Allianz-Ţiriac a ajuns la subscrieri de 820 milioane de lei

G.D.
Bănci-Asigurări / 16 iunie 2022

Allianz-Ţiriac a ajuns la subscrieri de 820 milioane de lei

Allianz-Ţiriac a încheiat primul trimestru din 2022 cu prime brute subscrise de aproximativ 820 milioane de lei, de peste două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2021, creşterea vânzărilor fiind determinată de extinderea portofoliului de clienţi, conform unui comunicat remis redacţiei. Numărul de clienţi noi care au ales soluţiile de protecţie oferite de Allianz-Ţiriac a crescut de 4 ori în primul trimestru din 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit sursei citate, avansul numărului de clienţi şi al vânzărilor a fost susţinut de toate liniile de asigurare semnificative, însă cele mai importante creşteri au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor RCA, de viaţă şi agro.

Subscrierile din asigurări auto s-au triplat comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021. Dinamica a fost influentaţă de contextul din piaţa RCA, care a făcut ca aproape jumătate din şoferii români să-şi aleagă un alt asigurător. Allianz-Ţiriac a fost unul dintre cei mai activi asigurători RCA, a păstrat politica tarifară neschimbată pentru asigurările anuale şi a continuat să vină cu soluţii pentru clienţi şi parteneri. Ne aşteptăm însă ca în perioada următoare efectul conjuctural să se disipeze considerabil.

În mod încurajator, vânzările de asigurări de viaţă continuă să crească consecvent trimestru după trimestru. În intervalul ianuarie-martie 2022 primele subscrise din asigurări de viaţă s-au majorat cu peste 30%.

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac: "Am avut în primul trimestru un efect conjunctural, determinat de situaţia din piaţa RCA şi un efect structural, generat de atenţia sporită pe care o acordăm asigurărilor de viaţă. Estimăm că primul se va consuma până la finalul anului 2022, în timp ce în zona asigurărilor de viaţă şi de sănătate s-a deschis o oportunitate de anvergură, pe care ne-am propus să o valorizăm şi mai mult. Faptul că am marcat cel de-al cincilea trimestru consecutiv de creştere cu două cifre a subscrierilor din asigurări de viaţă ne oferă încredere că putem contribui şi mai mult la construirea unui viitor mai sigur şi cu mai puţine griji pentru români."

Plăţi de peste 238 de milioane de lei şi 3,1 miliarde de lei în rezerve

În primele trei luni din 2022, Allianz-Ţiriac a plătit peste 238 milioane de lei clienţilor şi terţilor păgubiţi în baza asigurărilor încheiate, cu peste 30% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021. Pe segmentul auto au fost achitate daune în valoare de 170 milioane de lei, o dinamică în linie cu evoluţia subscrierilor. Creşteri de peste 30% ale despăgubirilor plătite au fost de asemenea înregistrate şi pe linia asigurărilor property şi de sănătate, subliniază sursa citată.

Cea mai mare despăgubire plătită pe un dosar s-a situat la 5,2 milioane de lei şi a fost plătită în

baza unei asigurări RCA pentru un accident auto care a avut loc în Italia şi în urma căruia un pieton a fost grav rănit. A doua cea mai mare despăgubire, în valoare de 3,1 milioane de lei, a fost plătită în urma unui incendiu care a distrus toate echipamentele de producţie ale unui client din industria textilă.

Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Ţiriac avea la finalul lunii martie 2022 aproximativ 3,1 miliarde de lei în rezerve tehnice. Prin constituirea acestor rezerve garantăm clienţilor că şi angajamentele viitoate faţă de ei vor fi îndeplinite.

Profitul operaţional, suma rămasă după plata despăgubirilor, constituirea rezervelor şi deducerea cheltuielilor operaţionale, s-a situat la 45,3 milioane de lei, în uşoară creştere faţă de primul trimestru din 2021. Menţinerea pe trend pozitiv a profitabilităţii operaţionale, în contextul presiunii în creştere a daunalităţii a fost posibilă datorită unei discipline riguroase a costurilor.

Soluţiile simplificate, tot mai utilizate

Aproximativ 28.000 de clienţi au accesat Contul Meu - secţiunea online care poate fi accesată de pe telefon sau desktop, fără descărcarea unei aplicaţii, şi care oferă acces la informaţii complete şi detaliate despre asigurările în vigoare, permite notificarea daunelor, plata primelor, dar şi achiziţia de alte tipuri de asigurări. Recent, Allianz-Ţiriac a introdus şi posibilitatea ca utilizatorii să seteze intervalul orar în care doresc să fie contactaţi de un consultant Allianz-Ţiriac pentru detalii suplimentare despre produse şi servicii.

Noile funcţionalităţi au fost bine primite de clienţi, dovadă fiind triplarea numărului de utilizatori în ultimele trei luni. Cea mai mare parte a clienţilor utilizează Contul meu pentru plata primelor de asigurare aferente poliţelor în vigoare, pentru a se documenta despre produse şi pentru a-şi achiziţiona asigurările potrivite online.

Începând cu anul 2022, Allianz-Ţiriac s-a concentrat pe uşurarea accesului clienţilor la protecţie prin implementarea de soluţii facile atât pentru achiziţia de asigurări, cât şi pentru accesarea beneficiilor oferite, subliniază sursa citată.

Contul meu, alături de ofertarea şi achiziţia rapidă, de pe telefonul mobil sau desktop pentru asigurările auto şi de locuinţă, semnătura electronică, accesul la despăgubire printr-un proces 100% digital, datorită Claims Tracker, sunt câteva dintre iniţiativele de simplificare şi digitalizare ale Allianz-Ţiriac.

Succesul se întoarce în comunitate

Businessul nu este singura preocupare consecventă a Allianz-Ţiriac. Grija noastră faţă de comunitate este dovedită prin implicarea activă în rezolvarea de probleme în domenii critice, precum educaţie, sănătate sau sport. În primele luni din 2022, împreună cu partenerii noştri am susţinut accesul a aproape 16.000 de copii la programe de incluziune socială, educaţie şi performanţă sportivă, iar împreună cu voluntari Allianz-Ţiriac am contribuit la un viitor sustenabil prin plantarea a circa 4.000 de copaci, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb