCD-PNL-AP şi-a propus o cotă de 20% din electorat

Adriana Rogojinaru
Ziarul BURSA #Politică / 18 iunie 2007

Marian-Petre Milut

Marian-Petre Milut

O convenţie între PNŢCD, PNL şi AP va fi semnată în curând, a anunţat preşedintele PNŢCD, Marian-Petre Miluţ, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Liderii celor trei formaţiuni, Călin Popescu Tăriceanu, Marian Miluţ şi Emil Constantinescu, lucrea­ză acum la o platformă comună pentru a forma un pol de centru-dreapta. Preşedintele PNŢCD a declarat: "Ne-am propus ca în perioada următoare împreună cu liberalii şi cu cercurile civile pe care le poate aduce Acţiunea Populară să creăm un pol de centru dreapta pentru a echilibra viaţa politică. Ne vom concentra eforturile pentru această construcţie politică, dar şi pentru creşterea pe care trebuie să o realizăm în următoarele luni, astfel încât PNŢCD să depăşească 5% din electorat, iar împreună să ajungem la 20%".

Prin această alianţă, PNŢCD speră că va reveni pe scena politică, în Parlamentul European şi în Parlamentul României. Potrivit liderului PNŢCD, scena politică românească are nevoie de o construcţie în liberalism şi creştin-democraţie. De asemenea, pentru revigorarea partidului s-a stabilit un calendar cu restructurarea organizaţiilor judeţene prin flux de oameni noi, în special tineri, deoarece, conform spuselor lui Miluţ, "generaţia mai în vârstă are deja idei formate şi o mentalitate mai învechită". Reprezentanţii PNŢCD au menţionat că această alianţă va juca un rol decisiv în alegeri, iar PD se va duce în mod sigur mai la stânga, spre PSD. "PD este duşmanul PNŢCD. Pe noi ne des­parte tot: principii, elemente fundamentale, aspecte sociale, tradiţie, cultură, dar şi cele de credinţă şi morală, aspecte ce se regăsesc în doctrina PNŢCD. PD nu va intra în internaţionala creştină-democrată, cel puţin până când nu se curăţă de Băses­cu, iar cel mai mare pericol pentru ţară ar fi să asistăm la o alianţă între PD şi PNG".

Potrivit lui Miluţ, acţiunile populiste ale lui Traian Băsescu pun în pericol democraţia românească, astfel că, PNŢCD este foarte hotărât să împiedice astfel de adunări în Piaţa Universităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb