Alina Gorghiu: "Vom refuza să participăm la orice act politic care îl include pe Victor Ponta"

Elena Deacu
Politică / 7 iunie 2015

Actualizare 14:33

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că, în urma refuzului lui Victor Ponta de a demisiona din funcţia de premier, pe fondul urmăririi penale din partea DNA, nu îl mai recunosc pe Ponta drept premier şi vor boicota toate acţiunile la care acesta va participa, cu excepţia moţiunii de cenzură.

Co-preşedintele PNL a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă comună cu Vasile Blaga, că Victor Ponta "a decis să dea foc la ţară şi să sacrifice România doar pentru a îşi exercita în continuare funcţiile. Pentru a rămâne la putere, Victor Ponta este în stare de orice, cum a demonstrat şi la alegeri, la votul din diaspora. Constatăm cu stupoare cum Victor Ponta aruncă în aer tot ce înseamnă credibilitatea României în lume, prin nerecunoaşterea instituţiilor statului român. Este un atac incredibil împotriva statului român şi împotriva instituţiilor".

Oficialul PNL a precizat că nu se aşteaptă la o demisie, "pentru că Victor Ponta nu are nici onoare, nici demnitate". "Pentru a rămâne la putere, Victor Ponta este în stare de orice, cum a demonstrat şi la alegeri, la votul din diaspora (...) Astăzi, pentru Victor Ponta, statul român este Victor Ponta", a spus Alina Gorghiu.

Co-preşedintele PNL a menţionat că aceasta este "cea mai gravă criză politică în România după anul 1989. Este sfârşitul carierei politice a lui Victor Ponta".

"Vreau să îi mai spun lui Victor Ponta că justiţia nu se face la sediul din Kiseleff, nu se face în Parlament. Activităţile comerciale şi achiziţiile de apartaente ale lui Victor Ponta nu interesează pe nimeni. Discuţia de astăzi este despre lipsa de credibilitate şi de legitimitate pe care le are un premier. Ponta evită răspunderea politică pe care ar trebui să şi-o asume printr-o demisie", a spus Gorghiu.

Domnia sa a menţionat că PNL nu mai recunoaşte legitimitatea politică a lui Victor Ponta ca prim ministru.

Ea a adăugat: "Vom refuza să participăm la orice act politic care îl include pe Victor Ponta. Vom discuta despre boicotarea oricăror situaţii în care am avea discuţii cu Victor Ponta. Facem acest lucru pentru că un semnal trebuie dat. Mă întreb dacă va avea curaj ca mâine să vină la consultările de la Cotroceni. Sunt curioasă dacă va avea obrăznicia să se prezinte la aceste discuţii sau marţi la CSAT".

Blaga îi cere lui Ponta demisia imediată şi anunţă organizarea unui lanţ uman în jurul Parlamentului

Copreşedintele PNL Vasile Blaga i-a cerut duminică demisia imediată premierului Victor Ponta, anunţând că, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură, liberalii vor organiza un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului.

"PNL cere demisia imediată a lui Victor Ponta. Democraţia se află într-unul din cele mai dificile momente", a afirmat Blaga, într-o conferinţă extraordinară de presă susţinută la sediul PNL.

El a susţinut că Victor Ponta a lansat duminică "atacuri fără precedent la adresa justiţiei".

"Nimeni după 1989 nu şi-a permis să facă în asemenea hal asemenea declaraţii. Ponta pune egalitate între cazul Rarinca şi cazul lui, între cazul lui şi al preşedintelui Klaus Iohannis, se face că uită că în cazul preşedintelui a fost un proces civil pe care îl câştigase într-o primă etapă şi pe care l-a câştigat până la capăt. Ponta este acuzat şi nu Klaus Iohannis de evaziune fiscală, de corupţie, de spălare de bani. Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia pentru că România este mult mai importantă decât persoana domniei sale", a spus Blaga.

Liderul PNL a susţinut că în cazul în care Ponta este "blindat cu documente atunci nu mai are de ce să-i fie frică", adăugând că nu înţelege solidarizarea liderilor PSD şi ai arcului guvernamental cu acesta deoarece "acesta şi-a bătut joc de români".

"Noi, aşa cum am decis alaltăieri, în ziua în care vom dezbate moţiunea de cenzură vom face un lanţ uman în jurul Parlamentului şi vom chema bucureştenii să ni se alăture", a spus Blaga, precizând că vor fi organizate şi alte acţiuni în alte oraşe.

--

Co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vor susţine duminică, 7 iunie 2015, începând cu ora 14.00, o conferinţă de presă la sediul PNL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Singurul lucru corect este ca am auzit-o pe Gorghiu cerand alegeri anticipate. Orice alta cerere este o lucratura oribila, a crimei organizate care ne conduce si care controleaza toate punctele de forta incluzand justitia, parte din servicii, curtea constitutionalaet. Este o parere personala insa..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb