ALIANŢE ŞI MEZALIANŢE Vadim+Hunor=Love Ponta

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Politică / 5 noiembrie 2014

Naţionaliştii unguri şi naţionaliştii români cântă împreună "Sârba în căruţă", sub bagheta lui Victor Ponta.

Naţionaliştii unguri şi naţionaliştii români cântă împreună "Sârba în căruţă", sub bagheta lui Victor Ponta.

Actualizare 17:05 Florin Georgescu: "Sunt onorat de propunerea lui Victor Ponta"

Florin Georgescu prim-viceguvernator al BNR, a declarat că este onorat de propunerea lui Victor Ponta, după ce acesta din urmă l-a nominalizat pe Georgescu pe lista posibililor premieri, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale.

Florin Georgescu a declarat: "Am colaborat foarte bine cu domnul Victor Ponta în anul 2012, când am făcut parte din Guvernul condus de domnia sa". Potrivit domniei sale, discuţii şi o decizie vor avea loc după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie 2014.

---

Actualizare 12:12 Maior: "Îmi voi prezenta mandatul noului Preşedinte"

Directorul SRI, George Maior, afirmă că la învestirea noului preşedinte îşi va prezenta mandatul, spre evaluare, menţionând că, până la acel moment şi atât timp cât va fi în fruntea SRI, nu manifestă şi nu confirmă "interesul pentru un anume rol profesional în viitor", se arată într-un comunicat emis de instituţie.

"Referitor la solicitările de a comenta apariţia în spaţiul public a numelui directorului SRI, domnul George Cristian Maior, în legătură cu posibila nominalizare în funcţia de prim-ministru al Guvernului României, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări: Reiterăm faptul că activitatea Serviciului Român de Informaţii are ca principiu obiectiv, respectat la toate momentele şi nivelurile, neutralitatea şi echidistanţa politică. În acest sens, subliniem hotărârea conducerii SRI de a evita implicarea în eventuale dispute cu substrat electoral, în vederea prezervării propriei misiuni, precum şi a bunei reputaţii dobândite în rândul cetăţenilor României şi al partenerilor instituţionali din ţară şi din străinătate", se arată în sursa citată.

SRI precizează că poziţia oficială a lui George Cristian Maior este "consecventă, aşa cum a fost aceasta exprimată atât public, cât şi în discuţii directe cu principalii beneficiari".

"La momentul învestirii noului preşedinte al României îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare şi un obiectiv profesional legitim, după 8 ani în fruntea Serviciului Român de Informaţii. Până la acel moment şi atâta timp cât voi ocupa această funcţie, nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor", a declarat Maior, citat în comunicat.

----------

Călin Popescu Tăriceanu, Corneliu Vadim Tudor şi Teodor Meleşcanu şi-au exprimat, ieri, sprijinul pentru candidatura lui Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

În schimbul susţinerii, Călin Popescu Tăriceanu, care a obţinut 5,36% din voturi, în primul tur, a primit prima opţiune pentru funcţia de premier, iar Teodor Meleşcanu (1,09%) - funcţia de viitor consilier prezidenţial pe probleme de securitate.

Nu ştim încă ce va primi Corneliu Vadim Tudor, care avut un scor de 3,68%.

UNPR, care face parte din Coaliţia PSD-PC-UNPR, a semnat, ieri, cu PRM un protocol de susţinere pentru Victor Ponta.

Corneliu Vadim Tudor a declarat că îl sprijină pe actualul premier la alegerile prezidenţiale, deoarece nu ar putea vota un preşedinte de altă etnie: "Am fost curtat de ambele tabere beligerante, dar după o serioasă reflectare şi meditaţie am decis să îl ajut pe tânărul Victor Ponta să se mute cu biroul la Palatul Cotroceni pentru că, vorba aia, aleg răul cel mai mic. Iar Klaus Iohannis şi echipa lui au făcut nişte greşeli monumentale pentru mişcarea naţionalistă din România (...) Eu nu voi vota niciodată un străin de neam şi lege, un om de o altă etnie, sau prin absurd Klaus Iohannis ar putea deveni preşedintele României atunci când eu voi deveni preşedintele Germaniei".

Liderul PRM a mai susţinut că Iohannis, "neamţul second-hand refuzat la export", ar fi sprijinit de Laszlo Tokes ca să federalizeze România şi ca să abroge articolul 1 din Constituţie.

Întrebat dacă îşi va menţine sprijinul pentru Victor Ponta în situaţia în care UDMR va opta pentru susţinerea actualului premier, Vadim a spus: "Nu are nicio legătură. Este un sprijin pentru un moment politic pentru alegeri (...) Politica e arta negocierii, nu are nicio legătură asta. Arăt eu a om care are ceva împotriva unei etnii? Păi avem şi noi maghiari în PRM", a răspuns liderul PRM.

Apropierea lui Victor Ponta de Corneliu Vadim Tudor nu a fost pe placul liderului UDMR Kelemen Hunor care a înregistrat un scor final provizoriu de 3,47%. Acesta a declarat că îşi menţine părerea despre liderul PRM şi că nu PSD a semnat cu PRM, ci UNPR, adăugând că fiecare caută susţinere în turul al doilea şi îşi face o strategie, iar el nu discută această strategie.

Kelemen Hunor a spus că Uniunea va decide joi pe cine va susţine în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, dar că intenţia este să meargă în continuare în coaliţie, precizând că experienţa UDMR cu Tăriceanu premier a fost foarte bună.

În mod normal, Corneliu Vadim Tudor nu poate fi văzut de mână cu Kelemen Hunor decât dacă este o încleştare, în nici un caz braţ la braţ; însă în această perioadă când au loc tot soiul de alianţe contra naturii, nu ne-ar mai mira nimic.

Tăriceanu, Maior şi Georgescu, pe lista scurtă de premieri anunţată de Victor Ponta

Călin Popescu Tăriceanu este principala opţiune politică a lui Victor Ponta pentru viitorul premier. Alte persoane nominalizate de liderul PSD au fost viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dacă vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, dacă vor fi probleme de securitate.

Premierul a spus: "Am discutat cu colegii mei, dacă pe parcursul următoarelor zile sau săptămâni vom considera că trebuie să dăm un semnal foarte clar de păstrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclud posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat în persoana primului-viceguvernator, a domnului Florin Georgescu (...) Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică, şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale, de asemenea, putem lua în considerare şi cred că ar fi o persoană competentă în acest sens - domnul George Maior, în măsura în care domnia sa, aşa cum a anunţat public, îşi va depune demisia din funcţia de director al SRI după alegeri".

Victor Ponta a spus că viitorul premier cu care va lucra garantează păstrarea cotei unice de 16%, scutirea de impozit a profitului reinvestit, păstrarea reducerii CAS cu cinci puncte procentuale, dar şi măsurile sociale privind indexarea anuală a pensiilor, creşterea salariului minim.

Victor Ponta a mai spus că acest premier va menţine şi acordurile cu sectoarele de sănătate şi educaţie, precum şi obligaţiile internaţionale care ţin de creşterea bugetului Apărării.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. aceasta este logica crunta a declaratiei dvs. "Arăt eu a om care are ceva împotriva unei etnii? Păi avem şi noi maghiari în PRM" .Sper sa nu va auda domnul Funar ca va cere sa-i returnati banii pentru vopseaua pe care a irosit-o pe bancile de la Cluj. Sau poate ca placandu-va conationalii nostrii atunci nu ati mai avut loc in PRM...Daca ar fi sa ma intrebati pe mine salamul de Sibiu e mic copil pe langa cel unguresc :-)

    1. muica...!am vazut-o si pe asta.!

    Lovitura de gratie ar fi fost ca Ponta sa-l propuna premier pe Antonescu; turul 2 ar fi fost o simpla formalitate...

    1. Nu, lovitura de gratie ar fi fost sa-l propuna pe Iohannis, cel care a mai fost, de altfel, in cartile USL- ului!

      Sau pe hunul Hunor. 

    Avand in vedere faptul ca actualul presedinte il are deja pe "neamt" in buzunarul drept, ar fi o mare prostie sa credem ca Iohannis ar putea avea un cuvant de spus in toata povestea...Nu am "pontat" duminica dar pe 16 sigut o voi face...din pacate

    1. ponta tocmai ti-a aratat ca pentru el nu conteaza daca ai sau nu ai abilitati si aptitudini sa guvernezi. daca pe locul 2 era un reprezentant al romilor cu 2 clase, dar avea 6% din voturi il propunea pe el premier. O mentalitate demna de Iliescu si Nastase.

    Vorbe....vorbe.PSD nu-l accepta premier pe fistecare.MANEVRELE sunt in parlament cu usi ferecate de Maior.Base stie,dar nu mai poate.Presedintele+Premierul=F atade.

    Corneliu Valium Turbo va primi postul de prefect de Harghita. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb