Allianz-Ţiriac îşi consolidează statutul de lider al pieţei de asigurări

A.C.
Bănci-Asigurări / 28 martie 2017

Allianz-Ţiriac îşi consolidează statutul de lider al pieţei de asigurări

Conform datelor publicate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Allianz-Ţiriac deţine o cotă de piaţă de 13,08% şi rămâne liderul pieţei de asigurări atât la nivel agregat, cât şi la nivelul segmentului asigurărilor generale, potrivit unui comunicat al Allianz Ţiriac remis Redacţiei.

Allianz-Ţiriac a înregistrat, la finele anului 2016, un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă & sănătate) de peste 1,2 miliarde lei, în creştere cu circa 16 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Profitul operaţional consolidat din activitatea de asigurări a crescut, la finele anului trecut, cu 12 milioane lei, faţă de 2015, reprezentând un procent de creştere de 15,8%.

Allianz-Ţiriac Asigurări înregistra, la finele anului 2016, o rata de solvabilitate de 144%, conform Solvency II, garantând astfel capacitatea companiei de a-şi onora promisiunile faţă de clienţii şi partenerii săi.

Reprezentanţii casei de asigurări transmit: "În ceea ce priveşte numărul petiţiilor primite în ultimii ani, Allianz-Ţiriac a înregistrat o reducere anuală constantă atât la nivelul tuturor petiţiilor primite, dar şi la nivelul petiţiilor întemeiate referitoare la dosare de daună, un obiectiv pe care îl urmărim cu consecvenţă pentru a le putea oferi celor care ne-au ales ca partener asigurător cele mai bune soluţii. Astfel, faţă de 2015, când am înregistrat un total de 1246 de petiţii, în 2016, numărul acestora a scăzut la 658, reprezentând o scădere de 47%. De asemenea, scăderea ratei petiţiilor s-a resimţit şi la nivelul reclamaţiilor întemeiate referitoare la dosarele de daună: în termeni absoluţi, în 2016 am înregistrat 132 petiţii întemeiate, faţă de 297 înregistrate cu un an în urmă, reprezentând o scădere de 56 de procente, datorată atât eforturilor depuse în sensul digitalizării proceselor legate de instrumentarea dosarelor de daună, cât şi comunicării mai eficiente cu clienţii şi terţii păgubiţi. Noul sistem digitalizat permite o procesare mai rapidă şi mai eficientă a dosarelor de daună, fapt ce a determinat reducerea timpului de lichidare a daunei şi, implicit, diminuarea numărului de reclamaţii privitoare la plata dosarului, dar şi îmbunătăţirea experienţei avute de clienţi în cadrul procesului de constatare a unei daune".

Tot în ceea ce priveşte sfera digitalizării proceselor, începând cu a doua jumătate a anului trecut, clienţii îşi pot achita primele de asigurare în doar câteva secunde prin noul serviciu de plată în regim mobil, direct la intermediarii companiei, dotaţi cu device-uri de tip POS, potrivit sursei citate. Soluţia digitală de plată a primelor "mPOS" fost lansată în luna iulie a anului trecut de către Allianz-Ţiriac, în premieră absolută pentru piaţa românească, generând un volum al primelor lunare tranzacţionate în a doua jumătate a anului trecut de peste 1,2 milioane lei, ca urmare a celor peste 4000 de tranzacţii on-line.

Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări: "Anul 2016 reprezintă unul de referinţă pentru noi în ceea ce priveşte serviciile oferite clienţilor noştri pentru a le garanta cea mai bună experienţă. Rezultatele bune vin să întărească promisiunea pe care ne-o asumăm faţă de aceştia privind continuarea investiţiilor în a genera servicii digitale şi interacţiuni umane de calitate, accesibilitate şi agilitate.

În egală măsură, la obţinerea rezultatelor din 2016 au contribuit atât clienţii, cât şi partenerii noştri cărora dorim să le mulţumim pentru încrederea acordată de peste 20 de ani!"

Conform datelor publicate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară în luna martie, Allianz-Ţiriac este, de asemenea, lider pe segmentul asigurărilor generale, cu o valoarea a primelor brute subscrise de 1,1 miliarde lei, reprezentând o creştere de peste 17% comparativ cu anul precedent. Creşterea subscrierilor a fost, în continuare, susţinută atât de segmentul asigurărilor auto, cât şi de evoluţia afacerilor non-auto.

Asigurările auto au generat venituri de 795,9 mil. lei, ponderea cea mai mare fiind realizată de asigurările Casco cu 51% din totalul veniturilor auto.

Poliţele RCA au înregistrat, pe parcursul anului trecut, o dinamică crescută a vânzărilor, dinamică ce s-a menţinut până la finele anului, generând o suplimentare a veniturilor faţă de anul anterior de peste 48%.

La finele anului trecut, valoarea despăgubirilor plătite în baza asigurărilor auto au totalizat circa 400 milioane lei, aproximativ 164 milioane lei fiind achitate terţilor păgubiţi pentru daunele produse de către deţinătorii unei poliţe RCA la Allianz-Ţiriac. În plus, la sfârşitul anului 2016, obligaţiile de plată aferente segmentului auto, înregistrate sub formă de rezerve nete de daune avizate, se situau la peste 204 milioane lei.

Asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie este, începând cu anul trecut, disponibilă şi în aplicaţia de mobil Allianz-Ţiriac, alături de asigurarea de călătorie în străinătate.

Segmentul non-auto a înregistrat, pe parcursul anului 2016 un ritm de creştere accelerat. Subscrierile non auto au atins, la finele anului 2016, o valoare de 322,9 milioane lei, cu 13,5 procente mai mult faţă de anul 2015.

Dinamica pozitivă a acestei linii de business a fost susţinută atât de segmentele de asigurări de retail, cât şi de cele corporate.

În 2016, Allianz-Ţiriac s-a lansat pe segmentul affinity, prin încheierea unui contract cu iSTYLE, cel mai mare lanţ de magazine Apple Premium Resseler, lansând 2 produse de asigurare dedicate clienţilor acestor magazine. În doar jumătate de an, au fost vândute peste 1500 de asigurări ataşate echipamentelor noi achiziţionate în reţeaua de magazine.

În linie cu dinamica pieţei, asigurările de sănătate îşi continuă ritmul pozitiv de creştere. Allianz-Ţiriac a înregistrat, la finele lui 2016, o creştere a volumul de afaceri de peste 43%, comparativ cu anul 2015.

Anul trecut, Allianz-Ţiriac a plătit clinicilor partenere şi nepartenere peste 23 milioane de lei, în contul serviciilor prestate de acestea clienţilor beneficiari ai poliţelor de asigurări de sănătate de la Allianz-Ţiriac.

Subscrierile din asigurările de bunuri şi proprietăţi au urcat până la 181,2 milioane de lei, evidenţiind o creştere de 5,7 procente.

Începând cu anul 2016, clienţii companiei, deţinători ai unei asigurări de locuinţă, beneficiază de serviciul de autoconstatare şi serviciul de plată rapidă a daunelor.

Allianz-Ţiriac îşi păstrează locul 5 în topul clasamentului.

Potrivit raportului ASF, în 2016, Allianz-Ţiriac rămâne în topul primelor 5 companii de asigurări pe segmentul asigurărilor de viaţă, cu o cotă de piaţă de 6,48%, reprezentând o creştere de 0,92 pp faţă de anul 2015.

Vânzările de poliţe de asigurări de viaţă au înregistrat o creştere de aproape 8 procente, în urcare de până la 117,6 milioane lei, cu 8,4 milioane mai mult faţa de anul 2015.

În 2016, asigurările de tip unit linked au înregistrat o creştere la nivel de prime brute subscrise de aproximativ 53 milioane lei, cu aproape 5% mai mult faţă de anul anterior. În ceea ce priveşte produsele tradiţionale, se remarcă o creştere de circa 10 procente, până la valoarea de 64,7 milioane lei. În ciuda tendinţelor de scădere a dobânzilor din piaţă, Allianz-Ţiriac se preocupă constant să ofere creşteri ale contului de participare la profit pentru clientii poliţelor de tip tradiţional.

Pentru anul 2016, de exemplu, Allianz-Ţiriac a comunicat o dobândă realizată din investirea rezervelor pentru produsele tradiţionale de 5,90 procente.

În ceea ce priveşte comportamentul clienţilor, se remarcă o reprioritizare a modului de alocare a resurselor financiare prin prisma scăderii volumului răscumpărărilor plătite cu aproximativ 24%, faţă de anul 2015.

Virgil Şoncutean conclude: "Ne-am consolidat statutul de lider al pieţei de asigurări, am realizat paşi importanţi în direcţia digitalizări şi, în consecinţă, în direcţia facilitării accesului clienţilor la produsele şi serviciile companiei şi am reuşi să scădem numărul reclamaţiilor întemeiate, răspunzând cu promptitudine solicitărilor venite din partea clienţilor noştri. Allianz-Ţiriac rămâne, aşadar, şi în 2016 prima opţiune pentru oamenii care au ales o asigurare pentru a-şi păstra şi îmbunătăţi calitatea vieţii şi a afacerii. În 2017, continuăm să investim în simplificarea modelului de business, viteză de reacţie şi în echipa Allianz -Ţiriac pentru a oferi experienţe reuşite clienţilor şi partenerilor noştri."

În paralel, instrumentele de asigurări de viaţă îşi dovedesc utilitatea, evidenţiind un volum al despăgubirilor achitate în creştere cu circa 18% faţă de anul 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb