ALINA GORGHIU:  "Suntem cel mai mare partid în România, cu peste 40%"

Andrei Stan
Politică / 4 decembrie 2015

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat astăzi, la Craiova, că în acest moment PNL este cel mai mare partid din ţara noastră, cu 40% în opţiunile de vot ale electoratului, motiv pentru care are responsabilitatea de a se prezenta în fiecare localitate cu strategii de creştere a comunităţii, transmit surse din presă.

"Trebuie să atrag atenţia membrilor noştri privitor la un lucru: nu mai suntem partidul de 12 procente, nu mai suntem partidul de 20 de procente. Suntem cel mai mare partid din România şi avem peste 40 de procente în opţiunile electoratului şi avem o responsabilitate uriaşă. Şi nu vreau să cred că cineva din această sală nu ştie ce înseamnă povara a 40 de procente în opţiunile electoratului. Şi nu înseamnă doar critică. Da, PSD e prost, e hoţ, e corupt. Bun. Dar ce facem noi mai departe ca liberali? Avem nevoie de o strategie în fiecare localitate, avem nevoie ca aceşti candidaţi să aibă strategii de creştere a comunităţii", a spus Alina Gorghiu în faţa candidaţilor PNL pentru primăriile din judeţul Dolj.

Co-preşedintele PNL a mai afirmat că în 2018, când se vor sărbători 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, Guvernul României va fi un guvern liberal, condus de un premier liberal.

"Acum puţine zile am sărbătorit Ziua României. În 1918, guvernul care a înfăptuit Marea Unire a fost condus de Ionel Brătianu. Istoria PNL însă nu începe şi nu se termină cu Brătienii. A PSD începe şi se termină cu Iliescu şi cu Năstase. Noi, în 2018, la centenarul Marii Unirii, vom avea un nou guvern liberal condus de un premier liberal", a mai spus Gorghiu, care le-a cerut membrilor de partid să nu fie supăraţi că PNL nu se află acum la guvernare, însă Guvernul Ponta nu a fost schimbat de PNL prin moţiune de cenzură, ci de către cetăţeni.

"Guvern vom avea la anul, prin alegeri. Dacă PNL ar fi putut să schimbe guvernul Ponta printr-o moţiune de cenzură, am fi avut acum guvern. Nu noi l-am schimbat şi nu trebuie să fim supăraţi că în momentul acesta nu am ajuns la guvernare. L-au schimbat cetăţenii şi noi trebuie să ne întoarcem să ne legitimăm prin vot în faţa fiecărui român. 2016 este un an foarte important, în care oferta noastră electorală nu poate fi deloc viciată. Avem obligaţia să renunţăm la fiecare gest care înseamnă nepotism, traseism, corupţie", a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu le-a cerut membrilor PNL Dolj să deschidă uşile partidului şi să invite oameni care ar putea fi plus valoare pentru partid, pentru că paradigma în politica şi în societatea românească s-a schimbat, iar 2016 este un an în care nu "mai merge cu fofârlica, nu mai merge cu minciuna, cu abuzul în funcţie, cu coloanele oficiale". "Vă încurajez să apreciaţi expertiza atunci când vine vorba de un om, să apreciaţi performanţa unui om, onestitatea şi să încurajaţi oamenii indiferent de vârstă, de sex, de religie, atunci când ştiţi că ei sunt plus valoare pentru PNL. Avem resurse în interiorul PNL cât să facem cinci guverne. Avem nevoie însă să deschidem uşile partidului şi să invităm în rândurile noastre oameni care au capacitatea să aducă un plus în viziunea PNL", a declarat Gorghiu.

Co-preşedintele liberal a precizat că printre obiectivele PNL trebuie să fie infrastructura, educaţia, sănătatea, capitole care vor necesita reformă şi ale căror rezultate se vor vedea peste 20-30-100 de ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. VRABIA ,MIHAI VITEAZU.Tot dupa P.S.D va ciripi.(Eu m-as bucura si dupa A.L.D.E- ADEVARATUL PARTID LIBERAL-sa dea DOMNUL1)

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb