ALIN BURCEA, PARALELA 45: "PSD şi-a asumat nişte lucruri bune, sper că se va ţine de program"

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie 2017

"PSD şi-a asumat nişte lucruri bune, sper că se va ţine de program"

Paralela 45: cifră de afaceri de 44 de milioane de euro în 2016, în creştere cu 6% faţă de 2015

Spania, Portugalia, Grecia şi Bulgaria - destinaţiile care înregistrează o creştere de peste 18%

Tariful mediu pentru o rezervare realizată în perioada de Early Booking a fost de 900 euro

Programul asumat de noua guvernare este unul bun şi dacă va respecta angajamentele lucrurile arată bine, potrivit domnului Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Domnia sa a declarat că aşteaptă de la Ministerul Turismului rezolvarea problemei garanţiilor în ceea ce priveşte banii turiştilor. "Când ajung în agenţii, banii turiştilor trebuie să fie la fel de siguri ca în bănci", a precizat oficialul agenţiei.

De asemenea, Alin Burcea îşi doreşte ca noul minister să reducă TVA la 9% şi pentru agenţii şi să creeze o strategie de incoming prin care să sprijine agenţiile care aduc turişti în ţară.

În plus, CEO-ul Paralela 45 a precizat că şi-ar dori ca, la târguri, costurile să fie parţial susţinute de Minister. În opinia acestuia este nevoie, totodată, de site-uri de incoming, dar şi de o şcoală de incoming.

Turoperatorul Paralela 45 a înregistrat o cifră de afaceri de 44 de milioane de euro în 2016, în creştere cu 6% faţă de 2015 şi estimează pentru acest an o majorare a vânzărilor cu 10-12%, prin diversificarea ofertei pentru destinaţii din vestul Europei, în condiţiile situaţiei din Turcia.

În 2017, compania îşi va extinde reţeaua proprie de agenţii la Zalău, Focşani, Botoşani şi Bistriţa, iar la Braşov va deschide o a doua agenţie. În acelaşi timp, va continua investiţiile pentru vânzarea online, estimată să ajungă la un milion de euro în acest an.

Potrivit agenţiei, o creştere semnificativă a fost înregistrată anul trecut de vânzările de vacanţe pe litoralul românesc, la un nivel de 1,8 milioane de euro, datorită ofertei de 80 de hoteluri în staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Neptun, Olimp, Jupiter, Venus, dar şi de apartamente în Neptun. Turoperatorul mizează şi anul acesta pe litoral şi estimează că vânzările vor ajunge la 2,5 milioane de euro, odată cu acordarea tichetelor de vacanţă cu o valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

Vânzările realizate de Paralela 45 în perioada de Early Booking arată că românii preferă anul acesta staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Venus, servicii all inclusive şi hoteluri de patru şi trei stele, cu facilităţi speciale pentru copii.

În privinţa vacanţelor externe, Spania, Portugalia, Grecia şi Bulgaria sunt destinaţiile care înregistrează o creştere de peste 18%, în primele trei luni de Early Booking, comparativ cu perioada similară. Conform agenţiei, românii preferă destinaţiile de tip premium şi hotelurile de patru şi cinci stele, cu servicii de masă complete sau all inclusive. Tariful mediu pentru o rezervare realizată în perioada de Early Booking a fost de 900 euro, conform datelor agenţiei.

Alin Burcea, CEO Paralela 45, a declarat: "Am introdus anul acesta destinaţii ca Gran Canaria, Ischia şi Kos, păstrăm în ofertă Algarve, Split, Cipru de Nord, lansate anul trecut, şi am programat zboruri spre Spania, Grecia, Franţa, Cipru şi din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Pentru litoralul românesc estimăm o creştere a numărului de turişti faţă de 2016, datorită lărgirii plajelor, care le oferă mai multe posibilităţi de agrement la mare, dar şi pachetelor extrem de variate pe care le punem la dispoziţia lor".

Oferta pentru sezonul estival cuprinde 47 de plecări săptămânale din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, către 28 de destinaţii operate pe charter şi curse de linie din Grecia (Creta-Chania, Creta-Heraklion, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Santorini, Mykonos, Kos - noutate), Spania (Tenerife, Gran Canaria - noutate, Mallorca, Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol), Turcia (Antalya şi Bodrum), Portugalia (Algarve, Madeira, Cascais şi Estoril), Croaţia (Split), Italia (Sardinia, Sicilia, Sorento, Rimini, Ischia - noutate), Cipru (Larnaca) şi Cipru de Nord.

Alin Burcea speră ca pe destinaţia Antalya să nu mai existe scăderi şi să stagneze, mai ales că preţurile pachetelor de vacanţe au scăzut faţă de anul trecut când erau deja micşorate.

Pentru turiştii pasionaţi de circuite, turoperatorul lansează anul acesta programe pentru Cipru şi Cipru de Nord, Canada de Est şi Canada de Vest, Bintan şi Singapore, Azerbaijan şi Georgia, Normandia, dar şi Anglia cu Ţara Galilor, Irlanda şi Scoţia.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înfiinţată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenţii private din România. Turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, circuite culturale şi istorice în diverse destinaţii, programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, precum şi turism de business. Compania are în prezent 40 de agenţii directe şi în franciză răspândite în toată ţara.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Tot programul de guvernare a P.S.D. este o catastrofa economica!!!!Cresterea deja a franat, clientela de partid este integral angajata la stat...Romania seamna aterbil cu GRECIA!!

    Cu cat ai contribuit la 'fondul' PSD-ului de a iesit acel formidabil program de guvernare?Te-as sfatui sa-ti cauti de lucru,pt.ca in 1-2 ani ramai fara clienti!

    Asta ar inghiti si o broasca râioasă

    numai să se pună bine cu puterea 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb