Primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac Asigurări în primul semestru s-au majorat cu 7,3%, la 530 milioane lei, creşterea fiind generată în special de avansul pe segmentul non-auto, poliţele de viaţă consemnând un plus de 10%, iar cele de asigurări generale de 7%, potrivit unui comunicat al companiei, remis azi redacţiei.
"Avansul veniturilor a fost dublat de majorarea semnificativă a profitului operaţional, care a urcat la o valoare de 40,2 milioane lei aferentă activităţilor derulate în primele 6 luni ale anului curent, după ce, în primul trimestru, acelaşi indicator se situa la un nivel de 14,9 milioane de lei", potrivit sursei.
Veniturile din asigurări generale au crescut cu 7% faţă de prima jumătate a anului trecut, de la 441,4 milioane lei la 472,3 milioane lei, în condiţiile în care segmentul non-auto a contribuit cu peste 142 milioane de lei, în urcare cu 16%.
"Suntem în grafic în privinţa dezvoltării portofoliului de asigurări generale. Mizăm pe dezvoltarea superioară a afacerilor non-auto, iar aici discutăm atât de poliţele de asigurare a bunurilor şi proprietăţilor, cât şi de cele de accidente sau sănătate", a declarat directorul general al companiei, Remi Vrignaud.
Allianz-Ţiriac a plătit daune pentru portofoliul de asigurări generale de 216,2 milioane lei în primele şase luni, cea mai mare pondere revenind poliţelor auto, Casco şi RCA.
"De altfel, la fel ca pentru întreaga piaţă locală, la nivelul portofoliului Allianz-Ţiriac se confirmă tendinţa de creştere a valorii şi a ponderii indemnizaţiilor pentru vătămări corporale şi daune morale în despăgubirile RCA. În consecinţă, se menţine necesitatea impunerii unor practici unitare în ceea ce priveşte stabilirea cuantumului indemnizaţiilor acordate pentru vătămări corporale şi daune morale", se notează în comunicat.
Pe segmentul asigurărilor de viaţă, compania a realizat subscrieri de 57,7 milioane de lei, cu aproximativ 10% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, creştere susţinută de asigurările cu componentă investiţională (de tip unit-linked) , care au înregistrat un avans de 14%, iar produsele tradiţionale au fost pe plus cu 6%.
"Contextul actual, caracterizat de un nivel redus al dobânzilor, pare să evidenţieze o reorientare a unui număr din ce în ce mai mare de clienţi către produsele de asigurări de viaţă ce oferă accesul la programe investiţionale cu diferite grade de risc. Cei mai mulţi clienţi continuă să opteze pentru programele cu risc investiţional scăzut, care direcţionează capitalurile către instrumente de tipul obligaţiunilor guvernamentale", a mai spus Vrignaud.
În structura portofoliului de asigurări de viaţă cele tradiţionale au o pondere de 55% la realizarea veniturilor, restul revenind produselor cu componentă investiţională.
Asigurătorul avea la finele lunii iunie o solvabilitate peste cerinţele minime legale (de 100%), cu o rată de 424% pe segmentul asigurărilor generale (în conformitate cu normele Solvency I) şi de 416% pe cel al asigurărilor de viaţă.
"Sub aspectul stabilităţii, rămânem fideli abordării noastre istorice: nu facem compromisuri atunci când e vorba despre solvabilitate, despre capitalizare, despre capacitatea de a face faţă şi celor mai adverse scenarii. Recentele teste de stres analizate de ASF arată, fără echivoc, că avem capacitatea să ne respectăm toate promisiunile pe care le facem clienţilor noştri", a punctat directorul general al Allianz-Ţiriac.