Alina Gorghiu: Va fi dezvoltată o aplicaţie pentru monitorizarea creaţelor provenite din infracţiuni

D.R.
Politică / 18 august 2023

Alina Gorghiu: Va fi dezvoltată o aplicaţie pentru monitorizarea creaţelor provenite din infracţiuni

Alina Gorghiu a precizat, astăzi la Brăila, că va fi dezvoltată o aplicaţie de către Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), numită ROARMIS. informează news.ro. Aplicaţia va monitoriza creanţele provenite din infracţiuni şi va fi operaţională de anul acesta, menţionează sursa citată.

Alina Gorghiu a declarat: "În România de-a lungul anilor a fost doar un singur deziderat recuperarea prejudiciului şi s-a dispus condamnarea persoanelor respective la pedeapsa cu închisoarea. Sigur am populat închisorile cu persoane condamnate de către instanţe, dar recuperarea prejudiciului a lăsat de dorit", conform sursei citate.

Ministrul Justiţiei a adăugat:"În premieră cred că fac cunoscut în spaţiul public un subiect abordat cu procurorii şi cu judecătorii a fost tema recuperării prejudiciilor din infracţiuni. În România de-a lungul anilor a fost doar un singur deziderat recuperarea prejudiciului şi s-a dispus condamnarea persoanelor respective la pedeapsa cu închisoarea. Sigur am populat închisorile cu persoane condamnate de către instanţe, dar recuperarea prejudiciului a lăsat de dorit. Motiv pentru care nu aş vrea să mai fie un principiu frumos pe care îl trecem de fiecare dată în tot felul de strategii la nivelul statului, la nivelul sistemului de justiţie, ci mi-aş dori să devină un obiectiv atins pentru că doar aşa putem să vorbim de un act de justiţie eficient şi pe deplin realizabil", potrivit sursei.

Gorgiu a completat: "Sistemul informatic naţional integrat va furniza informaţii cu privire la diferite etape ale procesului de recuperare a creanţelor, începând cu primele faze de identificare şi urmărire a bunului, urmate de sechestrarea produselor infracţiunii şi a altor tipuri de bunuri şi până la implementarea procedurilor finale de executare a măsurilor de siguranţă de confiscare specială sau extinsă, repararea prejudiciilor, încheierea acordurilor internaţionale de împărţire a bunurilor rezultate din săvârşirea infracţiunilor sau luarea deciziei privind reutilizarea în interes public sau social a imobilelor confiscate", afirmă sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb