ALINA GORGHIU, CĂTRE USR: "La negocieri nu se vine cu condiţionări şi prejudecăţi"

J.P.
Politică / 7 decembrie 2020

"La negocieri nu se vine cu condiţionări şi prejudecăţi"

Alina Gorghiu a declarat la Digi24 că PNL aşteaptă să vadă exact câte mandate va avea în viitorul parlament şi se gândeşte la o soluţie pentru a forma majoritatea parlamentară în jurul unui premier care "speră" să fie liberal.

"În acest moment, mai important decât cine va fi pe prima poziţie sau a doua va fi posibilitatea de a genera o majoritatea parlamentară în viitorul apropiat, care să poată duce la un guvern stabil, în parteneriat cu Parlamentul şi preşedintele. Va trebui să ne gândim la o soluţie, noi cei din PNL. Cheia este la oameni politici care au trecut prin mai multe campanii", a spus Alina Gorghiu, întrebată dacă cheia este la UDMR. "Trebuie să aşteptăm să vedem câte mandate va avea fiecare partid, pentru că în acest moment, cifrele şi numărul de mandate sunt lucruri diferite. La PNL se va aştepta numărul final, vom vedea câte mandate sunt distribuite PNL şi celorlalte partide", a explicat senatoarea.

"Excludem categoric orice discuţie cu PSD pentru viitoarea majoritate parlamentară, ca să înţeleagă lumea foarte bine că singura luptă puternică în această campanie a fost între PNL şi PSD. Din păcate, prezenţa la vot nu a fost cea dorită. O prezenţă mai ridicată ar fi fost în avantajul PNL", a adăugat Alina Gorghiu.

"Sunt convinsă că vom reuşit să adunăm în jurul nostru o majoritate, ca să dăm viitorul guvern, sper eu, cu premier liberal, pentru că atributul acesta este, conform Constituţiei, în dreptul preşedintelui, el are decizia de a desemna un premier. Acel premier are obligaţia să vină cu o formulă de guvern sprijinită de o majoritate parlamentară. Eu am convingerea că în România, la acest moment esenţial, aş spune de răscruce, este esenţial să reuşim să coagulăm o majoritate proeuropeană sănătoasă, înţeleaptă, care să dea cât mai repede României un guvern, pentru că temele fierbinţi sunt multe, iar PNL are soluţii pentru fiecare dintre probleme", a arătat Alina Gorghiu.

"Va trebui să punem punct scandalului politic şi să găsim resurse, mai ales cei care au simţit nevoia să capitalizeze electoral atacându-ne", a spus Alina Gorghiu, întrebată despre faptul că PNL a fost atacat de USR PLUS în campanie, deşi sunt priviţi ca cei mai probabili parteneri de alianţă. "Ne-au atacat de multe ori, dar asta nu înseamnă că nu va trebui să găsim împreună formula coerentă şi corectă, lăsând orgoliile deoparte, pentru a construi împreună. Dacă vom avea tact în discuţii, vom ajunge la o soluţie bună pentru România. Nu va fi uşor, iar asta le spun şi colegior din USR: dacă vor ca o negociere să iasă cum trebuie, să putem genera o majoritate sănătoasă, cu un guvern care să gestioneze lucrurile cum trebuie, atunci nu venim cu condiţionări, cu prejudecăţi, ci cu bună-credinţă şi echlibru, încercând să găsim soluţii, nu să punem pe masă ce ne desparte", a punctat reprezentanta Partidului Naţional Liberal.

Potrivit rezultatelor provizorii, PNL ar fi obţinut în jur de 25 la sută din voturi, iar USR-PLUS circa 15 la sută din voturi la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. La rândul lor, cei din UDMR ar avea în jur de 6 la sută din sufragii, dar numărul final de mandate va fi stabilit după redistribuirea voturilor acordate partidelor care nu au trecut pragul electoral de 5 la sută.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. La puscarie pnl istlor

    Alinuța nu înțelege că în viziunea a cca 60-70% dintre români PNL e un partid cu apucături fasciste alaturi de mult iubitul Kim Ir Sen al României, o slugă sinistră a vestului, care a închis piețe și a interzis oamenilor să meargă la biserica, urmând probabil, să desființeze prin decret și sărbătorile de iarnă, pe Moș Crăciun, pe Isus și tot ce nu mai corespunde cu neomarxismul mondial care se instalează pe planetă.

    Adica traducere: lăsați sinecurile si smenurile noastre in pace, voi nu puteti avea pretentii. Dna avocat, chiar nu realizati ca poporul roman s-a saturat de sinecurile voastre si de politizarea excesiva, de oameni incompetenti în funcții de conducere? In opinia mea ati susținut impreuna cu gruparea politica din care faceți parte exact ca si cum PSD a făcut-o tocmai aceste intelegeri politice. Sper din tot sufletul ca datorita USR PLUS cat si avantului AUR macar acum in al 12-lea ceas sa va vina mintea la cap si sa faceti reforma, sa fiti promotori si dvs. ai starpirii corupției!

    1. ASF, ANRE, Romatsa sa fie cap de lista la reorganizare. Presa a urlat degeaba in tot ast timp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb