ALLIANZ GLOBAL WEALTH REPORT: Activele financiare globale se ridică la 111 mii de miliarde de euro

F. A.
Internaţional / 24 septembrie 2013

Activele financiare brute globale se ridică la 111 mii de miliarde de euro, potrivit "Allianz Global Wealth Report". Ţara noastră se plasează pe locul 42 într-un clasament global al averilor financiare acumulate, cu active financiare medii nete per capita de 2.330 euro, la finalul anului 2012, arată raportul.

Gospodăriile din ţară noastră rămân afectate de criză financiară, se mai arată în document, evoluţia activelor anul trecut fiind una firavă, cu o creştere a activelor financiare brute de numai 0,5%.

"În vreme ce datoriile private practic au stagnat (plus 0,2% în anul 2012), activele financiare nete au crescut cu 0,6%, lăsând încă România la coada clasamentului ce surprinde dinamică regiunii: doar Slovenia şi Turcia au înregistrat performanţe la fel de slabe anul trecut. O analiză pe termen mai lung arată modul în care criza financiară a afectat avuţia gospodăriilor din România: deşi creşterea medie pe termen lung a activelor financiare nete (între 2001 şi 2012) este una dintre cele mai rapide din regiune (plus 18,2% p.a.), evoluţia de după anul 2007 este sumbră", se arată în raportul citat.

Scăderile abrupte din anii 2008 şi 2009 nu au fost încă recuperate decât în mică parte. În consecinţă, România consemnează la nivelul anului 2012 active financiare nete cu aproape 28%, sub vârful înregistrat în anul 2007, înaintea crizei. Singura ţară din regiune care a înregistrat un declin mai accentuat este Slovenia, însă vorbim despre un alt ordin de mărime al acestui indicator.

Din 2000, ţara noastră a urcat trei locuri în clasamentul mondial, pe primul loc menţinându-se Elveţia, urmată la o diferenţa substanţială de SUA şi Japonia.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb