ALINA GORGHIU:  "Una dintre priorităţile esenţiale ale PNL este legată de pachetul de legi pe educaţie"

G.D.
Politică / 3 martie 2023

"Una dintre priorităţile esenţiale ale PNL este legată de pachetul de legi pe educaţie"

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă, astăzi, că pachetul legilor Educaţiei reprezintă prioritate legislativă în actuala sesiune parlamentară. Gorghiu şi-a exprimat satisfacţia faţă se introducerea unor noi prevederi în pachetul legislativ, cum ar fi aceea că un profesor care este cercetat penal sau inculpat pentru acte de hărţuire sexuală nu va mai avea voie să rămână la catedră pe perioada cercetărilor şi până la o decizie definitivă în ceea ce-l priveşte, informează News.ro.

Întrebată dacă poate avansa o dată certă în ceea ce priveşte adoptarea legilor Educaţiei, Alina Gorghiu a evitat să avanseze un răspuns concret, precizând că "în mod normal, în maxim două luni de zile" aceste legi ar urma să fie votate.

"În ciuda discuţiilor uneori în contradictoriu din coaliţie, s-a ajuns la o direcţie unanimă. E consens, legile sunt aprobate în forma aceasta, probabil săptămâna viitoare, de către Guvern, vor veni în Parlament. Cel mai probabil, vom face comisie comună Cameră (a Deputaţilor - n.r.)-Senat, pe modelul care a funcţionat la legile justiţiei. Senatul este cameră decizională pe aceste legi ale educaţiei şi vă asjgur că vom lucra în procedură accelerată, astfel încât acest pachet de legi să fie adoptat rapid, dacă mă întrebaţi pe mine, în nouă luni de zile, în mod normal, maxim două luni de zile, aceste legi vor ieşi cu vot pentru din Parlament", a subliniat Alina Gorghiu.

"Una din priorităţile esenţiale ale PNL este legată de pachetul de legi pe educaţie. În opinia mea, în următoarele două săptămâni vom putea începe dezbaterile în Parlamentul României şi cred că eu că în această sesiune parlamentară vom avea cea mai importantă reformă în educaţie pe care România o va adopta", a declarat Alina Gorghiu, astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Maramureş.

Aceasta consideră că există aspecte care trebuie "neapărat prinse" în legile care vizează educaţia, ea precizând că sunt subiecte pe care le-a discutat cu tinerii liberali care au venit cu idei.

"Mă bucur că s-a majorat numărul de consilieri şcolari, pentru că până acum era un număr de consilieri şcolari insuficient", a declarat liderul liberal.

Ea şi-a exprimat satisfacţia faţă de schimbarea prevăzută în proiectul legislativ care prevede că atunci când un cadru didactic este cercetat pentru hărţuire sexuală, nu mai are voie să predea.

"Mai avem o dispoziţie, anume aceea că atunci când un profesor hărţuieşte elevi şi săvârşeşte infracţiuni de natură sexuală, să nu mai stea la catedră. (...) Mă bucur că Ligia Deca a reuşit să convingă coaliţia şi să avem această iniţiativă preluată în legea educaţiei în sensul în care profesorul care a hărţuit e suspendat de la catedră pe perioada în care se judecă dosarul. Dacă va fi nevinovat, toate drepturile i se dau retroactiv", a adăugat Gorghiu.

Aceasta a explicat că în prezent dacă un profesor hărţuieşte sexual o elevă, el rămâne la catedră chiar dacă este urmărit penal sau inculpat.

Legile Educaţiei sunt în dezbatere publică până în 7 martie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Am inteles,

    "Romania Educata" va deveni o "Romanie Super Educata" 

    Huo, Huo ....! Ati facut invatamantul praf si pulbere si ati pus in functia de ministrul al Educatiei o persoana care nu are niciun merit. 2% din PIB pentru invatamant. Asta este respectul vostru pentru educatie. PNL nu va mai intra in parlament.

    La ce pregătire aveți voi nu puteți sa avansați: plagiatori in fruntea țării( Ciucă și Böde) evazioniștii fiscali ( Iohanis cu casele- sa restituie banii iar Caciu sa-l execute cum executa pe ceilalți cetățeni cu datoria către fisc. Vai de mama voastră și de a noastră ca avem așa conducători. Sunteți ca și drojdia societății.

    toata lumea sa mearga la Spiru Haret..

    Nu tu carte , nu tu examene ,.,,, Avem rezultate.

    Astazi carte nu se cere ... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb