Allianz-Ţiriac Asigurări a subscris prime în creştere cu 7% la 6 luni, de 530 milioane lei

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 august 2015

Primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac Asigurări în primul semestru s-au majorat cu 7,3%, la 530 milioane lei, creşterea fiind generată în special de avansul pe segmentul non-auto, poliţele de viaţă consemnând un plus de 10%, iar cele de asigurări generale de 7%, a anunţat ieri compania.

"Avansul veniturilor a fost dublat de majorarea semnificativă a profitului operaţional, care a urcat la o valoare de 40,2 milioane lei, aferentă activităţilor derulate în primele 6 luni ale anului curent, după ce, în primul trimestru, acelaşi indicator se situa la un nivel de 14,9 milioane de lei", se arată într-un comunicat al asigurătorului.

Veniturile din asigurări generale au crescut cu 7% faţă de prima jumătate a anului trecut, de la 441,4 milioane lei la 472,3 milioane lei, în condiţiile în care segmentul non-auto a contribuit cu peste 142 milioane de lei, în urcare cu 16%.

Atât asigurările de bunuri şi proprietăţi, cât şi cele de persoane au consemnat creşteri de două cifre.

"Suntem în grafic în privinţa dezvoltării portofoliului de asigurări generale. Mizăm pe dezvoltarea superioară a afacerilor non-auto, iar aici discutăm atât de poliţele de asigurare a bunurilor şi proprietăţilor, cât şi de cele de accidente sau sănătate", a declarat directorul general al companiei, Remi Vrignaud.

Allianz-Ţiriac a plătit daune pentru portofoliul de asigurări generale de 216,2 milioane lei în primele şase luni, cea mai mare pondere revenind poliţelor auto, Casco şi RCA.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, compania a realizat subscrieri de 57,7 milioane de lei, cu aproximativ 10% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, creştere susţinută de asigurările cu componentă investiţională (de tip unit-linked) , care au înregistrat un avans de 14%, iar produsele tradiţionale au fost pe plus cu 6%.

"Contextul actual, caracterizat de un nivel redus al dobânzilor, pare să evidenţieze o reorientare a unui număr din ce în ce mai mare de clienţi către produsele de asigurări de viaţă ce oferă accesul la programe investiţionale cu diferite grade de risc. Cei mai mulţi clienţi continuă să opteze pentru programele cu risc investiţional scăzut, care direcţionează capitalurile către instrumente de tipul obligaţiunilor guvernamentale", a mai spus Vrignaud, citat de Mediafax.

În structura portofoliului de asigurări de viaţă cele tradiţionale au o pondere de 55% la realizarea veniturilor, restul revenind produselor cu componentă investiţională.

Asigurătorul avea la finele lunii iunie o solvabilitate peste cerinţele minime legale (de 100%), cu o rată de 424% pe segmentul asigurărilor generale (în conformitate cu normele Solvency I) şi de 416% pe cel al asigurărilor de viaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb